Fujifilm FinePix S2950HD fényképező (beszélgetés)
40 ezer forint körül.
Lehet Canon is.
Most egy Olympus E 420 -as van kölcsön,kipróbálásra nálam,de ez már nekem túl profi...
Csak nézegetem.
Ezeket néztem ki:
Fujifilm FinePix S3300HD
Fujifilm FinePix S4200
Fujifilm FinePix S2980
Fujifilm FinePix S2950HD
Szerinted?
Megvan a gép vagy csak nézegeted egyenlőre?
Mennyit tudnál gépre szánni ?
Ezeknél a gépeknél azért azt tudni kell hogy iso 400 a max. A gép hajlamos felvinni iso 1600ra is sajnos.
A méret mennyire lényeg? Inkább nagyobb gépek tetszenek vagy a kis zsebgépek?
Meg ne megapixelre vegyél gépet ha venni szeretnél. Sok boltban rábeszélik az ember a nagy pixel számú gépre ami inkább csak hátrány mint előny
Otthoni ,hobbi célra. Nem volt még komolyabb gépem,jelenleg egy Samsung ES17 -em van.
A gondom vele az,hogy sokszor nem arra fókuszál amire én akarom,és homályos a kép. :(
Ahhoz képest a Fuji sokkal tutibb. ;)
Oké,csak az egyiknek is és a másiknak is van előnye,és hátránya.
Előny a hátrányban,hogy van egy plusz garnitúra elemed,ha lemerül ami gépben van,csak simán kicseréled,és mehet tovább a fotózás;)
Az elemes gép a legjobb.
Aksis ha lemerül azt nem tudsz venni boltban de elemet bármikor.
Nekem hs 20 as fuji van.
Tökéletesen megfelel.
Sanyo eneloop tölthető elemekkel használom 600-800képet lövök vele. Attól függ vakuzok e vagy nem.
Visszatérve a gépekre a jó képek elsősorban a fotóson múlanak .))
Egy gépre azt mondani jó vagy rossz csak úgy nem lehet:))
Kérdése mire használja az ember.
Számszerűsíteni nem tudnám a napi exponálásokat, de ha egyszer belendülök, akkor nincs megállás (bár ritkán fotózok). Viszont eszembe jutott, hogy hosszú hétvégéken, mikor a haverokkal vidéken hempergőzünk vendégházban, simán leküldök napi 200 képet úgy, hogy az akksit nem kell közben cserélnem. És hiába tűz a nap, nappal szemben is mindig vakuzok, hogy ne legyenek árnyékos részek az arcokon.
Nekem kevésnek tűnik a 2 db elem a Canonhoz, mert átfutva kb. ugyanazt tudja, mint a Fuji. Ráadásul én Fuji-fan vagyok az első gépem óta, még nem okozott csalódást, talán csak Nikonra cserélném le, ha volna értelme, de az meg 80-nál kezdődik, és laikus szemmel nem látok akkora különbséget a képek minősége között, főleg, ha egy hozzáértő kezeli a Fujit.
Nagyon köszi,szép képet csinál;)
Az elemről még: oké,hogy egy napot kibír,de kb: mennyi képet tudsz vele csinálni? Mert az a lényeg;)
Akkor szerinted érdemes megvenni az általam említett gépet?
Előtte amúgy ezt néztem ki:
De szerintem a Fuji jobb;)
Itt van 9-10 kép, amit az S1600-assal csináltam (a címük mögé van írva, hogy "saját kép").
Minden tudományt mellőzve készítettem a képeket, nem sokat pöcsöltem velük, mégis kihozta magából a gép, amit tudott. Ha még értenék is hozzá, már kiállításom is lenne :-D
Az utolsó mondat lényege, hogy teljes automatikán hagytam a gépet, hogy magától találja ki a szükséges beállításokat, tehát nem bíbelődtem azzal, hogy kitaláljam a fehéregyensúly, blende, záridő, fényérzékenység, stb. pontos értékét.
Egy teljes napot kibír 4 akkuval még úgy is, ha a képek kb. felét vakuval nyomom. 4 db Varta Ready 2 Use 2100 mAh cerkaakksit vettem bele.
Megnéztem a gép leírását, tényleg majdnem ugyanaz, mint az én S1600-asom.
Én teljesen elégedett vagyok vele, ami a képek minőségét illeti.
Egy dolgot nem értettem csak: pár hasznos lehetőséget megszüntettek a régi gépemhez képest, nincs pl. tömörítetlen RAW formátum, vagy teljes manuális módban, amikor mindent én szeretnék megszabni, a blende állításnál csak 2 értéket lehet megadni, egy szűket, és egy tágat (ezt is a gép szabja meg a zoomolás függvényében, hogy ennek mennyi az értéke), a kettő közt nem enged átmenetet beállítani.
Na de ez nem is egy profi gép, talán az alsó-középkategória a megfelelő besorolása, de ahhoz képest viszont briliáns.
Na az utolsó mondatod nem nagyon értem :(
Mennyire eszi az elemet a gép?
Nem sok különbség van a te géped ,és a kiírt gép között;)
Mennyire vagy vele megelégedve?
Ilyen gépem konkrétan nincs, de van egy Finepix S5600 és egy Finepix S1600. Szerintem ezek a Fuji gépek ár-érték arány tekintetében verhetetlenek, főleg, ha valaki kezelni is tudja a gépet.
Pl. a kezdőképem csigáját este csináltam vaku nélkül, még az automatikát sem állítottam át manuális beállításra, pedig mindig kézzel állítok be mindent, odanyomtam a fejéhez, aztán ezt hozta össze a gép magától elsőre.
Akinek van erről a géptípusról tapasztalata kérem,hogy ossza meg;)
Pozitív-negatív is érdekel!
Köszi előre is;)
További ajánlott fórumok:
- Milyen fényképezőgépet vegyek?
- Fuji Finepix digitális fényképezőgép tapasztalatok.
- Fuji FinePix A820as fényképező...
- Fujifilm finepix s1000 fényképezőmhöz szeretnék szervizt, ki tud Miskolcon és környékén?
- Tudja valaki, hogy a Fuji Finepix Ax250-es fényképezőgépnek milyen a képminősége?
- Fuji Finepix A850 digitális fényképezőgépről tapasztalatok?