Frontérzékenység terhességben, stressz, problémás munkahely (beszélgetős fórum)
Gratulálok, ezzel máris kezdetét vette a jó döntések sorozata, amit anyukaként hozhattál.
Ez lesz a legjobb Neked és a babának is. ☺️Élvezd ki minden percét a megérdemelt nyugalomnak, boldog babavárást kívánok. ☺️
Nagyon köszönöm a válaszokat és a támogatást, szerdán megyek vissza a nőgyógyászomhoz és megbeszélem vele.
Nem mentem dolgozni, a háziorvosomat hívtam,mondta hogy csak ugorjak be a papírral ha megvan és ők beírják.
Mégegyszer nagyon köszönöm Nektek! ❤️ Sokat segítettetek ❤️❤️
Nagyon sajnálom, hogy ilyen csúnyán viselkedenek veled a munkahelyeden. Nem, ez nem normális. 🙁🙁
Az, hogy terhesség alatt nem engednek enni, mozogni, WC-re szerintem nonszensz. A folyamatos stresszről és a korábbi korai vetélésről már nem is beszélve.
Én a helyedben ahogy lehet, elmennék a nőgyógyászhoz és rögtön kiíratnám magam. Akár már holnap. Szerintem önmagában bármelyik indok miatt ki fog írni.
Nekem is úgy rémlik, hogy a korábbi vetélés miatt veszélyeztetett terhesnek számítasz. Szerintem én az voltam ugyanilyen szomorú előzmény miatt.
Nálam is szörnyű volt a munkahely, kiabálás, megfélemlítés, többször rosszul is lettem emiatt a munkahelyen és őszintén szólva rettegtem a főnöktől. Engem ezek miatt kiírt az orvosom.
Szerintem komolyan fognak venni. Sajnálom, hogy nem tudnak örülni a cégben az örömödnek, de a Te és a baba érdekében az lesz a legjobb, ha otthon tudsz maradni nyugalomban.
Sajnálom, hogy ilyen a munkahelyed. Én úgy tudom, hogy a kötelező vizsgálatokra el kéne engedniük, de nem vagyok benne 100%-ig biztos.
Én 22 hetesen jöttem táppénzre, mert megnövekedett a munka mennyisége és a vele járó stressz is. Elmondtam a nődokimnak és kérdés nélkül megkaptam a tp javaslatot.
Nem kellett magyarázkodnom. ☺️
A stressz nem tesz jót se neked, se a babának.
Több rémisztő dolgot is felsorolsz. Nem állhatsz fel 4-5 órán keresztül, nem engednek el vizsgálatokra?! (ilyen nincs), nem tudsz enni, vetélésed volt, stresszelsz, stb.
Mond el ezeket az orvosnak és menj el táppénzbe. Hétfőn már be se menj. Szerintem a vetélésedre hivatkozva még veszélyeztetett terhes is vagy.
Sziasztok!
Segítsetek kérlek abban, hogy:
12 hetes várandós vagyok,pár napja valószínűleg az időjárás miatt annyira fáj a fejem,hogy hányok tőle,inkább a reggeli órákban. Nem voltam hányós korábban,csak hányingerem volt. Az utolsó napon,amikor ez volt dolgozni sem tudtam bemenni, a háziorvosom pedig táppenzre tett,de kérte,hogy beszéljek a nőgyógyászommal,hogy javasolja az otthonmaradást a további indokok miatt:
Nem engednek el kötelező vizsgálatokra.(Már magándokihoz járok,de ő is csak szerdánként van és nem minden esetben tudom megoldani,hogy szerdán szabad legyek maximum cserével,de nem igazán partnerek a munkatársaim.
Borzalmasan stresszelek,mert a helyettes kisasszony úgy beszél velem mint egy kutyával,mindenbe beleköt(stílusából adódóan),valamelyik nap pedig megkért,hogy(nem ezzel a szavakkal,de a lényeg) ne örüljek már a terhességemnek ha lehet,mert neki nem lehet gyereke.(Itt teljesen kiakadtam)
Az utolsó indok pedig,hogy fáj a derekam és naponta 10 órát ülök,van hogy 4-5 órán keresztül fel sem állhatok.
Van hogy enni nincs lehetőségem,ha éhes vagyok,de más kolléga már 6x cigizett 5x volt mosdóban.
A kérdésem az lenne,hogy ez így normális?? Tavaly volt egy koraivetélésem és nagyon aggódok,hogy ez milyen kihatással lehet a picire,ha engem ez ennyire megvisel…
Ha visszamegyek a dokihoz,elég ha ezt így elmondom neki és javasolni fogja a táppénzt?
Bocsánat,hogy ilyen hosszú,de teljesen kétségbe vagyok esve.
Köszönöm a válaszokat!
További ajánlott fórumok:
- Teherbe estem, viszont nemrég kezdtem új munkahelyen. Rosszul viselem a terhességet, se táppénz se GYED?
- Kirúghatnak a terhességem miatt a munkahelyemről?
- Nyíregyházán van olyan nőgyógyász, aki az Rh-összeférhetetlenség miatti problémás terhességet nagyon jól tudja kezelni?
- KInek fogadta rosszul a munkahelye, terhesség alatt a táppénzt?
- Terhesség alatt van-e lehetőség munkahelyet/mellékállást létesíteni?
- Problémás első terhesség - második baba tervezése