Főzés nélküli ebédek ebben a melegben? (beszélgetés)
Hát...Nálunk napok óta hideg gyümölcsleves van.Gyümölcsdarabos joghurt + 100%-os narancsdzsúsz + gyümölcs beledarabolva.Mindennap frissen kutyulom.
Ez leves helyett.
+
Valami félkész fagyasztott termék (nuggets,sajtos pulykamell),ezeket gyorsan(pár perc alatt) ki lehet sütni olajban.Hozzá valamilyen konzerv zöldség köretnek,saláta öntet készen vásárolva,vagy egyszerű készítésű ráöntve,vagy nem.
Egyik nap tervezek azért pizzát is rendelni.:)
Ha táplálóbb étel kell,akkor én főznék egy nagy lábos pörköltet,az több mindenhez jó alap,vagy megsütnék-pirítanék sok csirkemellcsíkot,azt is lehet sokféleképpen fogyasztani.
Aszzem a cézársalátát még nem írta senki
Burgonyás zöldbabfőzelék? ez érdekelne...mitől burgonyás???
Amúgy van aki nem bírja tényleg ez az iszonyú meleget és rossz a közérzete, ezért a főzés is megerőltető lehet. Én nem engedhetem meg magamnak, hogy csak salátákat etessek a családommal, mert attól éhen halnának:) Akármilyen meleg van, enni azért szeretnének:) igaz kevesebbet, de azért esznek, úgyanúgy, mint azelőtt...:):):)
És akkor még nem is beszéltünk a vasalásról.... Ugye? Én azt magamra irányított ventillátorral végzem, mert sajna gyűrt ruhában is utálunk járni...
Én két napra való burgonyás zöldbabfőzeléket csináltam, hűtőbe dobozolva, meg egy sima szilvalekváros kevert sütit. Az egész kész volt egy óra alatt....
Meg hát azért na... senki nem fog meghalni a konyhában, legfeljebb leizzad, ami után meg ahogy írtad letusol, aztán le van tudva a hét..... :)
Pedig én aztán ritka rossz elrendezéssel vagyok ellátva. A főzőfülkém csak egy beugró, amin nincs is ablak, csak a folyosóra nyíló "ajtó", amin bemegyek.... egy lezárt cső igazából... mégis túléltem....
Én egész héten salátákat eszem: mehet bele zöldség, amit a kertben meg a hűtőben találok: jégsaláta, paradicsom, paprika, uborka, reszelt répa, retek, stb. Cottage sajttal, kefírrel/tejföllel, gépsonkával/virslivel, főtt tojással lehet dúsítani, akinek még így is túl kalóriaszegény, ehet hozzá pirítóst is.
Ezen kívül, ha pici főzés is belefér, főzelékeket csinálok, mert azok nagyon hamar megvannak, na meg van is hozzá alapanyag a kertben: cukkíni-, zöldbab-, borsófőzelék. 20 perc alatt megvan bármelyik, nem melegszik át a konyha.
Desszertnek/előételnek gyümölcsöket össze lehet keverni natúr joghurttal, vagy tejszínnel, simán is finom, de összeturmixolva és fagyasztóba téve kész a házi fagyi is (mindenféle fagyigép nélkül).
Nagyon finom ilyenkor a jól behűtött gyümölcsrizs is (gyümölccsel dúsított tejberizs), bár ahhoz a rizst meg kell főzni...
Főzés nélkülire nincs tippem:( De isteni könnyű kaja a ránott cukkini, rántott tök. Én hidegen is szeretem a tökfőzeléket. Gyümileves.
Különböző rántották. Én a sütőt most 100%-ban hanyagolom, de én is esténként szoktam főzni, van hogy este 9kor állok neki valami gyors kajának.
Párizsisaláta.
2 cm-es ceruzavastagságúra vágom a párizsit, lilahagyma, ecetes uborka, főtt tojás, sajt, ecet, só bors.
Hmmmm.....
További ajánlott fórumok:
- Egy fagyi mellett beszélgessünk .... bármiről.. ilyen nagy melegben
- Ti mit vennétek fel erre az alkalomra ilyen melegben? Adnátok pár ötletet?
- Kerti buliba milyen ételeket ajánlotok ilyen melegben?
- Anyósomék inkább szenvednek a melegben, de nem szereltetnek...
- 1 hónapos babának adjak-e teát nagy melegben, és mit?
- Pár perces sütés, főzés nélküli édességek.