Ki mi alapján dönti el hogy mit fog főzni? (beszélgetés)
- mit kívánunk,
- a családban hanyan kívánjuk az adott ételt,
- hónap vége van-e (pénz miatt)
- van-hozzá itthon minden (olykor azt érzem, ne kelljen menni vásárolni).
Egymás után 2 nap szívesen megesszük ugyanazt az ízt. Tovább nem. Ezért sokszor főzök 2 napra. A következő napit úgy tervezem meg, hogy pl. tejfölös étel után ne legyen ismét tejfölös, paradicsomos után ismét paradicsomos, stb. Lényeg, hogy az egyes napok alapanyagai és ízei lényegesen térjenek el egymástól.
Ma pl. rakott brokkoli volt, holnap brassói aprópenye lesz. Utána kelkáposzta főzeléket tervezek. Aztán lesz egy tésztás nap.
2-3 napra tervezek előre tovább nem mert vagy van itthon hozzávaló vagy nincs, vagy kapok hozzá, vagy nem azt ami kéne.
3 napra főzök legtöbbször , így olyan kajákat főzök ami melegítve is jó és laktató.
Ha épp nincs ötletem akkor van valamilyen főzelék de az ideg kettévág másnap a melóba, hogy otthon nincs kaja....
Fogalmam sincs.
Nem tudok érdemben hozzászólni a témához.
Ki mi alapján dönti el hogy mit fog főzni? (pl.: hétfő tésztás étel, kedd húsmentes...)
Vagy milyen trükkjei van, hogy könnyebb legyen a főzés, olyan érdekel akinek mindennap főznie kell.
További ajánlott fórumok:
- Tudod, hogy mi jellemző rád a Feng Shui asztrológia alapján? Ha nem, itt megtudhatod!
- Ki milyen praktikák alapján tudja beosztani úgy a konyhapénzt, hogy ne érezze hóvégén azt, hogy megfullad a nadrágszíj szorításától?
- Elgondolkodtál már azon, hogy a fórum hozzászólások alapján bárki részese lehet az életednek?
- Mi alapján döntitek el az esküvő napját?
- Mi alapján döntik el a bölcsődék Bp.-en, hogy kit vesznek fel?
- Mi alapján dönti el az ALDI, hogy kit vesz fel szimpla önéletrajz elolvasás után?