Forralt bor készítés, de milyen borból? (tudásbázis)
Igen, becsapós. Fahéjat sokan szeretik, talán azért..
Ma megkínáltak, csak cukor volt benne.
Finom volt, és érdekes mód nem vágott fejbe. Igaz másfél dl körülit ittam.
Nagyon ritkán iszok alkoholt..
koszonom
ebben hasonlo az izlesunk :)
Általános dolog hogy a fűszerek amik vegyianyagot tartalmaznak biológiai hatással vannak a szervezetre. A gyógyszereknél is azért ellenjavallt egyeseknél az alkohohol mert vagy nagyon gyorssá teszik a felszívódást vagy reakcióba lépnek egymással és a gyógyszer hatását nagyon felerősítik. A cukor pld növeli az alkohol felszívódási sebességét. A fahéjaldehid szintén.
A kávét is azért jó tejszínnel inni mert az meg a koffein felszívódását lassítja.
miért?
mi lép mivel reakcióba?
mik azok az egyes fúszerek konkrétan amik növelik az alkohol felszívódási képességét?
harmadrészben kell higítani
milyen hatásról beszélsz?
Én is így készítem, gyömbér és vanília nélkül igaz, de ezekkel még finomabb lehet csak ... a cukor mennyiségét kostolgatással állítom be
isteni
jo, hogy mondod, valami ilyet gyanitottam en is.
Te is eloregyartott keverekbol csinalod, vagy "egyenileg"?
Régen én is gyártottam, míg nem kaptam ajándékba:
Herbária, Borvarázs filteres fűszerkeverékét.
Azóta eszembe sem jut más. Nagyon finom! (nekünk :)) )
es ezekbol a fuszerekbol mennyi kell?
Sajnos en azzal, hogy izles szerint, nem tudok sokra menni. Finom legyen, ne tul eros, ne tul fuszeres, de erzodjon a forraltbor-feeling. Es mennyi ideig kell fozni?
koszi
Most tanultam szakácstól:
1 l vörösbor
1 l fehérbor
1 l víz
1 kg cukor
citrom, fahéj (egész), szegfűszeg, szegfűbors, gyömbér, vanília/vaníliáscukor
Ne főzd túl, mert elveszik az alkoholtartalma.
Borból pedig nem kell a legjobb, legminőségibb, legdrágább, megteszi az olcsóbb is, csak bor legyen és ne "tablettás".
Forralt bornak, mifelénk a kevésbé jó minőségű bort használják, "un: kocsis bort".
Egy rész bor, egy rész víz, ízlés szerint cukor, csipet örölt piros paprika, fele csipet örölt bors, egy-két szegfűszeg, egy darabka fahéj.
Az attól függ milyet szerettek!
Mi az édes és jó minőségű borokat kedveljük(igaz azokat sajnálom is forralt bornak!)de ha már forralt bor,hát legyen karácsony!:-))))
Megfázáskor nekünk sokat segített!(persze csak felnőtteknek!)
További ajánlott fórumok:
- Új igazolvány készítésénél miért fontos, hogy milyen középiskolát végzett valaki?
- Te milyen ételeket készitesz savanyú káposztából?
- Milyen szakácskönyvet ajánlanátok teljesen kezdőknek, amiben az alapok (pl. rántás készítése) is részletesen le vannak írva?
- Karácsonyi ajándék készítés! Milyen tárgyat használ mindenki kortól nemtől függetlenül?
- Milyen gyakran készítesz ételt?
- Milyen házi készítésű pakolást ajánlanátok festéstől lestrapált, kiszáradt hajra?