Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Fondant bevonatú torta! fórum

Fondant bevonatú torta! (beszélgetés)


1 2
49. caravell (válaszként erre: 46. - Skizohudi)
2013. dec. 8. 13:46
Aztaaaa...!!! Csak ámulok és bámulok, nagyon kezdő vagyok én Hozzátok képest... Gratulálok Neked, gyönyörűek a torták. Hány éve csinálod?
2013. dec. 8. 13:39
Sziasztok, csatlakozom. Naplómban a képek :)
47. skizohudi (válaszként erre: 41. - Mazsinka)
2013. szept. 5. 14:43
Sterintem elég lesz, de ha bizonytalan vagy, gyúrj be még egy fél adagot, nagyon sokáig eláll zacsiban becsomagolva... vízzel ragaszd, de ha nagyobbak a virágok, a vajkrémből tegyél alá... a színek nem fogják összemaszatolni egymást... feljebb ott egy link, megnézheted, én milyeneket gyártottam eddig... sok sikert! sokkal könnyebb, mint gondolnád, csak el kell kezdeni!
46. skizohudi (válaszként erre: 44. - 9678a02221)
2013. szept. 5. 14:39

Én mindig vízzel ragasztok!

nem oldja fel, persze nem locsoljuk, hanem ecsettel kenjük meg a ragasztandót... nagyobb tárgyakat vajkrémmel...

Itt vannak a "művek":

[link]

45. JanaW
2013. szept. 2. 22:08

Sziasztok, mindjart elolvasom en is a fondant bejegyzeseket.


EN most vasaroltam dr. oetkeres port, remelem bevalik..

ezen kivul, ugye a fondant nem marcipan izu?


Ha veszek gyongyoket, viragokat, mit javasoltok, mivel ragasszam oda? Cukor es citromle paszta..?

44. 9678a02221 (válaszként erre: 43. - Mazsinka)
2012. szept. 6. 20:41
A viz nem fogja ott tartani a viragokat.Maximum meglagyitja a fondant.Margarin is jo vaj helyett.Tejszim helyett hasznalj hulalat,mert a tejszin feloldja a fondant.Sok szerencset!Remelem olyan lesz a torta amilyet szeretnel.
43. Mazsinka (válaszként erre: 42. - 9678a02221)
2012. szept. 6. 18:00

Köszi!


Margarin is jó? Én nem pillecukrosat csináltam, hanem azt a zselatin, víz, méz, porcukor, margarin változatot. A torta tölteléke tejszínhabos-pudingos lesz pedig...majd izolálom:)Ragasztáshoz nem elég, ha csak simán megvizezem picit a vékonyra nyújtott formát, amit rá akarok tenni?


Nekem egy kiló 5 deka lett az összes, de félek, hogy nem lesz elég a 28 cm-re. Fehérrel be akarom vonni, majd lila díszek az oldalára, a tetejére meg rózsák, vagy kálák, ahhoz több elmegy.

42. 9678a02221 (válaszként erre: 41. - Mazsinka)
2012. szept. 6. 17:02
Vajas krem kituno ala.End 10 dkg vajat szoktam kikavarni porcukorral azzal kenem be nagyon vekonyan a tortat kivulrol,arra mehet a fondant..en egy 30 cm atmeroju tortaformahoz 15_20 dkg pillecukorbol szoktam fondant kesziteni,az boven eleg disziteni is.A tejszinese pudingos kremekkel vugyazz felokdjak a fondant.Ragasztashoz en suti ragasztot ha nincs felolvasztott feher csokit hasznalok.Semmi baja nem lesz a tortanak en mindig egy nappal elvitel elott csinalom.Sok szerencset!
2012. szept. 6. 16:24

Üdv! Segítség kellene! Szombaton lagziba megyek, és fondant bevonatú tortát sütök, az imént gyúrtam be a házi nyújtható fondant recept alapján az anyagot. Egyelőre minden stimmel. Szeretném, ha nagyon-nagyon klassz lenne, de annyi negatív tapasztalatot olvastam a fondantról, hogy elbizonytalanodtam. Légyszi, gyakorlott fondant bevonatú tortakészítők, válaszoljatok pár kérdésemre.:)


28 cm átmérőjű tortaformában készült tortára elég lesz egy kiló 5 deka fondant, hogy még díszítésnek is maradjon?


Azt mondják, vajas krémet vagy lekvárt kell alá tenni, mert a tejszín nagyon oldja, nekem meg felhasználásig egy napig kell tárolnom. Vajas jó lesz? Vagy?


A hűtőben izzadni fog tortatartóban? Mit tegyek, hogy ne izzadjon meg? Milyen változásokon megy át a frigóban? Úgy akarom kivenni, ahogy betettem, nem szeretném, ha morzsálódna, lemállana, vagy bármi történne vele.


Ha fehér alapra lila díszeket teszek, szintén fondantból, akkor azoknak még véletlenül sem megy a színűk, hogy a fehér alapot elcsesszék, vagy?


Hirtelen ennyi. Köszi, köszi, köszi.

40. Imisz (válaszként erre: 39. - Gy.Ibi)
2011. dec. 20. 16:48

Köszi Ibi! A Hulala is jó?


Mascarpone tapasztalatom szerint is a Lidlben a legolcsóbb, legalábbis azok az üzletek körül ami nálunk van. Meg a feta sajt:)

39. Gy.Ibi (válaszként erre: 38. - Imisz)
2011. dec. 20. 15:20

Én este felolvasztok 10dkg étcsokit 2dl tejszínben,hűtöm,reggel felverem géppel és belekeverem a mascarponét.Tortába ezt teszem.

Most 270Ft körül lehet kapni a Lidlben.

38. Imisz (válaszként erre: 36. - Sly7105)
2011. dec. 20. 09:35

Szerintem most karácsonykor kipróbálom! Eddig én is csak tiramisut csináltam mascarponéból, de ha abban finom, ebben is csak jó lehet!


A lányom trüffelje is isteni lett! Kár, hogy a suliba viszi:( épp csak 1-1 adott kóstolónak:)

37. Imisz (válaszként erre: 35. - 2100)
2011. dec. 20. 09:33

Hát, a kerek tortán nekem is kicsit hullámos egy-egy helyen a bevonat. Rátettem díszítésnek szines máz-csíkból egy masnit, és a "szalag" oda lógott le, így eltüntettem a hullámot.

Téglalap tortánál külön raktam fel az oldalát így az egy helyen illeszkedett, és külön a tetejét ami kicsit rálógott az oldal csíkra.

Nem tudok én sem olyan szépen díszíteni mint ott a honlapon a torták, de igyekszem és minél többet csinálok annál gyakorlottabb leszek, na meg jutnak eszembe ötletek. Pl. olyan szép virágokat, meg terítő mintázatot nem tudok, szerszámom sincs hozzá de már tervben van, hogy veszek.:))

36. Sly7105 (válaszként erre: 33. - Imisz)
2011. dec. 20. 07:59
próbáld ki ezt a krémet, tényleg nagyon jó. Én eddig soha nem csináltam mascarponés dolgokat, de ez valami fenomenális. Tudod, nem az a megszokott, vajas cukros, vagy pudingos liszttel felfőzött krém. Rettentően krémes, ugyanakkor lágy és naaagyon csokis:)
35. 2100 (válaszként erre: 17. - Imisz)
2011. dec. 20. 07:49
Koszi Imisz a valaszt <3 ! Egyebkent eddig nekem is megvan, de ha kerek a torta, akkor vagni kell a fondantbevonatot, es hogy tuntetitek el az osszeillesztesek helyet, hogy ne latszodjon, hol van osszeillesztve?
34. globus (válaszként erre: 32. - Sly7105)
2011. dec. 19. 21:13
Lehet, hogy nekem is tovább kellett volna gyepálni az anyagot :S
33. Imisz (válaszként erre: 32. - Sly7105)
2011. dec. 19. 19:36

Nyami, összefutott a nyál a számban:) Ezt a krémet kipróbálom!


Lányom most csinált trüffelt, életében először, alig várom, hogy kihüljön:)

Mondtam is a napokban, nem az én időszakom jön: mikulástól húsvétig majd minden hét végén van valami családi buli tele finomságokkal:)))

32. Sly7105 (válaszként erre: 29. - Globus)
2011. dec. 19. 19:17
Hú, nekem is volt bajom vele rendesen. Folyton odaragadt a konyhapultomra, úgy kellett felkaparni, aztán mikroba visszaolvasztottam, újra gyúrtam porcukorral, stb. Nagyon sok porcukrot felvett, mire egyszer csak úgy láttam, hogy most azonnal ráteszem a tortára, mert épp emelhető állapotban volt a pulton és lesz, ami lesz, de végül sikerült. Délután fél 7-től este 10-ig szórakoztam vele. "Naccerű kis torta" mondta a férjem... jó munkás :) De a végeredmény mégis megérte. Ja és a legjobb, hogy egy frenetikus krémmel töltöttem meg. Étcsoki felolvasztva, mascarpone-val és Hulala tejszínnel vegyítve. Fenséges csokikrém!
31. Imisz (válaszként erre: 29. - Globus)
2011. dec. 19. 18:45

Először nekem is leragadt, akkor próbálkoztam a porcukros sütőpapírral. Ha arra ragad akkor a papírt húzom a cukortésztáról és nem fordítva.

Frissen nem töredezik csak ha már száradt a maradék tortán. Ha lefeded (pl. a tortatartó tetejével) kevésbé szárad ki és kibírja míg a torta elfogy.

Az igaz, hogy nem igazi cukrász fondant de pl. a cukrászdai mignonról is sokszor törik le a máz:(

30. Sly7105 (válaszként erre: 27. - 6b006fc769)
2011. dec. 19. 18:30
Tescoban vettem pirosat, zöldet, sárgát, olyan, mint a rumaroma, kis műanyag üvegekben.
29. globus (válaszként erre: 9. - Imisz)
2011. dec. 19. 18:14

Ezt megcsináltam, szó szerint vettem a receptet, nekem nem sikerült. Leragadt, felszedéskor meg töredezett.

Tanultam belőle :)

28. Gy.Ibi
2011. dec. 19. 17:53

Én csak muffinra szoktam cukormázat tenni,de szerintem tortára is jó.

Kb.20dkg porcukrot alaposan kikeverek 1 ek.forróvízzel,meg 1ek.citromlével.Mézsűrűségű legyen.Rácsorgatom,szines cukorral díszítem,nemsokára megszárad.

2011. dec. 19. 17:40

sziasztok!

Még nem mertem rászánni magam, de nagyon kacérkodok a gondolattal:)

Azt megmondanátok, hogy hol vesztek ételfestéket? Nekem nem sikerült eddig találni, a folyékony aromák környékén kerestem, de két közepes üzletben is hiába:(

26. Imisz (válaszként erre: 25. - Sly7105)
2011. dec. 19. 16:35

Akkor nem csak én szenvedtem a pillecukrossal:))

Én is nagyon megörültem mikor hallottam ezt a másikat, mert én vagyok a család tortafelelőse:) Azért a pillés is szép lett de nem tudom megérte-e a sok macerát? A másik is macerás elsőre,de fele annyira! A többedik pedig már simán megy.

25. Sly7105 (válaszként erre: 24. - Imisz)
2011. dec. 19. 16:06
Nem, dehogy. A pillecukroson már túl vagyok. Rohadt sokat szenvedtem vele, de szép lett végül. Csak itt ajánlották, hogy van másik lehetőség is, és most néztem után a neten.
24. Imisz (válaszként erre: 21. - Sly7105)
2011. dec. 19. 16:05
Jaj, aztán nehogy engem szidj utána:)) Egyszer próbáld ki a pillecukrost is aztán majd eldöntöd neked melyik a könnyebb.
23. Sly7105 (válaszként erre: 22. - Imisz)
2011. dec. 19. 16:04
Értem. Hát ez az, amit nehéz elsőre eltalálni, hogy jó legyen az állaga, de még könnyedén rátegyük a tortára, ja és nekem folyton odaragadt a pultra, rengeteg porcukrom bánta.
22. Imisz (válaszként erre: 18. - Sly7105)
2011. dec. 19. 16:03
Igen, ez a másik változatos. Szinezni lehet, szoktam is. Mikor gyúrom már kézzel akkor teszem hozzá a szinezéket ami nálam a sima bolti szinező, és annyival több porcukrot adagolok hozzá. A cukrot egyébként is célszerű apránként adagolni, bár nem is gondolná az ember, az a kevés folyadék mennyit felvesz. Addig gyúrod míg nem ragad és szép simává összeáll, utána én porcukros sütőpapíron szoktam nyújtani. Ha beborítás után olyan sápadt, fénytelen a cukortól akkor nagyon enyhén nedves kézzel átsimogatom. Ha netán sok a cukor és kemény akkor margarinos/vajas kézzel gyúrom át, így nem adagolom esetleg túl, viszont szépen meglágyul töle.
21. Sly7105 (válaszként erre: 19. - Imisz)
2011. dec. 19. 15:57
Oké, meggyőztél! Akkor azzal fogok próbálkozni!
20. Sly7105 (válaszként erre: 18. - Sly7105)
2011. dec. 19. 15:57
Ja, bocs, azt nem én kérdeztem... :) kicsit el vagyok keveredve...
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook