Földrengés volt ma - érint valakit? (beszélgetés)
Sziasztok!
Én nem emlékszem rá, hogy 2006-ban éreztem volna a földrengést, viszont életem során már kétszer is átéltem, igaz, nem volt egyik sem túl komoly.
A dátumokra is pontosan emlékszem: 1985. augusztus 15.
Ez reggel volt, még ágyban voltam, amikor egyszer csak zajt éreztem és mozgott minden. Soha azelőtt nem éreztem ilyet, nagyon meg voltam ijedve. Anyukám azt mondta, szerinte csak egy nagy autó ment el a házunk előtt, aztán bemondták a rádióban is a földrengést. Az "idősebbek" talán még emlékeznek is rá, elég nagy hírverés volt ez akkoriban.
A másik 1995. augusztus 15-én volt. Érdekes, hogy pontosan 10 évvel később! Ekkor már férjnél voltam és szintén nagyon megijedtem. Úgy éreztem, nem akar vége lenni, a férjem már mondta, hogy lassan menjünk ki a házból. Én megkérdeztem, mi lesz a cicámmal, ha egyedül hagyom. Azt a választ kaptam, hogy ő majd el lesz valahol. Aztán egyszercsak végetért az egész.
2005. augusztus 15-én is vártam a rengést, szerencsére nem volt.
Érdekes még, hogy augusztus 15-e a nagymamám születésnapja.
Imádom, amikor újra és újra feljönnek a régen kiírt témák a bal menüben. :-)
De amúgy nem, nem érintett.
hmm tényleg rég volt!
De más volt minden akkor mint most!
Tudod mi az a földrengés?
Hát kirázza a hideg a földet!:D
2006 nekem a földrengösek éve volt.5 alkalommal érzékeltem.3x amikor Korfun voltunk,elöször dölelött 10 ora körül,hät elég érdekes volt,de nem tudnàm leirni,olyan himbälozàs,bizonytalansàg.asszem reggeliztünk,nem hagytuk abba nehogy kihüljön a ràntotta:)A màsodik valamivel gyengébb volt1vagy 2 nappal rà.Bocsi de a 3.-at àtaludtuk,az éjjel volt.Màsnap mesélte az idegenvezetö hoyg ö is aludt,valaki izgatottan felhivta:
Rengett a föld,mit kell ilyenkor csinàlni?_
Mit csinàlnak a többiek?
Alszanak?
Akkor kövesse a példàjukat.
:)
Szerintem ez a helyzettöl függ,ha döltek volna az épületek,vagy a fal reped meg biztos màsként reagàlunk.
A mäsik 2 eset Itt Baselban történt,talàn emlékszik valaki rà,olvasta valahol.
Okos Svàjci kutatok a thermo energia gyakorlati hasznositäsàt tanulmànyoztàk,kisérleteztek és 3-4 helyen lefurtak jo mélyre,majd nagy nyomàssal vizet vezettek le.
Ennek lett az eredmönye 2006 szeptemberöben több rengés is,amiböl kettöt àtéltem:)))))
Nekem is volt földrengésélményem néhány éve. A koleszban... már mindenki lefeküdt (fél egy lehetett), én még valamit másnapra tanultam a társalgóban... és az ablakok amúgy sem zártak jól, de furcsa zajra lettem figyelmes, hátranéztem, és a szekrény tetején táncoltak az üres befőttesüvegek, és az ablakkeretek majd kiszakadtak...
nagyon rémisztő volt! fölébrsztettem a többieket, és bebújtam melléjük az ágyba...
szika,hasonló "élményeim" nekem is vannak.
Az első kb. 30 éve történt, a második kb. 20 éve.
Borzasztó és ijesztő, az elsőnél valóban , mintha morajlásra is emlékeznék:((
A másodiknál még elszaladni sem tudtunk.Az első emeleti irodában voltunk, csak döbbenten néztünk egymásra: mi történik?
Mire felocsúdtunk és ki tudtunk menni, a többiek röhögve jöttek felfelé: mi van, csak nem beijedtetek?
Én Hatvanban lakok, és nálunk is érezhető volt. Épp tanultam anappaliban,a mikor elkezdett mozogni alattam a fotel, és összeütődtek a poharak a szekrényben, meg a díszek a karácsonyfán, és szétgurultak a tollaim az asztalon, földön. :)) Meg az emelten majdnem felborult a dvd állvány. De csak 2-3 percig tartott, és nem volt semmi kár...csak megijedtem/ megijedtünk. De például apáék a kertben nem éreztek semmi különöset.
Estére meg is győztem magam, hogy és a húgomat is, hogy tuti csak valami nagyobb jármű volt a szomszéd utcában... :))) Mert morajlás halakn nálunk is volt.... Aztána híradóban láttam, hogy nem képzelődtünk...Remélem azért ebből nem lesz rendszer. :))
További ajánlott fórumok:
- Ti is éreztétek a földrengést?
- 2012.Maya Naptár- Földrengés, járványok, természeti katasztrófák, igen gyors ütemben megvalósulni látszanak a dolgok, mi a véleményed?
- Hatos erősségű bolognai földrengés! 2012 jele?
- Észleltétek a mai földrengést?
- Már földrengés is?
- Mit jelent földrengéssel álmodni? Nagyon megrázó volt...