Fogzománc gyengeség tejfogaknál (beszélgetés)
Jaj, a Schüssler nem szerencsés választás amíg nincs rendben a vélhetően megviselt bélboholy. Ha a gluténnel probléma van, akkor lehet, hogy a tejjel, tejfehérjével is. Ezek sajnos együtt járnak.
Szerintem egy allergiavizsgálatra (akit írtam) el kellene vinni az apróságot. S ha megvan az ellenség, akkor újratárgyalni a lehetőségeket.
Az én lányomnak is volt fogzománc problémája anno.... Sajnos három maradandó foga is érintve volt benne. Kettőt kihúztak 7 éves korában, mert nem lehetett őket megmenteni, egyet meg többször is tömtek már azóta. A többi foga istennek hála jó.
Na, meg a tejfogaknál is volt elszíneződés egyszer. Akkor még csak 6 foga volt mindössze, kb. 1 évesen. Három orvos, háromfélét mondott. Alapos fogmosások végül segítettek rajta.
Hogy ti mit tudnátok tenni? Azt sajnos nem tudom... Az én lányom már 24 éves. Azóta sokat fejlődött a technika...
Szia Viszkacsa,
hosszas utánajárás, többéves eredménytelenség után jött szembe az információ: felszívódási zavar okozott ilyen tüneteket. Legalábbis nálunk. Alig egyévesként kezdődött, most a leányzónk 15 múlt. Sok helyen jártunk fogorvosnál, havonta "felkenték" a fogzománc funkcióját ellátó lakkréteget, de igazi segítséget a mostani doktornőnk ad, ha nem is állt meg, de rendkívül erősen, lényegesen csökkent a fogromlás. Ha a tejfogaknál a romlást tekintjük tizes skálán 10-nek, akkor a mostani állapot 1. Megtörtént a fogváltás, a maradó fogak esetében még fontosabb a rendszeres fogorvosi ellátás. Mellette pedig el kellett hagynunk a glutént és a tejterméket a kazein miatt. Fogszabályzóra is van szükség, nyilván nem a zománcprobléma miatt, de állandó szabit, beragasztottat pont az ecsetelés szükségessége miatt nem kaphat. Ha valamit szeretnél még tudni, írj privit nyugodtan :)
További ajánlott fórumok:
- Szédülés, gyengeség..mi lehet ez?
- Bocsánatot kérni s elismerni, hogy hibáztam, jelen esetben gyengeség lenne?
- Mi lehet a bajom?(Tüneteim:fejfájás, rossz közérzet, erős gyengeség- és levertségérzés, enyhe ízületi fájdalom, hőemelkedés.)
- Valaki tapasztalt Covid után hetekig tartó gyengeséget, szédülést?
- Erős gyengeség mint terhességi tünet?
- Szédülés, gyengeség