Szédülés, gyengeség (beszélgetés)
Sziasztok!
Ismerős a tünet-orvosi vélemény:agyi vérellátási gondok-illetve meszesedés is okozhatja...
igen.keveset iszol.én kb 3 nap alatt mar helyrejöttem.napi fél litert ittam.ma már 2,5litert.semmi gond.sokszor ha felálltam,megszédültem.ilyenkor egyébként probald ki hogy legugolsz vagy tedd keresztbe a lábad,elmulik a szedulés.nekem is alacsony volt a vérnyomás.
szóval egyszerü,igyal sok vizet,csökkentsd a kávét.
Valami ilyesmit éltem át az utóbbi hónapokban több alkalommal. Tudom, hogy alacsony a vérnyomásom, szerintem ez lehet az okozója.
Furi, nehezen körülírható állapot. Egyszercsak megszédülök, szinte pillanatok alatt elbágyadok, furcsán távolinak tűnik az egész világ, a féyek, a hangok megváltoznak, és közben kimegy az erő minden porcikámból. Ha gyorsan lefekszem, akkor aránylag gyorsan rendbe jövök, akkor van gáz, ha erre éppen nincs mód. Azokban a percekben szinte az is nehezemre esik, hogy a kezem felemeljem, és a lábaimból is kifut minden erő. Tényleg jártányi erőm sincs pár percen át. Kell hogy valaki mellettem legyen, megfogjon, belém karoljon, vagy valami ilyesmi, mert különben összecsuklanék. Mintha nem érezném a lábaimat, illetve mintha nem is a saját testem lenne. Mint egy rongybábu.
Ha végre valaki segít és le tudok feküdni, akkor jónéhány perc fekvés után javul a helyzet, szép lassan kezd visszatérni a tagjaimba az erő.
Ismerős????
Változó. Van amikor "csak" annyi, hogy nem érzem jó erőben magam, enervált vagyok, úgy érzem, hogy sem kedvem, sem erőm nincs semmihez.
De olyan is volt, hogy úgy éreztem: jártányi erőm sem maradt, annyira elgyengültem.
Szédüléssel, gyengeséggel járó rosszullét vajon mitől lehet, alacsony vérnyomáson kívül?
A vérképem rendben van, vashiány, vérszegénység kilőve. Terhesség úgyszintén.
További ajánlott fórumok:
- Szédülés, gyengeség..mi lehet ez?
- Bocsánatot kérni s elismerni, hogy hibáztam, jelen esetben gyengeség lenne?
- Valaki tapasztalt Covid után hetekig tartó gyengeséget, szédülést?
- Fejfájás, hőemelkedés, szédülés, gyengeség
- Mire utalhatnak ezek a tünetek? Szédülés, kéz-láb és gyomorremegés, légszomj, gyengeség, rossz közérzet, néha hőemelkedés, erős szívdobogás.
- Koronavírus után szédülés, látásromlás, gyengeség normális?