Szédülés, gyengeség..mi lehet ez? (tudásbázis kérdés)
Ettől függetlenül azt gondolom a tüneteimet nem a vashiány olozza.
Vagy ennyire erős tüneteket tud a vashiány produlálni? Pánikszrrű tüneteket.
Annyira nem alacsony szerintem ez az èrték.
Ferrocomp forte amit vettem vègül,ezt ajánlotta a patikus,hát remèlem jò.
.
Sziasztok.
A vèrvètelből kiderült hogy vashiányom van, nem tùl vèszes de a minimum èrtèk 10,7 ès nekem 10 a vas èrtêkem.
Nem ìrt fel semmit az orvos,azt mondta egyek sok zöldet vagy vegyek vêny nèlkülit..
Valaki tud ajánlani nekem valamit?
sok mindentől lehet.
stressz, félelmek, vérnyomásprobléma, cukor...
Nikike, én most hagyom el a Frontint, aztán nekem is van adtidepi. Neked hogy ment az elhagyás? Hogy csináltad,milyen tempóban?
Az elvonási tünetek nagyon sokrétűek, érdemes elolvasni az Ashton manuál kézikönyvet. Jobbulást neked.
lehet, hogy csak korabban kuldted, nem hiszem, hogy toroltek volna a felet.
en csak vegszuksegben szednek be gyogyszert, akar csak egy fajdalomcsillapitot, de nem viccbol irjak fel ezeket a gyogyszereket, biztos vannak olyan esetek, amikor nagyon segit. ezek nem olyanok, hogy kedvedre kapkodod be
vitazhatunk ezen, de a velemenyunk mas marad. nem magyaraztam azt, hogy beteg vagy, hanem azt irtam, csak szelsoseges taplalkozas okoz folyamatos szedulest, gyengeseget, ajulaserzetet, raadasul nem alkalmankent, hanem hosszu tavon. az emberek 90 szazaleka szarul eszik, akkor mindenki szedulne, ajulna :D
akkor probalj neten szakertot megkerdezni a tuneteidrol, szerintem sok helyen lehet. a haziorvossal meg vegeztess el mindenfele vizsgalatot, beutalot, amit szuksegesnek erzel
azert en a helyedben beszelnek a pszichiaterrel, azt tudnod kell, hogyan hagyd el a gyogyszereket durva mellekhatasok nelkul.
Szorongásra,depresszióra szedtem.
Antidepresszáns(Cipralex)+Frontin
A Frontint pár hónapja hagytam abba,az antidepresszáns következett volna de ezek után nem merek neki állni:(
Pszichiáterhez Tb-s rendelésre jártam de azokat inkább hagyjuk:( A magánrendelés drága..
nem vagyok orvos, de laikuskent azt mondanam, a szedules, gyengesegerzet, remeges tipikus tunete a stressznek olyannal, akinel eleve volt valamilyen szorongasos vagy panikbetegseg, ilyesmikre kaptal gyogyszert?
felhivhatnad a pszichologust, pszichiatert, aki kezelt, biztos tud hasznalhato tanacsot adni
a foruminditonak se mondta senki, hogy haldokolna :D de nalad is a hosszan tarto, gyakori szedules, gyengeseg es egyeb nem a helytelen taplalkozastol volt. abba se halnal bele, ha elmennel dokihoz, csinaltatnal egy verkepet, vercukorral, egyebbel. az orvosnal keringo bacikba se fogsz belehalni, es idonkent jo megnezetni, hogy minden rendben van-e. lehet az ilyesmi sok mindennek a tunete, ir-nek, kezdodo cukorbetegsegnek, barminek. ha nincs semmi, az jo. ha van valami, oda lehet figyelni es hosszu tavon megelozni a bajokat
ertem, hogy jo szandekbol irtad, es fontos az egeszseges taplalkozas, eletmod, rengeteg betegseget eloz meg, de foleg egy fiatal szervezet nem ettol szedul es nem ettol jon helyre. emesztesi problemak helyreallasa az lehet ettol :D
sziasztok újra.
Tegnap azt nem írtam hogy pár hónapja amikor elkezdtem fokozatosan elhagyni a frontint akkor kezdődtek a gyomorpanaszaim is. és attol tartok ez a szédülés is összefügghet ezzel.:( persze nem biztos de benne van a pakliban ez is...
Lehet hogy pánikroham?
most nem azert, de gyakori szedules, bizonytalansagerzes vagy ajulaserzes nem a helytelen taplalkozastol jon elo. nalad sem. kiveve, ha nagyon szelsosegesen taplalkoztal, csak csokit ettel, alig ittal, vagy hasonlo, vagy tulsulyos voltal, semmi mozgassal, mert akkor elofordulhat
ilyen melegben az is eleg, ha valaki nagyon stresszes, kimerult, elofordulhat. de nem egy apro semmiseg, amivel nem kell foglalkozni, csak egeszsegesen taplalkozni, mert alapbol nem normalis a gyakori szedules, azt valami okozza
Szedtem már sokfèlèt ...
Hát ez az
Mondjuk most a páromnak volt egy balesete mult hèten.
Csuklòtörès..Leesett a lètrárol ès ez elèggè megviselt ..
De alapbol ideges tïpus vagyok ès lehet ez megy a gyomromra is
Most Ulprixot.
Nem voltam tükrözèsen de hètfőn kèrek időpontot gasztroenterològushoz
Meguntam azt hogy kisèrleti nyulnak nèz a házidokim ès ma mondtam neki azt is pont hogy oda is el szeretnèk menni meet unalmas ez igy már..
Milyen gyógyszert szedsz?
Tükrözésen voltál?
További ajánlott fórumok:
- Végtaggyengeség - stressz okozza, vagy más lehet a baj?
- Mi lehet a bajom?(Tüneteim:fejfájás, rossz közérzet, erős gyengeség- és levertségérzés, enyhe ízületi fájdalom, hőemelkedés.)
- Valaki tapasztalt Covid után hetekig tartó gyengeséget, szédülést?
- Fejfájás, hőemelkedés, szédülés, gyengeség
- Mire utalhatnak ezek a tünetek? Szédülés, kéz-láb és gyomorremegés, légszomj, gyengeség, rossz közérzet, néha hőemelkedés, erős szívdobogás.
- Koronavírus után szédülés, látásromlás, gyengeség normális?