Fogyás tejtermékekkel? (beszélgetés)
A reggeli gabonapehely, különösen a teljes kiőrlésű változat fogyasztása, csökkentheti a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát.
A vizsgálat azt mutatta, hogy a magas vérnyomás kialakulásának, körülbelül 20 százalékkal alacsonyabb kockázata tapasztalható azok esetében, akik hetente legalább hétszer fogyasztanak teljes kiőrlésű gabonapelyhet – számolt be a kutatás vezetője, Dr. Jinesh Kochar, a bostoni Beth Israel Deaconess Medical Center munkatársa.
Termétesen nem mindegy milyen gazdálkodásból származik. Bio gazdálkodásból, ellenőrzött termékekkel nincs semmi probléma. Emésztésnek pedig nagyon jót tesz!
Gyerekkorom óta szorulásos voltam, addig, míg nem étkeztem egészségesebben.
Mi is az a teljes kiőrlésű gabona?
"A teljes kiőrlésű gabona azt jelenti, hogy a magbél mellett a csírát és a maghéjat is megőrlik"
Vagy is mindent hántolás és válogatás nélkül.
Egészséges, jó?
Álítólag igen, én kétlem, hisz mind az belekerül ami a nővény magját védi, amin a növény védőszerek közvetlen megtapadnak...
De hát a szotyit sem a hélyával együtt eszem. ;-)
Nekem elsősorban az egészséges ételek vannak tálcán. És a béltakarítás.
Nem éhezek, ha rámjön az ehetnék, akkor eszek gyümölcsöt. :)
Cukor, édes méreg... szóval teljesen száműzöm....
Fehér lisztet is teljesen ki akarim iktatni.
És ez nem csodadiéta...
mozogj egyél mindenből keveset....
hidd el nekem nem kell éhen halni...eszek zsemlét eszek édességet és mégis a 13kilónál tartok mínuszba...
és a centikben való változásról nem is beszélve..
nem kell csodadiéta csak egy kis odafigyelés és mozgás minden nap....
*éra
1 liter
Nem mindegy milyen tejtermék... kevés zsírtartalmú, és cukor nélkül.
Egy hete kezdtem egy diétába... nem mondhatnám, hogy diáta, inkább egészségesebb étkezés.
Nagyon kevés cukrot eszek, ha eszek, akkor nád/nyírfafukrot vagy mézet. Í liter tea minden nap, zöld, jáva, jázmin, mikor mit..
Kevés pékárú, ha igen, akkor én sütök, teljes kiörlésűt, rous, köles, zab liszttel. S fogytam 2 kg-t. :)
Az utolsóra hivatkozott ez a teszt is. Nos, akkor mégis van némiképp igazság benne.
Szerencsére nem vagyok laktózérzékeny... inkább a túj zsíros kaják okoznak ilyen problémát..
Mikor gyomorrontást kaptam a túl zsíros ételtől, akkor úgy emlékszem kálciuminjekciót kaptam.
ez egy roppant sokrétű probléma és akár igaz is lehet;
Egyrészt volt itt egy cikk a múltkor, egy laktózérzékeny személy dicsekedett el a tejjel fogyásról, ugyanis végigfosta az életét...
Másrészt ha alacsony zsírtartalmú és fehérjedús ételeket eszel magas CH és zsírtatártalmúak rovására, azzal kevesebb kalóriát viszel be, így igaz lehet.
Harmadrészt a tejtermékekben lévő kalcium egy minimális részét megköti a bevitt zsíroknak, így azzal is csökken a kalóriabevitel.
Néztem egy tvműsort, ahol azt állították, aki több tejterméket eszik, könnyebben fogy. (alacsony zsírtartalmúakat)
Mennyira igaz ez?
További ajánlott fórumok:
- Aki nem fogyaszt tejet és tejterméket, hány mg kalciumot szed naponta?
- A tejtermékek valóban gátolják a fogyást?
- Aki valami miatt nem fogyaszthat tejterméket, mivel helyettesíti?
- Ínygyulladás esetén kerülni kell a tejtermékek fogyasztását?
- Augmentin Duo mellett szabad tejterméket fogyasztani?
- Akik nem fogyasztanak tejterméket, mivel helyettesítik a tejfölt?