Aki valami miatt nem fogyaszthat tejterméket, mivel helyettesíti? (beszélgetés)
Tünetek lehetnek:
-hasmenés
-haspuffadás
-hasfájás, hasi görcs
-bőrkiütés(pl.ekcéma)
Szia.
Növényi tejek.
Vegán tejföl, sajt..
Vegán termékek..
Vizes zsemle
Dr Oetker Crema Vega(ha jól írtam..talán)
Kókusztejszín, rizstejszín
Vegán mascarpone is van..
A fornettinek is vannak tejmentes termékei(ha csak a tejjel van baj)...
Az üzletekben általában találsz tejmentes termékeket..(keksz,sütemény...stb.)
Szép napot
Akinek volt már tejjel gondja miután fogyasztott tejet mennyi ideig volt beteg utána?
Hasa is fájt? Mit érzett?
Bocsánat, hogy ezt mondom, de sokkal fontosabb szerintem hogy kiderüljön, hogy mi a baja, mint hogy miként viseli.
Az meg a legnagyobb bajod legyen, hogy nem ehet csokit, rengeteg finomságot ehet tejtermék nélkül is, igaz, egy kis odafigyelést azért igényel, és nem elég a lekapok a polcról valamit. És hát sok ilyen termék, ha nem magadnak csinálod nem olcsó, de szerintem pl. az alpro csokoládés mandulaitalát minden gyerek szívesen inná, igaz nem tej árban van sajnos:(
Tej: mandula, kesu, mogyoró kókusztej stb. (Nekem jobban is ízlik, mint a tehéntej.)
Főzeléket nem eszem, de van vegán tejföl, illetve rizsből és kókuszból géppel főzve lehet joghurt állagot elérni, amit csak ízesíteni kell
Van vegán csoki is, tej nélkül, egész nagy választék van már
Miután másodjára is erős görcsei voltak, ugy volt vele, hogy mindenen túl esik, csak derítsük ki, mi ez. Kórházban csinálják, azt meg tudjuk , hogy a legtöbb kórházi dolgozó nem oda való, ezért is nehéz egy gyereknek, de utána valóban minden jobb lett!
Csak akkor volt gond, ha nem jól számolta ki az időt, vagy a mennyiséget, vagy néha csalni próbált.
Megitattak vele egy adag nagyon édes tejcukor szirupot , majd vért vettek, és ott határozottan kiderült, hogy hiányzik a vékonybélből a laktózt felbontó enzim. Nem tudja megemészteni , felbontani, így emésztetlenül okoz neki gázt, görcsöket . Ez a gáz keveredik a vérével és ez okoz fejfájást , hasmenést, hányást..
Havonta íratni kell tablettát ami segít feldolgozni a tejcukrot. 🤷🏻♀️
Mit csinálnak tejcukor terhelésen illetve tejfehérje vizsgálaton?
Egy kisgyerek hogy viseli a vizsgálatott?
egyszer jelentkezett nàla valamilyen bőrelváltozás. Elmentünk az orvoshoz krémet írt fel, a tejitalt azonnal abba hagytuk nem kapott többet, viszont a doki azt mondta térjünk át rendes tejre de a hasa továbbra is fáj, az ekcéma el tűnt.
Egy gyereknek rossz azért azt mondani nem ehetsz csokit a kedvencedet :-( nem kóstolhatja meg amit a többi gyerek :-(
Nem olvastam el a válaszokat.
Az fiamat elvittem hasfájással az orvoshoz, majd annyi választ kaptunk, hogy elkapott valami bacit, hazamehet. Az iskolából hasgörccsel vitte el a mentő, majd hazaengedték, hogy nem tudják mi baja van, rá egy napra újabb görccsel vittük kórházba, mire egy fiatal doktornő tejcukor terhelést csinált!
19 éve él laktóz érzékenységgel..
Ha meg lesz a diagnózis és tejcukorra érzékeny, akkor nem kell lemondania mindenről, mert kap rágótablettát .
A fehérje érzékenység általában bőrallergiában jelentkezik.
Még igazából nemtudjuk mi a baj, annyit tudunk, hogy fáj a pocakja, tejre tippelünk.
Tudom orvoshoz kell menni vele (voltunk is azt mondta 3 hét múlva mennyünk vissza és folyamatosan írjuk mit eszik, mikor fáj a hasa).
Bízom benne nem komoly vagy legalább laktózmenteset fogyaszthat, ha tejfehérjével van gond úgy olvastam akkor egyáltalán nem ihatt tejet.
(rossz hogy szeretne csokit, tejet csak épp nem szabad adni neki hogy lássuk mitől fáj a pocakja).
Ha diagnosztizáltak ételallergiát a gyereknél, kérj az orvosától segítséget.
Már minden helyettesíthető növényi összetevőkkel is. Talán a vegán "tejtermékeket" keresd! Van sajt, tejföl.
Tejhelyettesítő, a rizs, mandula stb.
Itt vannak receptek, hogyan készíthetőek sajátkezűleg.
Ki mit eszik tej helyett? Az érdekelne aki valami miatt nem fogyaszthat tejterméket mit fogyaszt helyette?
pl.:
csokiban van tej,
főzelékben tejföl kell
kakaóba tej kell
ezek helyett mit használtok?
(tejet szeretti a gyerek ehelyett nyilván nincs semmi ami olyan mint a tej)
További ajánlott fórumok:
- Tejek, tejtermékek
- Melyik a kedvenc tejterméked?
- Mely ételeket jobb kerülni a terhesség alatt, illetve mik azok, amik fogyaszthatóak?
- Szerintetek ha nem lehet kapni BL80-as lisztet, akkor azt lehet helyettesíteni rendes sima BL55 liszttel?
- Akik nem fogyasztanak tejterméket, mivel helyettesítik a tejfölt?
- Lehet-e helyettesíteni a szabadtéri futást otthon helybenfutással (esős idő miatt)? Ugyanolyan hatása van? Erősödik így is mindenem?