Fogyás teherbe esés előtt, illetve kora terhesség alatt (beszélgetés)
Nem írtad, hogy mennyi plusz van rajtad, mert pár kilóval én nem diétáznék, ha teherbe esel, csak az egészséges táplálkozásra figyelnék. Ha sokkal több ment fel, akkor a leadása akár segítheti is a könnyebb teherbeesést és a problémamentes terhességet.
Ne görcsölj rá, össze fog jönni. Éld meg úgy, mint egy izgalmas várakozási időszakot, amikor még van időd aludni is. :)))
igen probalkozunk, es majusban nem jott meg..volt baba de elment..es azert 2-3 honapgyogyulas utan probalkozunk. Rajta avgyunk az ugyon :) faj a mult, de vagyunk a kisbabara.
es az utolso hozzaszolas a futas, bicajozas na ilyesmikre gondoltam, ami koraterhesseg alat tis vegezheto mert barmikor megfoganhat a pici :)
De ha több mint egy éve volt az abortusz, azóta biztos próbálkoznak. Nem írta, hogy az ő egészségével lenne probléma, hanem a terhességgel, a magzattal volt gond. :(
Szerintem ha orvosilag nem ellenjavallt, sokkal jobb esélye lehet, ha megerősödik a szervezete. Terhesség alatt is sok intenzív mozgást támogatnak, nem feltétel, hogy akkor csak sakkozni lehet. :) Persze nem versenyszerű súlyemelésbe kell vágni, de a bicajozás, futás, sok minden jó lehet.
Ha még nem vagy terhes, szerintem belekezdhetsz egy teljes életmódváltásba, sok sporttal, egészséges táplálkozással, nem csak jógával, kismamatornával. Ha életmódot váltasz, egészségesebb, erősebb leszel, nagyobb eséllyel lesz problémamentesebb a terhességed is.
Előre óvatoskodni, visszafogni magad, mikor még nem is vagy terhes, szerintem felesleges.
koszonom hogy irtal :)
szerintem a taposogep az nagyon hasznos;)
a kajara en is figyelek, foleg arra melyik napszakban mit eszem. Hasizmozni nem mertem a baba miatt de most hogy gyogyulok kicsit tornazom azzal is. Csak ket rosszul vegzodott eset utan mar felek. :(
Én is hasonló helyzetben vagyok, ráadásul vigyáznom kell a vérnyomásomra is, mert messzire el szeretném kerülni a toxémiát.
Taposógépem van, amit nagyon szeretek. Nem megerőltető, de hatékony és tempós sétákat szoktam tenni.
A kajára is sokkal jobban figyelek. Bízom benne, hogy ez elég lesz.
További ajánlott fórumok:
- Van kérdésetek teherbeesésről, terhességről vagy bármiféle nőgyógyászati témában? Szülésznő(hallgató) szívesen válaszol
- Teherbe estem, viszont nemrég kezdtem új munkahelyen. Rosszul viselem a terhességet, se táppénz se GYED?
- 12. hét utáni terhességmegszakítás hogyan zajlik, kinek mik a tapasztalatai, valamint mennyi időre rá esett újra teherbe?
- Mely ételeket jobb kerülni a terhesség alatt, illetve mik azok, amik fogyaszthatóak?
- Ti festettétek a hajatokat terhesség alatt? Lehet, illetve nem árt a babának?
- Esemény utáni tabletta milyen hatással van a későbbi teherbeesésre ill. terhességre?