Foghúzás utáni sebgyulladás? Aki járt ilyen öblögetésre, gyógyszerezésre, segített? Mennnyi idö? (beszélgetés)
szia,csupán a tűrelmet tudom javasolni,hátha közben gyógyul a seb is,
ami engem illet,2 hete kihúzták a felső bölcsességfogamat,azóta fáj a helye,véllhetőleg a gyökere mély volta miatt,3-szor szedtem rá fájdalomcsillapítót,egyszer voltaren rapidot,ami 12 óráig szűneteltette a fájdalmat,kétszer saridont,ami csupán rövid ideig,ha
hétfőig nem javul állapotom kénytelen vagyok visszamenni a fogorvoshoz,bár lehet,hogy a gyógyulás 3,4 hetet is igénybe venne és magától is végbemenne,ha tűrelmesebb lennék,
a fájdalmam tompa,néha lűktető,de folyamatos,éjszaka a nehezebb az elviselése,
írdd ki magadból a fájdalmat,elkeseredést,lehet jöhetnek rá szakemberek általi válaszok is mindkettőnk esetében,addig kitartás és tűrelem-gyakorlása!(minden ember annyi fájdalmat kap,amennyi elviselésére még képes)
Kérlek segítsetek!
Másfél hete fáj a fogam(már csak a helye).
Röviden:pont egy hete húzattam ki egy fogam,de két napba telt,mivel első nap beletörték a gyökeret,jöttek a kalapáccsal,én meg sírógörcsöt kaptam.Másnap másik doki volt,ő egy perc alatt kikapta.
Utána 2 napig szinte nem is fájt,de már 3 napja újra kínoz a fájdalom;tegnapelőtt,és azelőtt aludni se tudtam,hiába a fájdalomcsillapítók (persze semmit nem írtak fel).Öblögettem 27 fokos vodkával,ez volt kéznél,de nem mart,semmit nem éreztem.
Most drága édesanyám vett valami g betűs szájöblögetőt,remélem használni fog.
Tegnap óta enyhült a fájdalom,ma még nem is vettem be gyógyszert,csak megvisel nagyon,hogy 10 napja folyamatosan fáj!
Hozzá kell tennem,dohányzom...lehet,hogy csak emiatt fáj? :S
Amúgy el se kezdett még összehúzódni a seb.És ma belenyúltam,mintha lenne ott még egy kis fogdarabka,de hát a doki azt mondta,hogy 3 gyökeret húzott ki...
De nem merek visszamenni!
Rosszul vagyok a szájsebészeti/fogászati légkörtől,szagoktól!
Az első húzás után 4 órán keresztül sírtam és megmozdulni sem bírtam.
Mondjátok,hogy elmúlik,csak a hülye bagó miatt van...
Üdvözlet:Anett
nekem anno azt mondták,2 3 hét is normális lehet.de attol függ nehéz húzás volt ? mert nekem vésés minden, azért gyulladt be.
na meg van egy csomo minden amit be kéne tartani utána, nem öblögetni stb.
ha húzódik össze akkor nem lehet begyulladva,szerintem azért fáj mert 2 rágófogat húztak!!!
nekem begyulladt hidd el,kegyetlen.a csontod fáj már majd leszakad az állkapcsod és napi x cataflan segit csak. és nagyon sokára húzódik akkor össze a seb.de még kérdezz irtam Privit.
de szedtem....
fogalmam sincs mitöl gyulladhatott be,,,
nehéz húzés volt,vésni kellett.valsszeg ez volt a veszte.
meg pech !!!!!!!!!
ja én még arra gondolok benne maradt vmi, Ök szerintük nem de tuti igazam lesz...
Szia!
Kaparásról szerencsére még tapasztalatom, de a gyulladt ínyre a LACALUT fogkrém nagyon jó. Nekem konkrétan az zavart, hogy ahol be volt gyulladva, ott kissé rózsaszínesebb volt az ínyem. Használat után 2 nappal már semmi nem látszott, de természetesen nem dobtam ki a fogkrémet (ahhoz "csöppet" drága volt), használom tovább az 1 tubust. Szóval csak ajánlani tudom:)
bocs de nem vagyok orvos...:)
amugy meg egyik foghúzásomnál sem kapram sosem antib. sosem volt semmi bajom. ez nem ettol durrant be
egyszerüen peches vagyok voltam.
haverom húzás után cigizett ivott,szart rá
most is, szted lett baja?lószart....
Foghúzás előtt 1 órával kellett volna bevenned antibiotikumot, mondjuk 2 szem augmentint, majd húzás után is 2 szemet, és utána 5 napig a szokásos adagot. ez a menete.
Én így szedtem.
dalacin 3x 1
5 napig.most nem adtak semmit.de van még egy dobozzal itthon.
eza sebbe betett jód csik vagy mi,tuti.4kor rakta be,és most érzem ujra h féjdogál...ez használ -na de holnap nemtudok menni nem lesz orvos.kérdés hogy hány ilyenre kéne menni.
nem akarom h kikaparja a sebet ,ott halok meg !!!
már be is szedtem
egy dobozzal közvetlen a húzás után....
fog sincs mitöl lehetett ez,
állitolag ez a szövödmény elég gyakori...alsó fogaknál-nekem ezt vésni kelleett stb soki szerint ez kis mütét volt
ujra a fogtéma...
már bebizonyosodott sajna hogy a kihúzott fogam helye begyulladt,(fogmedergy vagy a csont) iszonyat fáj egy hete, nem múlik.
ma kaptam öblögetést,gyógyszert a sebbe(jódozott vmi csik), sokkal jobb lett,de ha nem habul ujra ki kell kaparni stb.
volt olyan akinek ez használt és begyógyult a seb?igaz hogy ez hosszadalmas folyamat?
sajna holnap nem rendel a doki,majd csüt.de szerintem erre minden nap kéne járni nem?
jövhéten elutaznék csüt,szerintetek addig meggyógyul?
számomra relyély mitöl gyulladt be,mindent betartottam amit be lehetett és már tul vagyok sok foghúzáson...hát igen,sztks ügyelet ujra bizonyitott:)))
További ajánlott fórumok:
- Mindent a Sotret gyógyszerről!
- Ismeritek a Roaccutan gyógyszert? Mik a tapasztalatok?
- Antidepresszánsok, gyógyszerfüggőség
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- A gyógyszertáros kontra doki
- Van valakinek tapasztalata az Ozempic nevű diabétesz gyógyszerrel?