Foghúzás után szomszédos fog fájdalma (beszélgetés)
A pulpitis vörös duzzanattal jár, vérző íny is lehet stb, tehát gyulladás. Ez látszik kívülről. Csonthártyagyulladásos fog nemhogy rágásra, de még tapintásra is fáj, viszont megduzzad a fog melletti arc. De ha nincs gyulladás, nem ez a probléma.
Talán ezek közül lehet valamelyik, jobb klikkel le lehet fordítani.
Még egyszer leírom: aki itt nem fogorvos, nem tudja megállapítani a problémát. Nagyon nehéz megállapítani egy pontos diagnózist. Ha mégis lenne itt fogorvos, ő sem tudna magyarázatot adni anélkül, hogy megvizsgálna. Mert ehhez tudni kellene minden részletet. Ha egyik rendelőben nem adtak választ, el kell menni egy másikba. Sok sikert kívánok, remélem megoldódik a probléma.
mivel kivulrol nem latszik semmi, de en egyertelmuen fogfajasos panaszokat erzek, szerintem csak pulpitis lehet. azaz fogbelgyulladas.
Tegnap elmentem, hideggel megneztek megkocogtattak stb...nem ertik mitol gyulladt be, azt mondtak a traumatol lehet h megserult, megmozdult es nem nyugodott meg hiaba vartunk..
Én arra reagálok, amit a kérdező írt. Ő fogbélgyulladásra gyanakodott, amelynek előrehaladott állapota lehet a csonthártyagyulladás. De újabban kiderült, hogy : Nem piros nem gyulladt.
Ha nem gyulladt, akkor nyilván nincs gyulladás,sem gyökérhártya sem semmilyen, én erre gondolok, de meglehet tévedek. Ezt majd a fogorvos fogja megállapítani, ha elmegy.
Menj vissza a fogorvoshoz !
Régebben, mikor hasonló helyzet volt nálam, én Dalacint szedtem.
Szia… koszi a valaszt. En is ettol felek.
Teljesen ugy faj mont egy fogbelgyulladas.
Huzas utan kozvetlenul szedtem augmentint.
De ez ugye 1 honapja volt…. Most szedjek ujra?
Szia… en ugy latom a huzas helye mar szepen beforrt. Nem piros nem gyulladt.
Akkor is lehet csonthartyagyulladás szerinted?
Hasznos számomra is amit írtál.
Nekem ugyan még csak másfél hete húzták ki a fogam.
Gyulladt volt a gyökere és most nehezen gyógyul a helye és úgy érzem mintha behúztak volna, az egész állkapcsom fáj!
de már 1 honapja:(
felek, hogy azt is gyk ni vagy huzni kell
Sziasztok!
Már 4 hete eltávolították az jobb alsó szemfogamat. Nagyjából be is forrt a helye, nem fáj már. De a mellette levő fogam, a 2. fog néhány napja elkezdett fájni. A fájdalom jellege:spontán kezdődik, ütögetésre, kocogtatásra eléggé érzékeny a fogam, illetve ráharapásra. Ilyen szúrós feszülős fájdalom.
Visszamentem ma, nem a szájsebész nézte meg hanem egy fogorvos de nem látott semmit, ahogy ütögette fájt, illetve azt a hideg sprayt amikor idetette nagyon fájt.
Azért félek, hogy fogbélgyulladás mert a műtét után közvetlenül nem fájt..ahogy telt az idő akkor kezdett el fájni...
Valaki volt így, hogy foghúzás után 1 hónappal fáj a szomszédos fog?
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek a lelkemmel abortusz után? Nem volt más választásom, de ez sem enyhíti fájdalmam. Mikor lesz jobb?
- Egészségügyi kaparásra kell mennem egy fránya gyulladás miatt. Milyen az ébredés utána. Érzek majd fájdalmat?
- Foghúzás után még mindig fáj és gennyes szagú váladék folyik néha az orromból. Járt már így valaki?
- Közvetlen foghúzás napján mit lehet enni? Meg utána?
- Van itt olyan akinek foghúzás után begyulladt elfertőződött a seb? Voltam már kipucoltatni de azóta is fáj. Tapasztalatok?
- Foghúzás közben betört, de kiszedett gyökér után enyhe fájdalmat hogyan lehet megszüntetni?