Foghúzás után (beszélgetés)
Sziasztok!
Nekem szerdán húzták és azóta fájdalomcsillapítón élek. Hajnalban is felkeltem annyira fájt. Nem maradt benne fogdarab, hisz azt érezném a nyelvemmel. Tudom mindenkinek más, de nem emlékszem, hogy régen mikor húzták ennyire fájt volna utána, mitől lehet? Ez a 4.nap...
De van, Mexalen, de már jobb, kibírom gyógyszer nélkül, remélem később sem lesz rá szükség :)
Ja, és már ettem mini falatokban ebédet. Már nem zsibbad, nem vérzik, de még fájdogál, ha a kicsinél jobban ki akarom nyitni a szám :)
Hát nekünk a betegeket ugye kell emelgetni, akik nem tudnak mozogni, vagy csak egy kicsit....hát nem tudom. Majd megkérdezem a háziorvost. Max még kiír holnapra is.
Ja, más téma: háziorvos adhat előre igazolást? pl. úgy adja oda az igazolást ma, hogy a holnapi nap is beletartozik.. mert hétfőn már menni szeretnék vissza..
"Foghúzás után mintegy két napig nem ajánlott tejtermék és tömény alkohol fogyasztása. Szintén kerülendő a nehéz fizikai munka, ám a sportolás és testedzés úgyszintén a kerülendők kategóriájába tartozik. Ezek az óvintézkedések fokozottan érvényesek, ha a fogat a felső állcsontból távolították el, mivel az arcüreg nagyon közel van, így az meg is nyílhat, és az arcüreg is felülfertőződhet.
Amikor elmúlik a foghúzás előtt kapott érzéstelenítő hatása, kellemetlen, akár fájdalmas érzés jelentkezhet, ám ez természetes jelenségnek számít.
A dohányzóknak ajánlatos a foghúzás után legalább egy óra hosszáig nem rágyújtani, és a későbbiekben is lehetőleg kevesebbet dohányozni, mert az lassíthatja a seb gyógyulását.
A zsibbadás elmúlása után használjuk a másik oldalt, óvatosan lehet enni, és a fogmosást sem szabad hanyagolni. A foghúzás helyének szomszédos fogait óvatosabban kell tisztítani, tilos a seb dörzsölése, illetve 2-3 napig a szájvíz, és szájzuhany használata is kerülendő."
Enni mikor lehet? Zsibbadás után? Vagy meg kell várni a vérzés végét is?
Ma még nem ettem semmit, nagyon éhes vagyok.
Köszi, most megnyugodtam egy kicsit. Nem piszkálom, szívogatom, stb., csak nagyon sűrűn kell köpnöm, és véres.
A héten betegség miatt nem voltam dolgozi (ápolóként vagyok gyakorlaton a kórházban). Elvileg holnap már mehetnék, mert jobban vagyok már sokkal. Lehet ettől? (ma megyek délután vissza a háziorvoshoz igazolásért)
Ne aggódj.
Nekem még másnap is vérzett.
További ajánlott fórumok:
- Foghúzás után még mindig fáj és gennyes szagú váladék folyik néha az orromból. Járt már így valaki?
- Közvetlen foghúzás napján mit lehet enni? Meg utána?
- Van itt olyan akinek foghúzás után begyulladt elfertőződött a seb? Voltam már kipucoltatni de azóta is fáj. Tapasztalatok?
- Foghúzás után úgy érzem, hogy benne maradt pici darab, mit tegyek?
- Hogyan lehet hajat mosni foghúzás után?
- Hónapokkal a foghúzás után miért lehet ínyfájdalom és duzzanat?