Foghúzás esetén mit lehet tenni, hogy ne legyen gyulladás és minél hamarabb gyógyuljon a foghely? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!Egy hete húzták a fogamat.Azóta folyamatosan fáj a helye,be van dagadva az ínyem :-((
Naponta 3 fájdalomcsillapítót szedek,de még így is elviselhetetlen:( Ez az első maradandó fogam,amit el kellett távolítani.Mennyi idő múlva gyógyul be?
Sajnos a doki nem kaparta ki a gennyes részt.
Azon gondolkodom,hogy a jövő héten elmegyek a fogklinikára,felkeresek egy szájsebészt.
Sziasztok!
Nekem pont ma 2 hete húzták ki a jobb felső 4-es már egyszer műtött granulómás fogam. Jól láthatóan szép "egyben" kijött a gyulladt szövetrésszel együtt.
Amint kiment az érzéstelenítő picit "éreztem", de nem fájt.
Aznap csak óvatosan mostam, másnaptól már bátrabban.
A 2. 3. napon megint érzékenyebb volt, de csak épp hogy, gyógyszer egyáltalán nem kellett. Egyedül napi 200mg "C" vitamint szedtem 1 hétig.
3. naptól öblögetek (L.st.r.n), bár első pár alkalommal inkább csak párszor picit megforgattam a számban.
Gyönyörűen gyógyul, és ott is szép rózsaszín az ínyem.
Tejterméket nem vontam meg, de minden evés után fogat mostam.
December 10.-én megyek megbeszélni a pótlást, remélem ott is minden ok lesz:)
nem volt semmi para, fújt rá érzéstelenítőt és kibirizgálta a kis darabkát:):) juppííí:)
és annyira kedves volt hogy még maradt egy fogam ami rossz de örömmel visszamegyek hozzá pár hét múlva:D
nekem annyira rossz volt hogy kagylósan tört szanaszét de mivel azért az eljárás egy elég agresszív beavatkozás így előfordul hogy a fogó lemorzsol pár szilánkot.
a test úgy is kilöki ami nem oda való
egyébként fájt, be is gyulladt és idővel éreztem hogy valami kemény éles-hegyes dolog van ott amit ha megpöcköltem elmozdult. addig addig piszkáltam míg végül kijött. egy csipesszel.. :D
szia!
de durva, hogy bedagadt az arcod:S
nekem semmi ilyen nem volt, amúgy nekem egy hete és 1 napja húzták. k..rvára fájt utána :D
én nem csináltam vele semmit, hagytam ott és eltűnt később magától. főleg ne húzd ki akkor ha tegnap húzták mert ez az, ami segít gyógyítani:)
aha értem oké:)
titánia nem nézem én annyit:D:D:D
Te! Ne nézegesd már azt a foghelyet. :D
Majd a húzástól számított egy hét múlva, ha addig nincs különösebb gubanc vele.
Dagadt, mert trauma érte. Most regenerálódik a csontszövet, az erek, meg minden.
Foglald le magad valamivel csajszi! :)
fú normális ha tök csúnya akörül ahol húzták a fogam? az ínyem teljesen felül nagyon piroska, és dagadtnak tűnik ici picit...vagy ez pont ezért a megrázkódtatásért van?
és a lukban, ahol húztak látok vmi fehéret...de nem érzem hogy kemény lenne...
a húzás. nézd úgy a dolgot hogy ez a szervezetnek akkora trauma mint egy kisebb testrész amputációja.
a jéghideg abszolút nem jó a fogaknak ;) az egészségesnek sem. és a túl forró sem. erre azért vigyázz.
a kihúzás vagy a lido?:D
hát igen nem semmi...remélem hamar gyógyul...mondjuk örülök mert nekem semmi vérzés...tegnap is csak 1-2 óráig tartott miután kihúzták...jó fájni áj de tök egészségesen, semmi szükségem fájdalomcsillapítóra...tegnap vettem be felet és kész. (algoflexet asszem, az a hosszúkás rózsaszín..:D)
remélem, hogy hamar begyógyul meg minden.
nem árt neki a jéghideg nestea ugye?
az inkább attól mert ilyenkor nem tudod annyira alaposan megmosni és a nyelven a bacik elszaporodnak :)
a remegés lehet a lido utóhatása meg azért arra is gondolj hogy a szervezetnek ez egy kisebbfajta trauma.
aha értem...
nekem annyira NEM fáj. viszont hogy mondjam...hát ha így összeérintem a 2 fogsorom, akkor így remeg...és most nemtom hogy ez lidocain miatt van-e, remélem nem, vagy azért mert konkrétan ez a lüktetés...
meg sárga a nyelvem de a barátom azt mondta hogy a vértől tuti...
Szia
NE. mivel az alkohol enyhén véralvadásgátló hatású így vérezni fog hosszabban. öblögetni tilos! de egy picit óvatosan megmozgathatsz a szádban hogy a komfortérzeted nőjön. :) csak a fog helyére ne menjen.
már 5 fogam húzták ebből 2 műtét szóval tudom mi a jó :)
én sajna nem tudom de bizti nem fáj!:)
na most akk mégse legyen szájvíz?:)
pedig itt tök sokan írtáááák:O
További ajánlott fórumok:
- Fiatalkori izületi gyulladás
- Volt már valakinek Bartholin mirigy gyulladása?Milyen tünetei voltak?
- Verejtékmirigy gyulladás-hidradenitis supporativa
- Szűnni nem akaró nőgyógyászati megbetegedések/kórosan bő folyás, gyulladások, stb./ Mit lehet tenni, mikor már semmi nem segít?
- Gyulladás 1 hónappal foghúzás után.
- Mikor ehetek leghamarabb foghúzás után?