Foggyökér rezekció, ciszta. Tapasztalatok? (tudásbázis)
Nem is tudtam, hogy kiújulhat... :(
Neked mondtak valamit, hogy mitől lehet? Rossz szájápolás, genetika, vagy valami?
biztos minden rendben lesz!
jövő héten nem leszek netközelben, de remélem mire visszajövök már azt fogom olvasni, hogy túlvagy mindenen, és semmi volt az egész, kár volt aggódnod:))))
egészen biztos túléled:))
majd írd meg az "élményeid" ha túl vagy rajta!
igen, nekem az érzéstelenítő injekció, és egy hét után a varratszedés volt a legrosszabb az egészben.
de ezeket is ki lehetett bírni:)
Hát akkor majd max diétázok, ha evésnél zavar majd :)
Akkor azt mondjátok annyira ne féljek tőle, mert a szuri lesz a legrosszabb? :)
simán fogsz tudni menni másnap dolgozni, max kicsit meg lesz dagadva a szád (de nem vészesen).
inkább evésnél lesz kellemetlen, hogy ott vannak a varratok a szádban, de hát azt csak egy hétig kell kibírni!
nekem is pont azon a fogamon volt.
nem volt vészes egyáltalán a "műtét", a legrosszabb az volt, amikor az érzéstelenítő injekciót beadta.
meg utána egy hétig, hogy ott voltak a cérnák a számban (varrat).
de maga a beavatkozás nem fájt. természetesen kellemetlen, hogy az embernek nyitva kell tartania a száját, és ott turkálnak benne, de hát a fogorvos már csak ilyen:(
Legyen igazad, hogy nem fáj, kicsit parázok tőle. Neked hogy hogy több volt? Visszanőtt? Vagy micsoda? Bocs, de ebben még nagyon tudatlan vagyok.
Később sem fáj ez a beavatkozás? Az a baj, hogy most még szabadságolások vannak és bakker a beavatkozás napjára szabit veszek ki, de utána menni kell dolgozni, mert mennek szabadságra. Ezzel nem lesz gond ugye? VAgy nálad volt valami probléma? Gyulladás, egyebej...
Még annyit sem érzel mint ha fésülködnél.Főleg a kétgyökerü fognál a világon semmit nem érzel.Dehogy veszik ki a fogat, lepattintják a gyökércsúcsöt és betömik a fogat végig.Varrat sem zavar a szájban mivel nedves közegben van és nem keménykedik meg.A kiszedést nem érzed.Amúgy van, egy olyan rész a szájban ahová beadják az injekciót és az egész fejed levehtnék akkor sem érzed.
Nekem már több ilyen műtétem volt fel sem vettem.
Jégaku legyen bekészitve a hűtőbe és nyomd oda ha hazaérsz igy nem is dagad föl.
szia! ne tarts tőle, nem lesz vészes:))
bár a fogorvos mindenképpen rossz dolog, mert az olyan természetellenes, hogy ott turkálnak az ember szájában, s ráadásul közben kivillantják a szemét azzal az erős lámpával:))
de hidd el, nem lesz semmi baj, inkább csak kellemetlen lesz ez az egész, mint fájdalmas!
mire vagy kíváncsi?:)
nekem kb 2 éve volt egy ilyenem, az egyik szemfogamon volt egy ciszta, azt távolították el úgy, hogy a gyökércsúcsot is levették. (vagy valami ilyesmi:)))
maga a beavatkozás nem fájt, utána is csak az volt kellemetlen, hogy ott voltak a számban a varratok. a varratkiszedés volt talán a legfájdalmasabb, de simán elviselhető volt az is.
nekem szépen gyógyult, jól sikerült az egész, legalábbis a fogdoki nagyon meg volt elégedve egy évre rá amikor megröntgenezte, kétszer is elmondta, hogy hű de jól sikerült, meg mutogatta nekem is, bár nekem semmit nem mondanak ezek a fog röntgenképek:)
További ajánlott fórumok:
- Normális, hogy foggyökér kezelés után még mindig fáj a fogam és fel van dagadva az ínyem?
- Bent maradt foggyökérdarab ki tud magától lökődni? Van valakinek ezirányú tapasztalata?
- Nyitva hagyott foggyökércsatorna milyen gondot okozhat?
- Távolítottak már el neked foggyökeret műtéti úton?
- Foggyökér cisztát hogyan operálják ki? Volt már valakinek?
- Volt valakinek foggyökérnél ciszta?Milyen tünetei voltak?Fájdalom, duzzanat?