Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Foggyökér rezekció, ciszta. Tapasztalatok? fórum

Foggyökér rezekció, ciszta. Tapasztalatok? (tudásbázis)

2009. aug. 31. 20:46
Nekem egyébként nem fáj ez a dolog, néha nyilallt egy kicsit, de nem volt vész. Inkább ami miatt kiderült, hogy a bal felső egyes fogam elindult oldalra -holott nekem sosem voltak gondjaim a fogaimmal, semmi fogszabályzás meg ilyenek-. Na ekkor csináltatott a doki röntgent és derült ki, hogy mi a bibi...
2009. aug. 31. 20:26
nem mondtak semmit, hogy mitől lehetett :(
19. moncsicsi83 (válaszként erre: 18. - 06718ca650)
2009. aug. 31. 20:25

Nem is tudtam, hogy kiújulhat... :(

Neked mondtak valamit, hogy mitől lehet? Rossz szájápolás, genetika, vagy valami?

2009. aug. 31. 20:11
túlélni túléled az tuti :) nekem már kettő is volt az első két fogamon, elérzéstelenít, kaparászik, aztán összevarr. mondjuk nekem másnap olyan pittyem volt, mint Shaquille O'neil-nak :) és én nem bírtam rendesen enni egy hétig csak szívószállal, de mindenképpen jobb lett utána. sajnos csak két évig, utána újra kellett csinálni, de megint elkezdett fájni úgyhogy a híd mellett döntöttem. remélem neked nem újul ki, hanem rendbejön!!!
17. emagdi (válaszként erre: 16. - Moncsicsi83)
2009. aug. 31. 19:40

biztos minden rendben lesz!

jövő héten nem leszek netközelben, de remélem mire visszajövök már azt fogom olvasni, hogy túlvagy mindenen, és semmi volt az egész, kár volt aggódnod:))))

16. moncsicsi83 (válaszként erre: 15. - Emagdi)
2009. aug. 31. 19:15
Szerdán megyek dokihoz, teljes röntgent is csináltat, utána annak láttán beszéljük meg, mikor lesz a beavatkozás. Majd írok, hogy mi volt...
15. emagdi (válaszként erre: 14. - Moncsicsi83)
2009. aug. 31. 09:45

egészen biztos túléled:))

majd írd meg az "élményeid" ha túl vagy rajta!

14. moncsicsi83 (válaszként erre: 13. - Emagdi)
2009. aug. 30. 16:23
hát csak túlélem majd valahogy :)
13. emagdi (válaszként erre: 12. - Moncsicsi83)
2009. aug. 30. 15:20

igen, nekem az érzéstelenítő injekció, és egy hét után a varratszedés volt a legrosszabb az egészben.

de ezeket is ki lehetett bírni:)

12. moncsicsi83 (válaszként erre: 11. - Emagdi)
2009. aug. 30. 09:20

Hát akkor majd max diétázok, ha evésnél zavar majd :)

Akkor azt mondjátok annyira ne féljek tőle, mert a szuri lesz a legrosszabb? :)

11. emagdi (válaszként erre: 9. - Moncsicsi83)
2009. aug. 29. 19:55

simán fogsz tudni menni másnap dolgozni, max kicsit meg lesz dagadva a szád (de nem vészesen).

inkább evésnél lesz kellemetlen, hogy ott vannak a varratok a szádban, de hát azt csak egy hétig kell kibírni!

10. emagdi (válaszként erre: 7. - Moncsicsi83)
2009. aug. 29. 19:51

nekem is pont azon a fogamon volt.

nem volt vészes egyáltalán a "műtét", a legrosszabb az volt, amikor az érzéstelenítő injekciót beadta.

meg utána egy hétig, hogy ott voltak a cérnák a számban (varrat).

de maga a beavatkozás nem fájt. természetesen kellemetlen, hogy az embernek nyitva kell tartania a száját, és ott turkálnak benne, de hát a fogorvos már csak ilyen:(

9. moncsicsi83 (válaszként erre: 8. - NOA)
2009. aug. 29. 14:38

Legyen igazad, hogy nem fáj, kicsit parázok tőle. Neked hogy hogy több volt? Visszanőtt? Vagy micsoda? Bocs, de ebben még nagyon tudatlan vagyok.

Később sem fáj ez a beavatkozás? Az a baj, hogy most még szabadságolások vannak és bakker a beavatkozás napjára szabit veszek ki, de utána menni kell dolgozni, mert mennek szabadságra. Ezzel nem lesz gond ugye? VAgy nálad volt valami probléma? Gyulladás, egyebej...

8. NOA (válaszként erre: 7. - Moncsicsi83)
2009. aug. 29. 14:04

Még annyit sem érzel mint ha fésülködnél.Főleg a kétgyökerü fognál a világon semmit nem érzel.Dehogy veszik ki a fogat, lepattintják a gyökércsúcsöt és betömik a fogat végig.Varrat sem zavar a szájban mivel nedves közegben van és nem keménykedik meg.A kiszedést nem érzed.Amúgy van, egy olyan rész a szájban ahová beadják az injekciót és az egész fejed levehtnék akkor sem érzed.

Nekem már több ilyen műtétem volt fel sem vettem.

Jégaku legyen bekészitve a hűtőbe és nyomd oda ha hazaérsz igy nem is dagad föl.

2009. aug. 29. 08:35
Sziasztok! Most nekem is találtak ilyen cisztát. Ilyenkor kiveszik az egész fogat, vagy hogy csinálják? Jövőhéten beszéljük meg a kisműtétet és még nem tudok semmit. Kicsit parázok. Nekem a bal felső kettes fogam fölött van a ciszta. Ááááááááááá.........
6. eb19d2815e (válaszként erre: 5. - Emagdi)
2008. jún. 9. 08:39
Köszi a bíztatást! :)
2008. jún. 9. 06:56

szia! ne tarts tőle, nem lesz vészes:))

bár a fogorvos mindenképpen rossz dolog, mert az olyan természetellenes, hogy ott turkálnak az ember szájában, s ráadásul közben kivillantják a szemét azzal az erős lámpával:))

de hidd el, nem lesz semmi baj, inkább csak kellemetlen lesz ez az egész, mint fájdalmas!

2008. jún. 8. 18:38
Most nézem csak milyen édesek a cicáid:)))! De jó Neked, mert most nekem sajnos nem lehet, mert külföldön vagyok.
3. eb19d2815e (válaszként erre: 2. - Emagdi)
2008. jún. 8. 18:36
Szia Magdi! Hát nagyjából ezekre voltam kíváncsi! Köszi:), hogy válaszoltál, mert tartok tőle!
2008. jún. 8. 14:28

mire vagy kíváncsi?:)

nekem kb 2 éve volt egy ilyenem, az egyik szemfogamon volt egy ciszta, azt távolították el úgy, hogy a gyökércsúcsot is levették. (vagy valami ilyesmi:)))

maga a beavatkozás nem fájt, utána is csak az volt kellemetlen, hogy ott voltak a számban a varratok. a varratkiszedés volt talán a legfájdalmasabb, de simán elviselhető volt az is.

nekem szépen gyógyult, jól sikerült az egész, legalábbis a fogdoki nagyon meg volt elégedve egy évre rá amikor megröntgenezte, kétszer is elmondta, hogy hű de jól sikerült, meg mutogatta nekem is, bár nekem semmit nem mondanak ezek a fog röntgenképek:)

2008. jún. 8. 09:14
Foggyökér rezekció, ciszta. Tapasztalatok?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook