2012-ben végeztem el, és csak most sikerült benne elhelyezkednem, október 1-től kezdek. Attól is függ merre laksz, Sopronba pl .sok a fogászat, pesten is könnyebb elhelyezkedni, de nálunk Veszprém környékén kihalásos alapon meg kb.. Tényleg telített a szakma, sokat képeztek most ki ... :S
Hát akkor viszont mindenképp megéri, ha anyagi akadálya nincs.
Az egészségügyben elvileg van egy csomó hiányszakma, bár a fogászati asszisztens nincs köztük. Ápolókat, szakápolókat, meg persze orvosokat keresnek dögivel. Szerintem itt nagyon fontos a gyakorlati hely, a piripócsi fogászati rendelésen eltöltött pár hónap nyilván nem ér fel egy fogászati klinikán elsajátítottakkal. Ha itthon akarsz benne elhelyezkedni, akkor ez biztosan számít.
Ja, és egyébként az is nagy kérdés, hogy államilag támogatott, tehát első szakképzésed-e, mert akkor ingyen van, vagy legalábbis viszonylag olcsó, és úgy szerintem simán megéri, hogy legyen valamilyen "rendes" szakmád.
Felnőttképzésben viszont tegnap kaptam tájékoztatót: 230ezer + 70ezer vizsgadíj, plusz az apróságok (orvosi vizsgálat, oltás díja, nekem nem kevés utazási költség). Szóval nem túl olcsó.
Ugyanezen gondolkodtam én is az elmúlt hetekben, de mindenhol azt olvastam, hogy nagyon telített a képzés. Sajnos érdemi leírást/infót én sem találtam sehol, de azért kíváncsi lennék hozzáértők véleményére, vagy legalább olyanokéra, akik jobban rálátnak a helyzetre.
Azon gondolkodom, hogy elvégzek egy fogászati asszisztens okj-s képzést. Szerintetek megéri? Mennyire nehéz/könnyű munkát találni egy ilyen képesítéssel?