Fogamzásgátló 40 év körül (beszélgetés)
Igazad van szerintem. Lekötés utàn félelem nékül sokkal jobb a szeretkezés. Engem a feleségem helyett kötöttek le 33 évesen, 3 gyermek utàn, és nagyon bejött mindkettônknek :)
Én elköttettem magam!! Eddig jó döntésnek bizonyult.
Vegyesek a vélemények orvosok közt is 35 éves kor felett a tablettával kapcsolatban. Én édesanyaként biztos nem szedném, hiszen fel akarnám nevelni a gyermekem.
Hölgyeim, mindenkinek nagyon köszönöm a segítő hozzászólásokat, sokat segítettetek nekem. Konzultálok az orvossal újra, és együtt eldöntjük, melyik eszköz a legmegfelelőbb számomra.
Legyen szép napotok, sziasztok! :-)
*hoxán
Teló átírta, bocsánat
Fel oras erzestelenitos beavatkozas. Ha nem akar tobb gyereket, miert nem?
En csak nem tudom, miert nem kottetitek el magatokat, vagy a draga miert nem csinalja meg ertetek.
Van itt a hosszán direkt mirena spirállal kapcsolatos fórum, érdemes ott is olvasgatni. Bár ott ugye több a problémás eset... nekem három hét alatt megszokta mk a szervezetem másoknak, kell fél év is. Ez azt jelenti hogy előfordul köztes vérzés, diszkomfortérzés, hízás stb. érdemes utána olvasni és aszerint dönteni.
En pasiban nem bizok, gumi minding van az ejjeli szekrenyemben, es biztos vagyok. 2 het kibelezes, par varrat, de egesz biztos.
Az unokaocsem tok aranyos, par napja ment haza, 11 eves.
Spiral es a szoptatas mellett meg nem is menstrualt a tesom.
A kolléganőm is spirál mellett esett teherbe. Szerencsére a babának nem lett baja, sikerült utána eltávolítani az eszközt, ma már gimnazista nagylány a baleset.
Nem kell feltetlrnul hormonos.
Amugy meg ha nem menstrualsz, nincs hova beagyazodni.
Sokáig Diane 35 szedtem, főleg a bőröm miatt. Utána kaptam egy másik fajtát, attól nem jött meg a menzeszem, kaptam egy harmadikat amitől nagyon rossz volt a közérzetem: hangulatingadozás, libidó 0, falási rohamok, fájt a mellem-hasam menzesz előtt. Ekkor váltottam mirenára. A felhelyezés előtt rákszűrés, ultrahangos vizsgálat mellett felhelyezik a spirált, vissza vágják a jelző szálat, hat hét múlva ellenőrzés ultrahanggal hogy a helyén van e utána évenként rákszűrés és ultrahang, öt évig lehet fenn addig adagolja a hormont.
Köszönöm a megnyugtató szavakat :)
Az igen...és ha ugye elmúlik a spirál hatására a menstruáció, akkor honnan tudom, hogy ezt csak a spirál okozza, vagy netán elmozdult, és teherbe estem?
Szerintem jo megoldas, ha tobbszor is befurodtem vele. En vagyok a kis szazalek.
Túlhaladott, hogy nem lehet 40 felett tablettát szedni!
Ha idegenkedsz a spiráltól, nyugodtan kérj tablettát az orvostól.
Minden spiralt evente kell ellenoriztetni.
Mit jelent az, hogy fellázadtak a hormonok? Mit éreztél? Vagy vérkép mutatott valamit?
Nekem a Levosert spirált javasolta az orvosom, ami elvileg megegyezik a Mirena-val, csak az ára kedvezőbb. Milyen időközönként ellenőrzik neked, hogy minden rendben van e a spirállal?
Azt megkérdezhetem, miért nem javasolta az orvosod a tablettát tovább szedni? Valamilyen mellékhatás miatt?
38 éves koromig szedtem gyógyszert, akkor a szervezetem elkezdett fellázadni a hormonok ellen. Ekkor kaptam az első mirena spirált, ami műanyag és helyileg adagolja a hormont, nekem bevált biztonságos, menzeszem szinte nincs már, mert annyira elvékonyítja a nyálkahártyát, a másodikat használom már.
És igen, én is idegenkedtem a spiráltól, de jó döntés volt.
Nekem 40 felett felírta még 1-2 évig, de legutóbb már azt mondta, jobb, ha nem szedek tablettát. (Egyébként teljesen elégedett voltam vele, 18 éves koromtól azt szedtem).
Igen, ez is egy módja a nem kívánt terhesség elkerülésének, de nekem drasztikusnak tűnik. Ennek ellenére pár év múlva fontolóra fogom venni, köszönöm! :)
Úgy sejtem, okkal nem javasolta. Neki van orvosi diplomája, nekem nincs. Gondolom nem akart rosszat, de mindenképp rákérdezek, már kaptam is új időpontot.
Bar en soha nem ertettem meg, ha velem vagy, miert ne lehetne elkotni.
A volt pasim meg fosott, hogy "kiherelik".
A mai napig panaszkodni tud az ex-csajara, mert nem akart apa lenni. 23 eves volt es kanos. A tizenevvel idosebb ex csaja meg gyerekes akart.
En ot is megertem. Jokepu, intelligens, jo a gen allomany.
2 gyereket akartak a szuleim, de negyen vagyunk. Es nem a tudatlan putribol.
Valamikor az apam tolem kert kotont, mikor hazajott.
Most is kufircbol jottem haza. Volt gumi, de nem bizok.
Ket het szabit majd kiveszek, lesz egy kis vagas itt-ott, de felcsinalhatatlan leszek.
Mellekhatasok?
Sziv-, errendszeri problema. Mondhatja egy orvos, hogy nem irja fel, mert ne az o lelken szaradjon egy halott. Ok nem recept iro gepek, hanem orvosok. Talan kicsit tobbet tudtnak, mint mi.
Nem igaz. 200-bol egy terhes lesz a muvi meddonel tetelnel is. Kb. olyanok az eselyek, mint masnal. A mehen kivuli terhesseg eselye megvan a petevezetek kivetelekor is.
Itt valasztani lehet, hogy lekapcsozzanak vagy darabokat szednek ki. A kiszedesnel sincs 100%, mert valaki "gyogyul".