Fogadd el önmagad! (beszélgetés)
Gyerekkoromban zavart, hogy dagadt vagyok. Aztán, amikor kiderült, hogy a sportban a vékonyak a felét sem bírják annak, amit én a pacal, többé nem érdekelt a dolog. Különösen, hogy kamaszkorom végén ráébredtem arra is, hogy ráadásul megszabadultam a csajoknak azon selejtesétől, aki csak a külsőségekre (kockahas, BMW) bukik. Egészségügyi problémám a mozgás miatt még nincs, a kortársaim pedig lassan felpocakosodnak az én szintemre (általában persze a megfelelő fizikai háttér miatt). Tehát én elfogadom magam. (Esztétikailag legalábbis)
Ps:
Persze teljesen azért nem, mert az ízületek nem hazudnak. Sok az a 120 kiló.
Dolgozom rajta! Nagyon-nagyon keményen rajta vagyok, hogy mire betöltöm a 30-at megszabaduljak a görcseimtől. Az élet rövid, és nincs időm ilyen szarságokra. Két gyerek, az két gyerek. Nyomot hagy a testen, lelken. És persze nem a lelkivel van a gond, mert az élet velük csodaszép!
Csakazértis boldog!
Ez a beszéd!:)
Én is így kezdtem valahol,az első okéval,meg a "jólvannamegpróbálommal"!:)
Mindeközben rájössz,hogy jé?!Én vagyok az !Az Igazi HUGYIMÓNIKA!:DDDDD
Nem lesz szükséged fogyira,sem semmi vacakra ahoz,hogy végre lassan fogozatosan azt az embert láthasd a tükörben,akit csak te szeretnél.:)
A véleményed magadról bizony innen ered.
A tévé ,a rádió,az újságok ,a szülők,a barátnők,az aktuális divat mind-mind befolyásolja az embert.Minden problémánk abból adódik,hogy mások által támasztott igényeket,elvárásokat támasztunk magunk elé.Elhisszük anyánknak ,hogy nem vagyunk jók semmire,elhisszük a tévének,hogy szupermodellnek kell lennünk,elhisszük az újságoknak,hogy csakis a .....megvásárlása tehet minket boldoggá...stb stb
Első lépés.Szarj le nagyívben mindenkit,aki negítív feléd.Második lépés ,csak magaddal és az te igényeiddel foglalkozz.
Ha ezt jól csinálod eljuthatsz arra a fokozatra,hogy csak avval foglalkozol aki valóban fontos a számodra,csak olyan dolgokat veszel ,amire szükséged van,csak azt olvasod el ,ami valóban érdekel.
Van ebben valami.A tévé,az újságok...Igen,biztosan kihat ez is,de szerintem az én véleményem magamról nem innen ered.
Van valami jó is ebben,mármint a külsőmben.Nem azért szoktak megemlíteni egy beszélgetésben,hogy "Tudod,a Móni,akinek olyan jó cicijei vannak",hanem ha minden igaz,akkor az őszínteségem,jószívűségem,meg ilyenek kerülnek szóba.Itt megint bibi van!Én ugyanis ezeket nem érzem.Egyet igen:sokat beszélek:)Ezerszer megfogadtam,nem dumálok annyit,és nem mondok hülyeségeket,de muszáj(állítólag ilyen magyar szó nem létezik)beszélnem!!!Van aki menekül tőlem:)
Miért fontos ez?Miért akarsz más lenni mint ami ,vagy aki vagy?
Mert ez az elvárás,mert ezt látod a tévében?
Boldogabb lennél más külsővel???
megmondom neked ,nem!Soha nem éreznéd elég jónak.Akkor sem!Mint ahogy sokan nem is ezekkel a paraméterekkel.Gyötrik magukat mert nem azt látják a tükörben amit látni akarnak.
14 éves korom óta fogyókúrázom...tam.Soha nem vettem fel bikinit,pedig szuper alakom volt(most más tudom)De nem voltam boldog,önbecsülésem pedig a béka segge alatt.ezért nem is láttam magam szépnek.
Meg a lónak a seggét!
Nincs ilyen!Mindenki szép!Aki lelkileg rendben van.Amikor padlót fogtam 72 kilósan nem mondtad volna ezt.De akkor a lelkem is és a testem is romokban hevert.
Aztán megváltozott bennem valami,elhittem hogy csakis én vagyok felelős mindenért,senki más.
Elég volt magamba süllyedni,(amit mások úgy hívnak depresszió)és gondolkodni naphosszat.
Bámulatos változáson mentem keresztül:)
Előbb raktam helyre a lelkem,aztán érdekes,minden fogyi nélkül a testem elkezdett hasonlítani arra ,akit belül is láttam,mindvégig.
Már 40 éve élek az adott külsőmmel.Mind rosszabb a helyzet,csak a tükörbe nézek,és látom.Nemrég azt hitték a kisebb lányom nagyija vagyok.Oké,ez a karikás szemem miatt is lehet,de mindig is idősebbnek néztem ki.Anno ez érdekes volt:)
Amit a külsőmről gondolok,hááát,nem én kezdtem magam cikizni!
Van egy pasi,aki azt mondta,az ilyen csajok mint én is vagyok,jobbak az ágyban,mert kihozzák magukból a legjobbat,éppen a hátrányos külsejük miatt.Ezt a badarságot!És ha én szépnek hiszem magam?Vagy valaki nem tudja,hogy szép?
Myly!Könnyen beszélsz,hiszen Te szép vagy!
Jesszus,mire vetemedtem?Megdícsértem egy nőt!:)))
Azt a testet kaptad,amiben épp vagy.Azért csúnya,mert csúnya akarsz lenni,a tested pedig szépen követi az agyad akarátát.
A lélek és a test egysége.Ez is ócska szöveg,de igaz.A tested mindig is egységben lesz a lelkeddel,most is épp ezt teszi.
Én sem vagyok oda magamért,hát.....ez van!
Semmi szép,semmi különleges nincs bennem!
További ajánlott fórumok:
- Rubint Réka Napi 20 perc önmagadért, Add önmagad1/2 - Mik a tapasztalataitok?
- Vállald fel önmagad!
- Mit tettél ma önmagadért?...
- I used to be fat-Valaha kövér voltam! Légy újra ÖNMAGAD!!
- Rubint Réka napi 20perc önmagadért, ma kezdem ki tart velem?!?!:)
- Téged nem idegesít, amikor a "fogadd el önmagad, ne légy gátlásos" újságcikkben a fotón hibátlan külsejű személyt mutatnak?