Fodrász tanuló vagyok. Mindenképpen balkezes ollót kell használnom? (tudásbázis)
7. Sylvia81
2012. szept. 7. 22:13
Szia!
Balkezes vagyok, ruhagyártó szakon tanultam.
Gyakorlaton kellett használnom jobbkezes ollót, míg nem szereztek be kellő mennyiségű jobbkezest (több balkezes is volt az osztályban).
A jobbkezes ollóval lehet vágni balkezesen is.
DE!!! Mivel egy fodrász egy 8órás műszak alatt nem összesen fél órát használja az ollót, marha kényelmetlen lesz! Fel fogja törni az ujjaidat, ezen kívül, mivel nem fekszik fel a kezedre, csúszkálni fog vágás közben, ezzel akadályozni fog, rosszabb esetben még a vágást is elrontod.
Invesztálj bele egy balkezes ollóba, vagy kérj karácsonyra.
6. Roza78
2012. aug. 22. 16:10
Ha balkezzel akarsz vágni akkor mindenképpen balkezes ollot használj. Ha jobbkezest használsz lehet többet vagsz le mint szeretnél mivel máshogy zár össze.
5. zebracsikó (válaszként erre: 2. - Zsanimano18)
2012. aug. 22. 16:03
papírvágó ollónál is bajban lehetsz, ha jobbkezes az olló, nem??
4. zebracsikó
2012. aug. 22. 16:02
szerintem lehetetlen bal kézbe fogott jobbkezes ollóval vágnod
3. 6bd83f61cd (válaszként erre: 2. - Zsanimano18)
2012. aug. 22. 15:34
Anélkül, hogy fodrász lennék, megmondom, hogy sok (nem is feltétlen egyész napos) vagdosásnál rengeteget számít, hogy jó-e az olló.
2. zsanimano18 (válaszként erre: 1. - Zsanimano18)
2012. aug. 22. 15:32
nah túl hamar nyomtam rá az entert xD... lényeg annyi hogy fodrásznak tanulok és balkezes vagyok,,, és azt szeretném kérdezni mindenképp balkezes ollóval kell h dolgozzak?:) sokat befolyásolja a munkámat ha nem épp ballos ollóval dolgozok?:)
1. zsanimano18
2012. aug. 22. 15:31
Fodr
További ajánlott fórumok:
- Mit tehetek, hogy ne kelljen gumit használnom?
- Van 3 liter tej a hűtőben, amit sürgősen fel kellene használnom! Kérlek, írjatok egyszerű finomságokat, amibe rengeteg tej kell!
- Mennyit keres egy fodrásztanuló szakmai gyakorlat alatt?
- Bactroban-t írt az orvosom, de nem vényre, viszont fontos lenne már ma használnom. Mivel merjem helyettesíteni?
- Szerintetek lehet alapozót használnom ebben az esetben...?
- Kozmetikus által adott hámlasztókrémet mikor érdemes használnom?