Fiúnevet keresek.Viselhető, nem extrém de mégis ritkábban használt névre lenne szükségem. (beszélgetés)
Líviusz :)
...egyébként mi lett a srác neve?
Kicsit offos megjegyzés: szerintem nem az kéne az elsődleges szempont legyen, hogy hány gyereket fognak úgy keresztelni még, meg hogy ne jöjjön szembe még 3 olyan nevű a játszótéren.
Elmondom, hogy szerintem mi a fontos.
1. Ha majd később megkérdi a gyerek, hogy miért ezt a nevet kapta, tudjak mást is válaszolni azon kívül, hogy "megtetszett, mert olyan jól hangzik"
2. Passzoljon a vezetéknevéhez
3. Ne legyen annyira különc név, hogy az emberek 80%-ban visszakérdezzenek, hogy "bocsi nem értem" "még mindig nem értem" "mi?" ... annyira legyen gyakori, hogy mások is tudnak róla hogy létezik, és hogy milyen nemű név.
4. Ne legyen nagyon idegen, de azért az sem baj ha külföldön is ki tudják mondani, vagy van idegen megfelelője (pl. ne legyen Doroti, legyen Dorottya, majd ha elkerülne külföldre mondhatja hogy szólítsák Dorothy-nak mert ezt jelenti a szép magyar neve)
5. Ha lehet, a közeli ismerősök között ne legyen ilyen nevű (kivéve, ha direkt miatta adjuk azt a nevet, pl. az anyukánk nevét a kislányunknak)
6. mit jelent a név, mire asszociál róla egyből mindenki (pl. Hunor)
Ezen kívül, lehet hogy csak én gondolom így: a lányoknak legyen inkább különlegesebb neve. Ne legyen minden kislány Ancsi, Kriszta, Andi és Orsi. A lányok különlegesnek érzik magukat a különleges névtől, és a többi lány "irigykedhet" kicsit, ha tetszik nekik a név. Nekem pl. a Csilla tetszett kislány koromban. Ezzel ellentétben a fiúk szerintem hülyén érzik magukat ha túl különleges nevet kapnak, pláne ha valami külföldi sorozatból kapja, pl a divatos Krisztofer. De sok Noelre és Benettre is kíváncsi vagyok, hánynak nem fog tetszeni ha még nő pár évet.
Az felsorolt szempontoknak több mint fele erősen szubjektív. Ezért kell az (1 vagy 2) szülő, esetleg közeli családtagok segítségével döntsön a névről, és senki más nem dönthet helyettük.
Kíváncsi vagyok végül mi mellett dönt a fórum indító :)
Nem extrém nevet keresek, csak ritkábbat mint a manapság felkapottak.
Szerintem annyira belelovaltad magad a témába (Vajk) ,hogy észre sem veszed mások jószándékát...:-( Sajnállak!
További ajánlott fórumok:
- Mit tehetnék, lassan nem bírom cérnával, a párom mostanában nagyon sokat dolgozik. Kértem, hogy ne tegye, mert nekem is szükségem van rá!
- Egy kis részvétre lenne szükségem..minden férfi bele akar halni egy kis megfázásba?! :-)
- Bevásároltam ma is ruhákból. Pedig már nincs is szükségem...
- Segítsetek!!! Tanácsra lenne szükségem! :(
- Grafológusi szakdolgozathoz írásmintákra lenne szükségem...
- Segítségre, ötletre, tapasztalatra van szükségem, valamire, ami segít megérteni őt és eligazodni ebben a számomra idegen világban