Finomságokkal az ép fogakért
A fogak védelme már az evésnél elkezdődik.
Fogszuvasodás ellen:
Zeller és sárgarépa.
Ezek rágása közben fokozódik a nyálkaképződés, ami hatástalanítja a fogszuvasodást előidéző baktériumokat. Ha nem szeretjük ezeket a zöldségeket helyettesíthetjük zöldpaprikával vagy karalábéval.
Hagyma.
Szulfidtartalma miatt antibiotikum hatású. Megöli a fogszuvasodást okozó baktériumot, ezenkívül védi a fogínyt.
Zöld tea.
Magas csersavtartalmának köszönhetően akadályozza a fogkő kialakulását, megöli a szuvasodást okozó baktériumot és fluorid tartalma miatt ellenállóbbá teszi a fogzománcot.
Mazsola.
Ennél nincs édesebb fogpaszta!
Három fajta vegyület található benne, amely a fogkőképződés ellen hatnak, ami megöli a fogszuvasodást és a fogínygyulladást okozó baktériumot. A magas cukortartalma ellenére sem károsítja a fogzománcot.
Friss leheletért:
Petrezselyem és mentalevél.
Ezek kellemesé teszik a lélegzetet. Hasznos hatásuk, hogy csökkentik a rossz koleszterin szintet.
Erős fogínyért és fogakért:
Kivi.
C-vitamin tartalma erősíti az íny kötőszövetet. A benne levő kalcium pedig erősíti az áll csontját.
Nagyon fontos még a brokkoli, a káposzta és a zöld paprika.
Írta: vorozhev, 2008. március 9. 11:03
Fórumozz a témáról: Finomságokkal az ép fogakért fórum (eddig 5 hozzászólás)