Finom túrós lepény recept


Tésztához
50 dk liszt
20 dkg zsír
mokkáskanál cukor
csipet sóval
1 tojás sárgája
4-5 evőkanál tejföl
Töltelék
1 kg túró
4 tojás sárgája
külön a fehérje
2-3 mokkáskanál só
vagy cukor ki hogy szereti
nagy dobozos tejföl+ 2 tojás sárga
A Finom túrós lepény elkészítési módja:
50 dk lisztet, 20 dkg zsírral elmorzsolni,majd összegyurni egy mokkáskanál cukorral, sóval, 1 tojás sárgájával, 4-5 evőkanál tejföllel. Kinyujtani és a turótölteléket rásímítani. Töltelék: 1 kg túrót elkeverni 4 tojássárgával, 2-3 mokkáskanál sóval, vagy cukorral ki hogy szereti, majd a tojások felvert habjával.Erre még jön egy nagy dobozos tejföl, amibe még legalább két tojás sárgáját belekeverünk, a fehérjéje mehet a túróban. Ettől szép barnára sül a tetje. Nagyon finom.
Temészetesen aki cukrosan szereti az a turóba több cukrot tegyen , de akkor is kell bele egy pici só.Vaníliás cukrot, mazsolát, reszelt citromhéjat szintén kell tenni.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: ab302f2a62, 2009. jún. 13. 17:31
A finom túrós lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.