Finom sós rudak recept
A Finom sós rudak hozzávalói:24 dkg liszt
14 dkg vaj
1 ek. sűrű tejföl
1 tojás
2 dkg élesztő
mokkáskanálnyi só
kenéshez tojás
tetejére: köménymag/sajt/szezámmag
A Finom sós rudak elkészítési módja:
Összegyúrjuk a hozzávalókat és jól kidolgozzuk. Kinyújtjuk és rudakat vágunk belőle, tojással megkenjük a tetejét, köménymaggal, szezámmaggal vagy sajttal szórjuk meg a tetejét. Tepsibe rakjuk, fél órát pihentetjük, ropogós pirosra sütjük.
A liszt lehet félfogós, vagy 1/2 síma BL-55 és 1/2 rétes liszt, akkor még omlósabb.
Érdesemes dupla adagot készíteni, mert gyorsan elfogy.:)
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Monik30, 2008. dec. 12. 08:43
A finom sós rudak elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.