Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Filteres kávéfőzöhöz lehet kevesebb vizet tenni? fórum

Filteres kávéfőzöhöz lehet kevesebb vizet tenni? (tudásbázis kérdés)

15. Hansika (válaszként erre: 11. - Loch ness)
tegnap 15:28
Van ilyen 3 szegletü papierfilter a kävenak benne, azon folyik ät a viz nälam.
14. Hansika (válaszként erre: 12. - Violet18)
tegnap 15:27
szerintem is.
13. Hansika (válaszként erre: 11. - Loch ness)
tegnap 15:25

Nem tudom, en minden reggel telerakom vizzel aztän több dolgom nincs vele.

De lehet, nem egyfajta gepröl beszelünk, itt nemetben mindenkinek ilyen gepe van kävenak.

nem tudsz esetleg egy fotot feltenni rola?

az enyembe tuti egy liter viz is belemegy.

de en csak mindig szemre töltöm meg.

tegnap 15:11
Sztem annyi kávét és annyi vizet teszel bele amennyit akarsz, neked kell csak megtapasztalnod az arányokat, a kávé fajtáját....
11. loch ness (válaszként erre: 10. - Hansika)
tegnap 13:57
És mennyivel kevesebb vizet lehet beletenni, mint ami a maximum? Mert ez érdekelne igazán, hogy 750 ml-esben lehet-e 300 ml-t lefőzni, nem ég-e le közben a gép.
tegnap 13:40

Nekem csak olyan nemet kävefözöm van (Rowenta)

amit egyik magyar sem szeret, ök csak teafözönek hivjäk.

En Dallmayr kävet fözök, egy egesz napra meleg marad.

9. loch ness (válaszként erre: 6. - Fincsi5)
tegnap 10:28
Ugyanígy vagyok vele :)
8. loch ness (válaszként erre: 7. - Anyagi)
tegnap 10:27

Köszi!

Igen, ittam már ilyet, pont a hosszú kávét szeretem.

7. Anyagi (válaszként erre: 1. - Loch ness)
tegnap 10:22

Ismered ez a kávét?

Ittál már, szereted az ilyet?

Egészen más íze lesz, mint a hagyományosnak!

És az igazi kávétudorok szerint ehhez külön kávéfajta dukál!

De mindenképpen jobb a csak "Arabika" tipusú!

De nézz utána!!!

Sok sikert!

6. fincsi5 (válaszként erre: 1. - Loch ness)
tegnap 06:34
Egy normál presszókávé 1/2 dcl. NEkem nagyon erős lett, meg nem is szeretem ha két korty a kávé, ízlés szerint emelheted a vizet.
5. loch ness (válaszként erre: 4. - Libikóka)
tegnap 04:50

Köszi, ez jó ötlet, valahogy eszembe sem jutott... Megkerestem a használati útmutatót, de erről nem ír semmit. Viszont az "akár 6 csésze kávé", és az, hogy a vízszintjelző 2-essel kezdődik, azt sugallja, hogy minimálisan ennyi víz kell bele, tehát nem kell feltétlenül teletölteni.

Na, megyek aludni, aztán holnap hátha kiderül, hogy igazam volt :)

4. libikóka (válaszként erre: 3. - Loch ness)
tegnap 04:15

Ha lehet és hozzáférsz valahogy a kiszemelt ,,teljes használati utasításához az jó lenne,,ott fogsz tudni mindent.

Annyit lehet ,,azt hittem egy adagot akarsz:)

Amúgy megmelegíti a keveset is ha rajthagyod kicsit.Van rajtuk melegen tartó funkció.

Az enyém 4 adagra ír 500ml vizet,,felével főzöm a kettőt.

3. loch ness (válaszként erre: 2. - Libikóka)
tegnap 04:05
Hűha, más is bagolykodik, nemcsak én? :) Köszi szépen a választ, reggel előtt nem is számítottam rá. Nekem igazából egyszemélyes kellene, de abból nincs nagy választék, és nem fér alájuk egyetlen normális bögre. Ezért a nagyobbak között keresgettem: 500-600 ml bőven elég lett volna, de végül egy 750 ml-es tűnt a legjobbnak. Viszont nagy segítség lenne, ha lehetne benne 300 ml-t főzni. Még akkor is, ha nem lesz forró.
2. libikóka (válaszként erre: 1. - Loch ness)
tegnap 03:46
Nekem van,,2 adag a legkisebb amit lehet főzni,,persze ez hosszú kv.Lehet kevesebbet,,csak ugye ez egy ilyen kannába jön le,,és bár melegíti a kv-t alulról,,de ehhez kell kis idő,és ha csak egy adagot főznél ,,leér a hideg kannába és gyakorlatilag langyos lesz.
tegnap 03:39
Sosem volt filteres kávéfőzőm, a közelemben sem használt senki olyat. Most viszont szeretnék venni egyet, azért merült fel bennem ez a kérdés: lehet-e kevesebb vizet, és ezzel arányosan kevesebb kávét tenni bele? A neten nem találok rá választ. Tudna valaki segíteni? Gondolom, a legtöbb ember tudja a választ, de én pont nem :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook