Férjem próbál motiválni a fogyásra... (beszélgetés)
A pasid érzelmi analfabéta.
Miért buksz el mindig? Mennyit kéne fogynod?
Milyen szerencsés a fórumnyitó, hogy pont ti segítitek!
Ennyi kedves, megnyugtató tanácsot...
Szép kis társaság vagytok!!!!! :((((
Hát én biztos vennék neki egy "hogy tedd boldoggá a nőt" című könyvet, csak hogy motiváljam.
A jó kapcsolat alapja, hogy elmondond neki, hogy ez most nagyon félrement, és ő meg el meri mondani neked, hogy szerinte fogynod kellene...
Tempós gyaloglás volt, eleve gyorsan gyalogolok, de akkor direkt még gyorsabban nyomtam. Megvolt a 4-6 km.
Nem fogytam. Nekem muszáj izmot építenem hozzá. Akkor viszont gyorsan megy.
Persze, nem ilyen egyszerű a dolog. Bár a buszról leszállni és gyalogolni meg a tempós séta nagyon nem ugyanaz.
De valahol mindenkinek el kell kezdeni, s aki inaktív vagy nagy túlsúlyból akar fogyni, annak rengeteget segíthet. Napi 4-6 km tempós séta (ami ugye, majdnem futás) rengeteget használ, ha megvan. De minden nap.
Ha látja, hogy küzdesz, mi a fenének akar még motiválni...? Cseszegetéssel, nyomasztással nem lehet embereket rávenni dolgokra (és nem is kell, mert neked is célod a fogyás), sőt, kontraproduktív.
Inkább vigyázzon a gyerekre, amíg te elmész futni/edzőterembe/etc. (amit szeretnél). EZ segítség.
Ha úgy gondolod, mindent megteszel a fogyásért, mégsem megy, akkor keress fel egy jó endokrinológust.
"Több mozgás (napi egy-fél óra tempós séta vagy futkosás a gyerekkel is számít!), nem kell edzőterem."
Hát, ez nem biztos, hogy elég. Az anyagcserétől függ. Egy ideig csináltam ezt (nem gyerekkel, hanem úgy, hogy leszálltam előbb a metróról/villamosról etc. minden nap többször, és gyalogoltam. Biztos jót tett, de fogyni nem fogytam egy dekát sem. Nekem az izomerősítés működik.
Megmondanám, hogy engem ez nem motivál, hanem rosszul érint.
Én nem tartom tapintatos dolognak, hogy motiváció néven eléd rak egy méretet, amit el kell érned. Ezzel nyomást gyakorol rád. Ne egy méret lebegjen a szemed előtt, hanem az egészséges életmód. A férjed is akkor nyújtaná a legnagyobb támogatást, ha ebben segítene neked.
Tudom, hogy nem tanácsot kértél, de megeshet, hogy hormonális dolog van a háttérben. Főleg akkor, ha a fogamzásgátló abbahagyásával kezdtek felkúszni a kilók.
Nagyon sajnálom és nagyon átérzem.
Nálam dettó ez a szitu..
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek ha mekiben fogok dolgozni, az fizikai munkának számít? Ha odafigyelek a kajára, lehet ettől a fajta munkától fogyásra számítani?
- Hogy lehet motiválni egy 18 éves kamaszt?
- Hogyan készíthetném a bőröm a fogyásra?
- 8 napos méregtelenítő kúra - stagnáló fogyásra is jó! Tarts velem!
- 3 vetélés után, ha mind a 3 az orvosok szerint a véletlen műve és nincs semmi kimutatható bajunk a férjemmel, mikor lehet újra próbálkozni?
- Mivel lehet motiválni/jutalmazni felső osztályosokat?