Férges kutyától el lehet kapni a betegséget? (tudásbázis)
A gyógyszertárban nem adnak recept nélkül valóban. :(
Azt mondták, hogy ezt először egy komoly kivizsgálás előzi meg, utána írja ki a doki a gyógyszert.
na mindegy. Akkor imádkozom, hogy ne legyen semmi és akkor gyogyi sem kell!
Köszi!
A kuytus már túl van 3 féreghajtáson. 1,5 hét mulva megyünk a 3. kötelező oltásra, akkor megint kapni fog féreghajtó pasztát.
Kár, hogy csak orvos írhatja fel... :S Mert nekem a dokim Szombathelyen van és én meg Budapesten. (még nem jelentkeztem át) Meg tök új vagyok itt, azt sem tudom melyik dokihoz kell mennem...
Akkor marad a gyógyszertár és a kérdezősködés...
Most várjak addig míg nem jelentkezik vmilyen tünet?
Tényleg, van neki tünete?
Szia! A kutyusnál két hét múlva meg kell ismételni a féreghajtást. Mindaddig ismételd mig látszik valami!Különben ez teljesen normális, a mamájuktól fertőződnek meg a szoptatás során.
Ha már nincs benne semmi, akkor is 3 havonta féregteleniteni kell! Soha ne adj neki nyers húst! Attól is férges lehet.
Igen elkaphatjátok! A gyógyszer neve VERMOX vagy DECARIS, de csak orvos irhatja fel.
Oh, hát ez nem vmi bíztató!
Kiskoromban emlékszem, hogy gyakran elkaptuk a kóbor kutyáktól (öcsémmel állatmenhelyeset játszottunk anyámék legnagyobb örömére:D).
Akkor leugrom, megkérdezem, hogy mit tudnak ajánlani.
Igen simán lehettek ti is férgesek a kutyától. De egyébként a legtöbb kiskutya férges.
Ha nem csókolgattátok a száját, meg ilyesmik, és kezetmostatok miután játszottatok vele, akkor nem valószínű ,hogy elkaptátok. De azért menj le a patikába, és kérdezd meg a gyógyszerészt, hogy mit tud ajánlani.
A kutyától bármit elkaphat az ember a szoros kapcsolat miatt.
pl.nyalogatás......
Igen,sajnos nagyon könnyen el lehet kapni.A kutyus simogatása után minden esetben alaposan szappannal kezet kell mosni,a körmöket körömkefével meg kell tisztítani.Vény nélküli gyógyszer nem kapható,kizárólag orvosi rendelvényre(háziorvos)adnak ki gyógyszert a patikában,mivel ez nem játék!!!
Vigyázni kell,hogy ha a kis jószágból eltávozik a féreg,nehogy visszaegye ezt.Ha kisgyermek van a családban,akkor figyelni kell a székletét.
Van egy 9 hetes westiem. Vasárnap kapott féreghajtót és ma reggel látszódott az eredmény. Én azt hittem, nincs baja a kutyának... mégis.
Mi elkaphatjuk tőle?
Ha igen, milyen gyógyszert kell rá szedni?
Lehet-e vény nélkül kapni és mennyibe kerül?
(mert akkor most gyors leugrom a patikába)
További ajánlott fórumok:
- Szerinted lehetséges a pánik betegséget önmagunkkal lerendezni?
- Mit lehetne tenni, nincs székletem, de több betegségem is van, már sok mindent kipróbáltam...
- Mi betegségem lehet?
- Valóban igaz, hogy a lelki gondoknak lehetnek valódi "testi" betegségei?
- Túl hideg légkonditól lehet valami betegséget összeszedni?
- Ha valakinek van valami elmezavara, betegsége és nem kezelték, nem foglalkoztak vele, akkor felnőtt korban lehet kezdeni vele valamit?