Fényképezés. Hogyan lehet ezt így megcsinálni? (tudásbázis)
mert több látszik a képen mint egy 2 cm-ről készített makró felvételen. pl ez nem szupermakró hanem teleobjektívvel készült kb 5 méterről :)
Az én fogalmaim szerint az elmosódott az, amikor valami mozog, és a képen ez a mozgás nem egyetlen pillanatban van megörökítva, hanem "elmosódva", - mint amikor valaki belemozdul egy fotóba.
A homályos meg az, amikor a kép egyik része éles, a többi meg nem.
Legalábbis nekem...
a fotónál , bal sarokban figyeld az "f" érték változását , és hogy milyen hatással van a képre.
És a látószög/gyujtótávolság?
Neki az kell hogy a háttér elmosódott legyen, a tárgy éles, ehhez csak kis látószögű objektív jó
vay makrora/közelire állitani, ha digitális a gép
Szóval hogy itt a virágot helyezte központba, és a háttér elmosódott.
Hogyan lehet beállítani, vagy hogyan készülnek az ilyen képek, hogy csak egy dologra összpontosít, és azt kiemeli, a többit pedig háttérbe szorítja, vagyis elhalványul?
Fontos lenne! Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Ki mikor kezdi el az otthonát karácsonyi hangulatba "öltöztetni"? Én már legszívesebben ma megcsinálnám, de lehet, hogy még korai:)
- Tudja valaki, hogyan lehet azt megcsinálni (mivel?), hogy az ember lába fénylő legyen?
- Valaki tudna nekem segíteni, hogy hogyan lehet azt megcsinálni, hogy egy fekete-fehér képen pl a póló piros legyen?
- Több fotó egymás mellett. Hogyan lehet megcsinálni?
- DM-ben digitális fényképezőgépről, hogyan és mennyiért lehet képet előhívatni?
- Hogyan lehet ezt a hajat megcsinálni?