Félsz attól, hova vezet az MI fejlesztése? (beszélgetés)
Erről még én sem hallottam. Igaz, orvos sem vagyok.
Viszont megnéztem. Nagyon érdekes. Megint tanultam valamit.
Igen, szomorú, de így van.
Olyan szívesen hallanék egy orvostól pl. a telomerekről. De lefogadom, hogy a legtöbb orvos még csak nem is hallott róla 🙄
A Honvéd kórházban jó ideje vannak robotok. Ebédet, gyógyszereket visznek, sokat levesznek a nővérek válláról.
De gondolj bele, mennyit segíthet az orvosnak egy robot. Ő nem tud minden kutatást, tanulmányt elolvasni, a robot pillanat alatt elvégzi, elemzi. Vagy a tüneteket, szimptómákat elemezve könnyebb diagnosztizálni egy betegséget, ebben is sokat tud segíteni az MI.
És igen, van már kávézó, ahol robotpincérek hozzáka kávét, állati mókás.
Nem, attól nem.
Az irigység,gonoszság sokkal veszélyesebb.
Amire nincs ráhatásom attól nem félek.
A haláltól sem félek, aki megszületik, meg is hal.
Bízom benne, hogy minél később következik be és , ha eljön gyors lesz.
A MI- nek is vannak már pozitív hatásai, és valószínű lesznek negatív felhasználásai is.
Olyan ez mint a kés, vajat is kenhetsz vele, botot is faraghatsz, és ölhetsz is vele......nem a kés hibája, az ember választása mire használja.
Jövőre nyulat is fogok tartani és kotlót ültetek. Az ásott kutat pedig kitisztíttatom.
Bár, mit sem ér majd, ha az atommal nem csak, mint szóval fognak dobálózni...
Én inkább attól tartok, hogy ezt a háborút nem tudjuk elkerülni.
Én ettől félek, nem az MI-től:
"SZVSZ a gép csak "meggyorsitotta" az öngyilokhoz vezető utat. A fickó amúgy is megölte volna magát"
Egyetértek. Ha nem Eliza billenti át a határon, akkor valami más, de előbb-utóbb bekövetkezett volna.
"Félsz attól, hova vezet az MI fejlesztése?"
Miért hova vezet? Te már látod?
Dejszen a szüleid gyerekei alkották meg, fejlesztették idáig. A gyerekeid majd átveszik ezt a tudást és továbbfejlesztik
MI-t már 5000éve is használtak a kinaiak/egyiptomiak, állitják a britTtudósok
SZVSZ a gép csak "meggyorsitotta" az öngyilokhoz vezető utat. A fickó amúgy is megölte volna magát
Én azért nem tartok tőle, mert kihúznám a tápegységét, oszt' mire menne villany nélkül az intelligenciájával
Ahogy alább írta valaki: nem is magunkat féltem, inkább a gyerekeinket.
Valahogy a MI-ról én mindig a Terminátor c. filmre asszociálok.
További ajánlott fórumok:
- Megkésett fejlődésű, vagy más okból fejlesztésre járó gyermekek szüleit keresem
- Önbizalomhiány fejlesztése avagy hogyan segíthetünk önmagunkon?
- Hogyan lehet fejleszteni a szociális megoldóképességet?
- Hogyan lehet egy elsős kisgyerek koncentrációs képességét fejleszteni?
- Beszédészlelés és beszédértés fejlesztése
- Igaz, hogy ha lázas a gyerek akkor nem szabad tejterméket etetni vele, mert attól még jobban felszökik a láza?