Beszédészlelés és beszédértés fejlesztése (beszélgetés)
Vedd meg vagy rendeld meg a könyvet.
Tiszteld a szerző jogait és tudását.
Egy modul egy nap...ha nem ment, másnap megint ugyanazt.
A többi feladatból meg lehet mazsolázni.
Sziasztok!Megjött a könyv.Szuper jó!!!!
Minden nap egy összetett modult kell venni?Vagy az összes többi modulból is venni kell minden nap?
Hoxa!
Ti hogy csináljátok? Szép napot mindenkinek!
A modulok is a bezsédészlelés fejlesztéséhez tartoznak.
Jobb ezzel kezdeni, nem rögtön a hangkereséssel meg a többivel.
A modulokban tulajdonképpen szavak, kifejezések, értelmetlen szavak, súgott szavak , szókapcsolatok, rövid mondatok, hosszabb mondatok vannak felsorolva, jó sok, s egyszerűen csak egyesével a szülő után kell mondani ezeket a gyereknek. "Ennyi" az egész , de folyamatosan nehezednek a szavak is, a szókapcsolatok, mondatok, értelmetlen szavak is, az 1. modul nagyon egyszerű(nek tűnik), a 100. már nagyon komplex.
Ez a 100 modul a könyv első fele. Napi egy modult kell végigmondani, ha nem megy, akkor másnap megint ugyanazt a modult kell gyakorolni.
A könyv második felében meg nagyon sok egyéb feladat van, a jó benne, hogy szó szerint minden le van írva a szülőnek! Nem Neked ki kell találni, hanem csak fel kell olvasni mindent.
ja?És neked mennyi idős a gyermek, akit fejlesztesz Hoxa?
És te magán logopédushoz viszed őt?
Keresek egy magán logopédust jövő héten. És ti a modulokat csináljátok , nem a beszédészlelés részt?Vagy előbb a modulokat kell mindig?Akkor nekünk miért ezt adta a logopédus??Annyira nem bizom ebben a nőben...pedig egy 40 körüli csaj, vagy még annyi sem...nem tudom miért ilyen...de nagyon sok panasz van rá.Az egyik óvónőnket is nemrég rugták ki....inkább nem is részletezem miért...Eszméletlen egy ovoda ez itt nálunk..
A modulok mindenképp kellenek a beszédészlelés előtt? Ez a nőszemély itt miért nem mondta ezt nekünk...:-((( Milyen feladatok a modulok?Miből állnak?
Mj.
Most azért csinálom tovább a beszédészlelés részét...de például mai is nagy szenvedés árán tudtam tanulni vele, mert egyszerűen nem akart együttműködni...:-(Játszott, hiába hivtam letojta...De aztán kompromisszumot kötöttem vele, és igy egyből jól megcsinálta amit kértem..Kigyóhang, és a h hang felismerése volt ma vonalazással.
Szóval nem értem én ezt a logopédust..
Sajnos muszáj. Igen, mi is csináljuk a beszédpercepciós modulokat és logopédus is foglalkozik vele. Eddig hanghibák miatt, amik most már viszonylag rendben vannak, de a beszédészlelés, beszédértés területén vannak még gondok.
Ezek a modulok nagyon jók. Tényleg ajánlom. Pár perc az egész naponta.
A logopédust pedig kapd el és kérdezd meg, hogy mit és hogyan csinálj a lapokkal, mert infó nélkül ilyet odanyomni a kezedbe, az nem fejlesztés! Tessék téged megfelelően informálni, nehogy valamit rosszul csinálj és akkor rosszul rögzül a gyerekben is...
Így van!
Nekünk is sok minden kijutott, de sebaj!
Élnek, gyönyörűek, és okosak! És csak ez számít!
Ja, bocs most kapcsoltam...
A SZIT az szenzoros integrációs torna. Ha jól jegyeztem meg.
Hivatott segíteni. Mivel túl gyors volt picinek a mozgásfejlődés, maradhattak fent csecsemőkori reflexek.Amik ugye lenyomják a beszédközpontot. A SZIT az segít a nagymotorikában, ami hat a kismotorikára, és ide tartozik a hangok formálása is. Szóval állítólag rohamos lépétékben javul a beszéde.
Rohamos léptekben a főnök idegrohama nő, hopgy már megint elmegyek, én más változást nem vettem észre. Érdekes is, mert állítólag fontos, hogy hasonló fokú, és gondú gyerekek legyenek együtt.
Az enyém berakták egy olyannal, akinek semmi baja, tökéletesen beszél, csak éppen figyelmetlen, és egy olyannal, aki nagyon súlyos dadogó, pszichés problémái is vannak, ráadásul oxigénhiányos volt születéskor, ami érinti a mozgásközpontot. Ismerem a kisfiút születése óta, szegény ugrani nem tud, nemhogy futni!
Szóval, én rohamos léptékű fejlődést nem látok
Semmi, és mégis gond van? De mitől lehet?
Mit tud ez a Pytel orvos?
Igen, SZIT:))
Ti is jártok?
Egy ismerős ezzel küszködik. Csak ott a gyerek már 9 éves, és sulis.
Hallása ráadásul tökéletes, gép szerint, viszgálat szerint. De mégsem jó semmi sem. Most mennek MRI-re.Ott is valami a beszédértési központtal van.
További ajánlott fórumok:
- A beszédészlelés és beszédmegértés
- Megkésett fejlődésű, vagy más okból fejlesztésre járó gyermekek szüleit keresem
- Önbizalomhiány fejlesztése avagy hogyan segíthetünk önmagunkon?
- Hogyan lehet fejleszteni a szociális megoldóképességet?
- Hogyan lehet egy elsős kisgyerek koncentrációs képességét fejleszteni?
- EPETF (Európai Program és Egyéni Turizmus Fejlesztése)