Felnőttkori szemtengely ferdülés (beszélgetés)
Elsősorban én is orvost javaslok.
Nem konkrétan a telefonozás okozza a problémát, hanem az, hogy sokáig egy helyre nézel. A szemet izmok mozgatják, amik úgy viselkednek, mint az összes többi izom. Ha sokáig egy pozícióban vannak, elgémberednek. Mint ahogy a hátfájás kialakul a túl sok üléstől. Tehát a szemedet is mozgatnod kell. Amikor sokáig nézel valamit (telefon, könyv, monitor), nézz gyakran fel, körbe. Valamimt végezz naponta szemtornát. Nem biztos, hogy megoldják a problémádat, de jót tesz, és megelőzi az ebből származó plusz romlást. A telefont meg nem kell teljesen nélkülözni, de a "mindent", amit "azon intéz az ember", meg lehet oldani napi max egy órában. Azt is több részletben. Úgy nem olyan megterhelő a szemnek. A további képernyő idő csak fb, ami nem létkérdés.
“Van valaki más is, aki nagyon erősen kancsal lesz, ha túl sokat mobiltelefonozik és számítógépezik?” Szerintem ez csak akkor történik, ha nem a sajátodat nézed. 😅
Valami más oka lehet ennek, de jobb lenne, ha inkább kivizsgáltatnád az okát!
Lehet egyszerű lenne a kezelésed is!
Van valaki más is, aki nagyon erősen kancsal lesz, ha túl sokat mobiltelefonozik és számítógépezik?
Engem rettenetesen zavar. Gyerekkoromtól kancsalít a fél szemem, de volt időszak amikor eltűnt, 30-as korosztály vagyok, a szemem elmozdulása "változó mértékű" vagy hogy mondjam, mintha életviteltől, fáradtság, stb ilyen dolgoktól múlna... De mindig rettegek, hogy egyszer végleg így marad. Ráadásul ha már bekancsalít utána 1 hét is lehet mire megjavul. Telefont meg nem tudom letenni, mert manapság már mindent azon intéz az ember.
Van más is aki küzd ezzel???
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Mit gondolsz a felnőttkori tanulásról?
- Mi az oka annak, hogy ha egy szülő anyagilag mindent megad a gyerekének, akkor az felnőttkorában nem törődik a szüleivel?
- MMR és bárányhimlő elleni oltás felnőttkorban
- Figyelemhiányos hiperaktivitási zavar felnőttkorban
- Az állandó költözés tönkreteheti egy gyerek életét és kihathat felnőttkorára?