A felmentési idő alatt jár a fizetésemelés? (beszélgetős fórum)
Taps, örömködés!
Véleményem még mindig az, hogy a fizetésemelés adható és nem jár - úgy általában.
Volt Közalkalmazottként örülj, hogy méltányosságból még megkaptad!
Rendelet szerint már nyugdíjas státuszban voltál/vagy.
A cikk közalkalmazottakról szól és abból idéztem a felmondási időalatti jogállást.
"d) a közalkalmazott a felmentés közlésének, illetőleg legkésőbb a felmentési idő kezdetének napján nyugdíjasnak minősül [Mt. 294. § (1) bekezdés g) pont]."
"d) a közalkalmazott a felmentés közlésének, illetőleg legkésőbb a felmentési idő kezdetének napján nyugdíjasnak minősül [Mt. 294. § (1) bekezdés g) pont]."
Úgy gondolom, hogy a felmentési idő alatt már nem áll fenn munkaviszony, így ha kötelező is a béremelés, akkor már nem esik az abban részesülők körébe.
Egyébként is be szokták határozni a feltételeket. pl. 1 éves munkaviszony és nem áll felmondás alatt.
Felmentési idő alatt már nem végez munkát. A munkaviszonya meg fog szűnni.
Az utolsó munkában töltött napon kiszámítják és nagyrészt kifizetik a járandóságát. (végkielégítés, szabadság megváltás stb.) Csak a felmentési időre járó munkabért utalják havonta.
További ajánlott fórumok:
- Nem jövök ki a fizetésemből. Havi 50 ezer hiányzik hozzá...
- Hogyan deríthetném ki, hogy reális-e a fizetésem?
- 240.000 Ft a fizetésem. Ez olyan gáz, főleg vezetőként...
- Ha gyes alatt szülöm a 2. babám ugyanazt a gyedet kapom amit az első babámnál kaptam anno a fizetésem után? Vagy mi alapján számolják újra?
- Ha a terhesség alatt táppénzen vagyok, akkor a gyed kiszámításakor a táppénz 70%-át kapom, vagy az eredeti fizetésem 70%-át?
- Felmondási idő alatti felmentés