Nem olvastam bele a kommentekbe. Most látom ez más tészta azt hittem simán csak magányos vagy. (Bár tudom ez sem jobb) azt tanacsolnám hogy állítsd a két lehetőséget elé vagy megbeszélitek vagy hagyjátok. Hiszek benne hogy ha most még viszojogsz is tőle, előbb utóbb a harag és a fájdalom hasonlóképp fog hangot adni. Jobb még békésen tisztázni szerintem.
27 év után váltam el, és nem bántam meg. Mindig van lehetőség az újrakezdésre. A gyerekek már felnőttek, miattuk nem kell együtt maradni. Amit összehoztatok elfelezitek, és mindenki új életet kezdhet. Ezen kívül, ha elmondod a férjednek, hogyan érzed magad, és hogy válni akarsz, akkor nem biztos, hogy simán elenged. Az is lehet, hogy megijed, és változtat a hozzáállásán. Ha nem, akkor kezdj új életet. Mindenkinek egy élete van, ne unatkozza azt végig.
Mi lassan 34 éve vagyunk együtt, és nincs ilyen gondom, de mi rengeteg közös programot csinálunk, még akkor is, ha hol az egyik, hogy a másik fél lép ki kicsit a komfortzónájából.
De ha így éreznék, és nem látnék megoldást, akkor simán dobnám, mert jól írtad felemészt, és ezzel együtt megöregít...