Fekete hajból világosabbat. Módszerek, tapasztalatok? (tudásbázis)
Nem tudom honnan szeditek ezt a "fekete hajfesték milyen káros, rákkelt stb. stb." ???
Régebben így volt, de ma már olyan modernek a festékek, hogy teljesen mindegy, hogy feketére, szőkére, barnára v. vörösre fested-e a hajad. A fekete sem károdabb mint a többi!
Nekem lassan 10 éve fekete a hajam, nem károsodott, nem roncsolódott. (igaz most rövid, de volt hosszú is, és ugyanilyen szép volt mint most)
Én 1x világosítattam ki a hajamat. Nem lett totálkáros, de szép sem.
Azért az nem mindegy, hogy festett hajat akartok világosítani v. eredetit;)
Szia:)
A színleszedő szernek a neve:Colore Move, egy olasz termék, ami anélkül szedi le a színt a hajdról, hogy roncsolná.
Sok sikert,üdvözlet:)
Sziasztok!
Nekem egyetlen egyszer volt fekete a hajam, néhány napig...:S A fekete-ami a legdurvább,legkárosabb, rákkeltő anyag- leszedése a legnehezebb, és két módszer létezik rá. Az egyik, amit leszívatásnak hívnak, de a fodrászok többsége nem vállal felelősséget a haj egészségéért, mert nagyon nagyon roncsol, teljesen megtöri a haj belső szerkezetét, szóval nagyon káros.
A másik módszer, egy olasz anyag, amit Colore Move-nek hívnak, ami ugyan lassan szívja le a színt, de egyáltalán nem károsít, sőt a haj nagyon kellemes selymes lesz tőle, de többfordulós, és órákig tart.
Nekem ezzel a szerrel lett leszedve a szín a hajamról, nem roncsolódott, szép fénye lett tőle,de azt megtanultam, hogy soha többé nem teszek semmi színt a hajamra...
Sziasztok!
Nekem kékesfekete volt a hajam. Nem vállalta el egy fodrász sem hogy leszívatja, ám mégis találtam egyet. Most már minden festék befogja a hajamat és nem lett rosszabb a hajam minősége sem.
Vikike79 - fodrász- írta, megosztom veletek:
"Az összes dobozos festék befeketedik. A fodrász festékből is ha világosabbat akarsz,akkor 6-os árnyalatnál ne legyen sötétebb,ezt a fodrászkellékes fogja tudni ha nála vásárolsz és kéred a segítségét. A színleszedőt fodrászkellékesnél kapod meg,de vigyázni kell vele,mert szépen leszedi,de ha maradt még festékpigment a hajadba és ráfested világosabb festéket,vissza jön a sötét szín!Én ezért kicsit alászoktam szőkíteni gyenge hidrogénnel (3%),ha még világosabbra akarod mint ahogy a színleszedő leszedte akkor 6%-os hidrogénnel kell leszőkiteni egy kicsit. De át kell festeni a színleszedés után, mert visszaoxidálódik a régi szín!"
És akkor maradjon örökre fekete?:)
Ha sötét az eredetije,akkor nem olyan vészes a lenövés. Én inkább lenöveszteném, mint a leszívatás, azzal tönkrevághatja a haját.
Amúgy a lenövés mindenhol látszik, még ott is, ahol csak árnyalatnyi a színkülönbség. Szerintem az sokkal rondább, amikor valaki barna, aztán szőke a festése,és úgy növeszti le.
További ajánlott fórumok:
- Tud a fodrász fekete hajból vöröset csinálni? Nekem 2 is azt mondta hogy nem tud. Sikerült valakinek?
- Sikerült valakinek egy alkalom után, fekete hajból vöröset csináltatni? Lehetséges hogy nem kell sokszor menni?
- Fekete hajból barna. Már félúton vagyok, de lenne egy-két kérdésem..
- Hosszú fekete hajból (eredeti) hány festéssel (fodrász által) lehet ilyen hajszín?
- Egy ismerösöm fekete haját sokkal világosabbra szeretné változtatni! Szerintetek a fekete hajat mennyire előnyös világosítani?
- Sötétből hajból világosabbat-de hogyan?