Fekete-fehér vagy árnyalatok? (beszélgetés)
Ez az egyik példája az árnyalatoknak. Persze van olyan is, amit nem lehet máshogy látni csak fehéren-feketén: tilosban parkolni. Mindenki tudja, hogy ha egyszer tilos, akkor tilos. Mégis mindenki ki akarja magát magyarázni:D
Aztán ott van még, hogy ha betörnek hozzám, nem lőhetek elsőként én, mert az nem számít önvédelemnek (pedig az én házam), de ha a betörő lő először, akkor meg lehet, hogy elsőre kinyiffant és már nem is fogok tudni lőni rá. Ha mégis, akkor is először azt ellenőrzik, hogy volt-e fegyvertartásim, de marhára senkit nem érdekel, hogy az illető miért jött az én házamba be? Max elítélik rablásért, de engem meg rosszabb esetben elítélnek emberölésért.
Sőt, gondolom, aki ezeket a törvényeket be kell, hogy tartsa, sokszor nem is ért egyet ő maga sem, mert a józan paraszti ész mást diktál.
Miért gondolja valaki, hogy ez nemfüggő, sosem fogom megérteni. De lényegében legyen az férfi vagy nő, mindenki meg tudja magyarázni, hogy az ő vétke kisebb mint az, amit egy másik csinált, akkor is, ha ugyanaz a dolog. Mindezt azért, mert mindenki csak a maga szemüvegén, maga élményein keresztül nézi a dolgokat.
Én pl hagyom magam meggyőzni valamiről, amit a másik ellenkező módon lát, de ez csak rajta múlik. Ha elég ügyes és jó érvei vannak, hagyom magam meggyőzni, még képes vagyok irányt is váltani egy adott dologgal kapcsolatban.
Kíváncsi lennék, hogy mi volt az, amin annyira összevitatkoztatok, lehet, hogy mi is tudnánk mondani valamit, amivel végképp összezavarunk :DDDD
Én nem mertem megkérdezni, mert nem lettem volna ilyen szalonképes.
Biztos az irigység miatt.
Hogy micsoda?
Hogy jön ez most ide?
Mellesleg, javíts ki, ha tévedek, de II. József az 1700-as években volt, Viktória királynő meg az 1800-as évek második felében. Mindkettő nagyon más körülmények között és társadalom fölött uralkodott. (Elég csak a francia forradalomra, mint mérföldkőre gondolni.)
Vágytak egy bíztos, tiszta, békés, kellemes, érthető életre - ebből lett a Viktoriánus, és rokona II. Józsefi ideál világ megteremtése - ami min tudjuk a kritályok és fényüzés, és kínok közti pokol volt.
Sajnálom ezt a szelemi kort váltjuk, és egy másikba lépünk már át, de ilyenkor a három kor mindig keveredik.
Szerintem senki nem csak fekete-fehérben látja a dolgokat, csak vannak emberek, akiknek határozott elképzelésük és véleményük van, stb. bizonyos dolgokkal kapcsolatban, amiket képtelenség árnyaltan látni a részükről, meg felesleges is, hiszen attól, hogy próbálja valaki árnyalni, attól még fekete vagy fehér marad.
Döntéskényszer? Nem, ez nem az, én inkább mondanám a másik oldalra, hogy döntésképtelen, illetve azt, hogy nem mer semmit bevállalni, hogy szebbnek, jobbnak tűnjön...
Vitatkozzunk.
Pl. kioltani valaki életét,az ugye rossz.
De nem mindegy, hogy mondjuk aljas indokból különös kegyetlenséggel szándékosan teszi, vagy megcsúszik az autójával a vizes úton, és összeütközik a szemből érkezövel.
A nem szerinti tipizalas tul tag kategoriakat eredmenyez ahhoz, hogy igaz lehessen.
Inkabb a szemelyiseg tipus jellemzoje, hogy hogyan latja a kerdest.
Kulonbozoek vagyunk, ennyi. Illetve minden relativ.
Hova is fejlodne a vilag, ha mindenki egyet ertene?
Mindenki más szemüvegen keresztül nézi a világot. :)
Nem nagyon lesz közös nevező.
Ez, hogy férfiakra jellemző a fekete-fehér döntéshozatal, nőkre meg a színes, már eleve fekete-fehér gondolkodásra utal.
Egyébként van grayscale is :-)
További ajánlott fórumok:
- Mit vegyek fel szóbelire, amiben csinos vagyok, elegáns, de mégsem a sablonos fekete-fehér kosztüm verzió?
- Hogy lehet azt megcsinálni, hogy egy színes képet teljesen fekete-fehérré tenni, és csak egy részt színesre hagyni?
- Tudnátok nekem olyan hajfestéket ajánlani, ami 4-6 árnyalatot biztosan világosítana a hajamon?
- A fekete-fehér ágyneműhuzat előbb-utóbb megszürkül?
- Valaki tudna nekem segíteni, hogy hogyan lehet azt megcsinálni, hogy egy fekete-fehér képen pl a póló piros legyen?
- Hol tudok venni fekete-fehér kockás táskát?