Fehérjediéta? (beszélgetés)
Remek!
Bar ez esetben furcsallom feltett kerdesed, hogy mi a feherjedieta...
De talan mindegy is. ha jol latom a forumindito is eltunt:)
Egész egyszerűen nem értem mit kellene gondolnom erről az írásról.
"Az igazán elszántak a szigorúbb módszert követve kizárólag fehérjeturmixot fogyaszthatnak a diéta ideje alatt." Ezt mennyi ideig kell csinálni? 2 hét? Egy diéta olyan 3 hónapnál indul.. ez max kúra. Teljesen egyoldalú táplálkozás ahol ráadásul nem eszel szilárd táplálékot teljesen tönkreteszi az emésztést. A szervezet szilárd kajára van kitalálva és minden makrotápanyagra szüksége van! A cikk amúgy semmit nem ír arról miért is jó ez. Az hogy fogyni fogsz nem érv. Attól, hogy az oldalt napidoktornak hívják kíváncsi volnék egy belgyógyász mit szólna egy ilyen cikkhez..
Ja és én is fogyasztok fehérjeshaket. Meg van a helye, de egy átlag diétázónak egyáltalán nincs rá szükséges.
Jaaaaa, hogy csak szerinted baromsag!
Belinkelek ide egy cikket, hogy megismerd, mi ez.
Van meg egy csomo fenn a neten, ha erdekel. Ha itt vagy, biztos erdekel... De persze semmi meggyozes nincs benne, csak egy kis tajekozodas :)
Jesszus! En csak egy hozzaszolo vagyok! Egyenlore TI kritizalok meg egy arva sort sem irtatok arrol, hogy mit tartanatok MEGFELELO feherjedietanak! Kritizalni???? jaaaaaaaaaaaa
ugy konnyu. Hogy mennyire fair?
Hat lassuk!
Szoval szerintem amirol te irsz, az a hormondieta, abban lehet enni szaritott magokat, kb mindegy melyikeket - szem elott tartva, hogy a foldimogyoro nem mag :)
Most szerintem az osszes dieta valamilyen modon feherjedieta...
Nezd meg esetleg Natasha Turner programjat (ez csak angolul) vagy norbi hormondieta programjat.
en eppen belevagni keszulok - ismet
szoval most mar nem a kis bigyumon kell irnom, leirom a programot. 2 het.
Tehat 3*proteintermek - reggel delben este. Osszekeverni vizzel (allati eredetu elelmiszer kerulendo)
engedelyezett zoldsegek az alacsony kemenyitotartalmuak es a zoldek:
mindenfele csirak
sparga
zoldbab (HUVELYESEK NEM!)
kelbimbo
zellerSZA'R
mindenfele kaposzta
paprika (zold, kaliforniai stb)
repa
karfiol
uborka
padlizsan
hagyma
fokhagyma
gombafelek
retek
soska
spenot
borso - de csak a babyborso, lehetoleg ami meg benne van a tokjaban! Tokkal egyutt
tokfelek (de a sutotok sajnos nem)
paradicsom
cukkini
mindenfele fuszer hasznalhato es 1evokanalnyi olajat meg kell enni, hogy a vitaminok fel tudjanak szivodni (A D E K)
Lehet enni mersekelt mennyisegben szoszokat.
Csak kaloriamentes folyadek engedelyezett tea, viz, nem tiltott cukormentes udito)
SOKAT kell inni. ez nem alku kerdese, ez napi legalabb 5 liter, akarmilyen sulyban is vagy.
Elso nap okes, masodik nap remalom... Ha barmi rosszerzesed van, IGYAL!
tilos a gyumolcs, tejtermek, szaritott gyumolcs, alkohol, cukor, huvelyesek.
En nem mozogtam abban a ket hetben, amikor ezt csinaltam, mert akkor meg nem mozogtam. En ezzel kezdtem fogyni. Jol megtanultam mennyire fontos a feherje bevitel es megtanultam a feherjeporok alkalmazasat is ezzel.
nEkem a mertektartas a legnagyobb problemam az etkezesben, ez arra is tanit, de engem kemeny fabol faragtak ez ugyben :D szoval azt meg a mai napig tanulom.
Ez a program megad minden asvanyi anyag es vitaminszuksegletet - de a proteinport valasszatok ki ugy, hogy legyen benne 15g feherje es ugyanannyi szenhidrat! Ez fontos!
Mi a ti programotok?
A dukan dieta eletveszelyes sztem.
Reggel delben este feherjepor (kb 15gramm feherjepor es ugyanennyi ch) plush zoldseg. Gyokernovenyek es gabona tilt va. Semmi allati eredetu. 5liter folyadek. Zoldseg bowl amennyi a csovon kifer. Salata repa padlizsan paradicsom cukkini tok karfiol brokkoli. Tilosak a magok is.
Mesélj róla :)
Mit ettél? Csak fehérjét? Esetleg a Dukan diétát követted?
Mindenesetre gratulálok, ez nagyon szép eredmény:)
Nekem is jól jönne egy két hét-8kg..hmm :)