Fehérboros-mustáros csirkemell recept





- 1-2 dl fehér száraz bor
- 3-5 ek. mustár
- pár csirkemell kis bőrrel
- 3-4 nagyobb fej hagyma
- olaj
- só
- bors
A Fehérboros-mustáros csirkemell elkészítési módja:
A csirkemelleket sózom és borsozom mindkét oldalon. Olajban egy kicsit "meg kapatom", csak hogy fehér legyen mind két oldala,majd kiszedem és félre teszem. A karikára vágott hagymát meg párolom, ha jó, lezárom a tüzet és rá pakolom a csibemelleket bőrös részükkel lefelé. Közben össze keverem a bort és a mustárt és rá öntöm. (jénai tálba szoktam bepakolni mindent). Összesen 35-45 percig sül. 25 percig sütöm, majd meg fordítom és újabb 20 perc következik. Lég keveréses sütőben kb. 175-180 C°-on. Melegen tálaljuk, krumpli püré illik hozzá.
A sütés ideje rövidebb, ill. hosszabb is lehet, ez a csibemellek vastagságától függ.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: vapi, 2007. jún. 4. 11:39
A fehérboros-mustáros csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.