Fehér csokis kekszes recept
A Fehér csokis kekszes hozzávalói:25 dkg háztartási keksz
1 db cukrozott sűrített tej
Az aranykrémhez:
3,6 dl tej
5 dkg cukor
2 db tojás
3 ek kukoricakeményítő
2 ek liszt
1 tk vaníliaaroma
12,5 dkg vaj
10 dkg fehér csokoládé
4,5 dl tejszín
10 dkg étcsokoládé
3 tk porcukor
A Fehér csokis kekszes elkészítési módja:
Fektessük a háztartási keksz 1/3 részét egy 20 x 20 centis, alufóliával bélelt tepsibe. A sűrített tejet tegyük lábosba, és karamellizáljuk meg kissé. Simítsuk a kekszrétegre, majd fedjük be egy réteg háztartási keksszel. Az aranykrémhez melegítsük meg a tejet közepes lángon, majd egy keveset keverjünk össze a cukorral, a tojások sárgájával, a keményítővel, a liszttel és az aromával. Olvasszuk meg a fehér csokoládét vízgőz fölött, majd hagyjuk kihűlni. A tojásfehérjét verjük kemény habbá. A megmaradt tejet hevítsük forráspontig, majd öntsük hozzá a tojásos-keményítős-tejes keveréket, és sűrítsük be a krémet. Adjuk hozzá a felkockázott, hideg a vajat, a felolvasztott fehér csokit, végül – még forrón – óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a tojásfehérjét is. Az így kapott pudingalapot azonnal terítsük el a kekszrétegen, majd ismét fedjük be egy sor keksszel. Végül tegyük a hűtőbe. Forraljunk fel 0,5 dl tejszínt, és öntsük 10 dkg felaprított étcsokoládéra. Hagyjuk állni fél percig, majd keverjük simára, és hagyjuk teljesen kihűlni. Verjük kemény habbá a megmaradt tejszínt a porcukorral, és vonjuk be vele a pudingos réteget. Végül reszeljük rá a tejszínes étcsokoládét.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. ápr. 9. 11:23
A fehér csokis kekszes elkészítési módja és hozzávalói.