Falimatrica saját kezüleg! Felfestés....Segítenétek? (beszélgetés)
Bocsi, ez a téma elkerülte a figyelmem. Talán még döntés előtt állsz, ezért válaszolok, ami akkor érdekes, ha egyedi mintát szeretnél, nem sablont:
- A temperát olyan töményen kell használni, hogy ne folyjon az ecseten, így nem lesz foltos, és minimálisan világosodik száradásnál, kb. az lesz az eredmény, mint amit felkentél. A falfestéknél nekem sok árnyalatváltás volt.
- Könnyű kikeverni olyan szempontból, hogy száradásnál csak optikailag világosodik (kimegy a víz a sima felületből porózus lesz, a matt felület világosabbnak tűnik). Nekem a falfestkeim keverve száradás után nagyon furcsa eredményt kaptak olykor, a folyósan narancsból bugyirózsaszín).
Hozzáteszem a fentiekhez: én kb. 15 éve csináltam ilyeneket, és messze nem az volt a választék, ami ma. Viszont a tempera az tempera.
Eltűntetés: egy középkategóriás diszperzit befedi a bordót meg a kefetét is, esetleg, a mintánál többször át kell menni. Ha meg csiszolják a falat...
Jut eszembe: milyen alapra megy fel? Amit írtam, az mészre, diszperzitre igaz, de ha latex festék (azt még ismerem), vagy nem tudom én milyen van még esetleg, akkor az más.
Diavetítővel a falra lehet vetíteni a képet. Körberajzolod, aztán kifested.
Annak idején szerettem volna ezzel a technikával megcsinálni a gyerekszoba falát, de végül nem mertem hozzákezdeni.
Ezt az oldalt szoktam én is nézegetni, nem mondanám horrornak az áraikat.
Na de hátha találsz olyat közte, amit te is meg tudsz csinálni.
Ha házilag nyomtatnád, össze kellene illesztgetni. Fogj két szép, nagy papírt, (háztartási csomagolópapír vagy "zsírpapír" és tsai), hajrá! A falzoz illeszhetheted, nézegetheted.
A mezei tempera még mindig jól tart, a falfesték színezőket meg jól lehet töményem hasznáni.
Jelentkezz, hol tartasz!
További ajánlott fórumok:
- Műkörömépítés saját kezűleg
- A váláshoz saját kezüleg írt keresetet kell benyújani?Vagy adnak papírt a biroságon?
- Ti milyen ajándékokat, apró kis tárgyakat csináltatok már saját kezüleg?
- Készítsünk otthon, saját kezűleg Valentin napi ajándékot!
- Saját kezűleg készített papír karácsonyfa díszek
- Fényképes bögre saját kezűleg