Fakeretes 180x200 ágyba egy nagy vagy két külön matrac parktikusabb? (beszélgetős fórum)
Egy nagy, ami kozepen ketteosztott, de nem lathato :)
1 matrac, ha jó minőségüt vesztek, nem lesz vele gond. a 2 matrac nem kényelmes.
Ezen most elgondolkodtam...
Akkor a mienk miért csúszik szét? :-O
Hazamegyek meg is nézem!
2 db kis matrac, mert nehezebb ember alatt könnyebben tönkremegy és ebben az esetben csak 1 db-ot kell venni, valamint a forgolódást sem érzi a mási, ha külön matrac van.
Cardo egész matracunk van, 2,2x2 m-es, szuper, igaz, hogy drága, de éppen ez a jó, hogy ha az egyik mozog a másik egyáltalán nem érzi meg.
ezekszerint a saját egybematracukra akartak rábeszélni,mert a 2 külön normálisat aminél közében nem keletkezik rés/nincs varrás nem náluk vettétek volna meg,mert nem tartottak olyat :S
szétcsúszik??egy mm helyük nincs mozdulni,még középen sincs érezhető rés 2 normális matrac esetében.
Hogy csúszna szét mikor keretben van? Ugyanakkorában mint maga a matrac?
Biztos nem mondták, hogy lehet kapni varrásmentes matracot, nekem olyan volt. Sokkal jobban szerettem a különállót. Most egy nagy van, rúgós, én fele annyi kiló vagyok, mint a párom, aki igen aktív alvás közben, hát nem valami pihentető így az alvás. Arról nem is beszélve, hogy milyen hihetetlenül nehéz a nagy matracot emelgetni
nekünk a boltban mondták,hogy ne vegyünk két különállót, mert ahogy te is írtad hézag keletkezik.....meg nem lehet középen aludni a varrás miatt.....és nem csak aludni kényelmetlen miatta.......
Hogy csúszna szét egy 180x200as keretben 2 db 90x200as matrac? :D
Egy nagy. A kettő mindig szétcsúszik.
akkor azt kell tenni amit homern javasol :) rendeljétek meg a matracot/matracokat és a készítő hozzá igazítja, beszéljetek vele is amennyiben a 2 matracos megoldás mellett döntötök
A keretben lehet állítani általában, hogy hova kerüljön a matrac, feljebb, vagy lejjebb.
a matracot vegyétek meg és hozzá tudja az ismerős igazítani az ágyat
Húha,nos ezzel annyi problémám lenne,hogy van egy ismerősöm aki,olyan ágyat készít nekem,amilyet szeretnék,szóval az ágyat úgy csináltatom,és külön vennék hozzá matracot.Akkor nem tudom kipróbálni előtte,hogy passzol-e bele.Mert az ágyat hamarosan készítik,és mi úgy gondoltuk,hogy körbe nézünk itt-ott és amelyik szimpatikus megrendeljük a netről,így semmi képp nem tudjuk előtte beleprobálni!
igen. És ki kell próbálni hogy passzol-e a kettő egy azonos méretű keretben.. erre szerintem a legtöbb boltban van lehetőség.
Ez igaz, oda kell figyelni, nem minden 180x200-as ágy egyforma nagy és nem biztos, hogy pontosan illeszkedik a matrac!
Érdemes egy helyen venni a kettőt és elég magas matracot választani, hogy a keret ne érjen feljebb...
Két külön matrac, szerintem is.
Mi az IKEA-ban vettünk memóriahabosat és 5 EUR volt közé a T keresztmetszetű szivacs csík, ami eltünteti az illesztést. Így nagy lepedőt használunk.
Azért ha nincs szerencséje valakinek, be lehet térdelni a kettő közé...
két külön. és akkor akár mindenki a maga alvásigényének megfelelőt választhat :) ha kellően egymásnak feszülnek nem lehet gond plusz könnyebb mozgatni is. hülyeség hogy beesel közé. csak jól kell választani matracot :)
Ha már elmultatok 80,akkor lehet két matrac.
Ifjan fura dolgok történhetnek:-) Tapasztalat:-)
Mi 2 90x200-as matracot vettünk.Nagyon szeretjük,sokkaljobban alszunk azóta.Mélyedés nem érezhető középen,van,de olyan kicsi hogy nem érzékelhető ha ráfekszem.Varrás sem nyom.Lepedőt gumis 200x200-ast veszünk rá.MAjdnem 2 évig úgy aludtunk,hogy vagy a gyerek köztünk középen,vagy a gyerek a kiságy és köztem,én pedig középen,párom a saját térfelén..egyáltalán nem volt kényelmetlen.
(dormeo memory matracokról van szó)
Mivel memóriahab a felső rétege akkor sem lehetne érezni a másik mozgását ha egész éjjel forgolódna,de rugóssal már nem vállalnám be az egybematracot,ezzel még talán :)
szerintem a két matrac. Lepedőt is könnyebb kapni rá. A másik mozgását sem érzi az ember. A gyereknek sem kényelmetlen középen, mivel állandóan ott akar aludni :)
Szerintem egy nagy, de az jó minőségű legyen! :)
vedomatracot lehet venni de akkor meg egyet kell venni egy plusz dolgot. na nekunk a kulon matracnal volt vedo paplan es alandoan csuszot le es turodot fel a hatunknal. nem tudom milyen a vedo matrac de a mi esetunk nem valt be
dettó :D (ő dupla annyi, mint én...)
Nekünk jelenleg egy nagy matracunk van, hiába ígérték, hogy "tompítja" a mozgást, azért lehet érezni.
Korábban 2 matrac volt -összeköltözés miatt vált feleslegessé- az nagyon szuper volt, nem volt rés, mert a 2 matrac totál egymásnak feszült és a szélük direkt varrásmentes volt, hogy az se zavarjon; én azt jobban szerettem a mostani matracunknál.
Nálunk 2 külön matrac van. Mert azt könnyebb mozgatni. Ha tudsz, olyat vegyél, aminek lecipzározható a huzata. Ha jó minőségű a matrac, és a keret jól összetartja, akkor elvileg nem szabad, hogy luk legyen közte.
Nem szeretnék ócska matracot venni,mindenképpen adok a minőségre,valmi közép ár kategóriás vagy drágább matracot vennék,persze olyan 90 körül lenne a max.amit adnék érte,de örülnék ha ez allatt is meg tudnék állni,csak normális legyen.Milyen márkájút vettetek?
További ajánlott fórumok: