Fájdalom a talp-sarok részen (beszélgetős fórum)
Talpbetét helyett használj gördülőtalpú cipőt. Ez tehermentesíti a sarkadat, mert a súly a cipő közekére nehezedik. A sarkad így pihen, kevesebb terhet hordoz és a gyulladás is hamarabb megszűnik.
Nekem ez vált be, amikor sarkantyúcsont gyulladásom volt.
Valószínű gyulladás alakult ki. Erre van a lökőhullám, ahány hely annyi féle ár és nem olcsó, hanem drága...
Én egy házi megoldást használtam. Fogsz két vödröt, amibe befér a lábad. Az egyikbe olyan forró vizet teszel, amit még kibírsz, ha beleteszed a lábad. A másikba meg olyan hideget, ami csak kijön a csapból. Kezded a forróval, 5 perc, aztán jöhet a hideg. Négyszer, ötször megcsinálod. A lényege, hogy felpezsdíti a vérkeringést, így a vér hatékonyabban tudja elszállítani a gyulladás során keletkezett anyagokat. Inhüvely gyulladásra is jó, nekem legalábbis meggyógyította a bal kezem hüvelykujja alatti részt.
További ajánlott fórumok:
- Lelki fájdalom
- Hangosan szülni vagy csendben "tűrni"? Fájdalomcsillapítással vagy anélkül végigcsinálni?
- Rettentően fáj a fülem. Fülcsepp van, fájdalomcsillapítót is vettem be, meleg só is megvolt. Mit csináljak?
- Ha van lehetőség szenvedés nélkül szülni, miért utasítja el a kórház a fájdalomcsillapítást?
- Lüktető fájdalom a hát felső részén mitől lehet?
- Ismeretlen, rendszertelen fájdalom intim részen, mitől lehet?