Fáj-e a lepény megszülése illetve a gátvarrás? (beszélgetés)
De biztos minden nőnél más egy picit,mint ahogy minden terhesség és szülés is más,de a "végeredmény" a lényeg!:)
Hidd el,nem fáj.:)A szülés után végre megkönnyebbülsz,hogy elmúlt a hasogató fájdalom,már szinte jó érzés,ahogy a lepény is kijön-persze,ha nem esel abba a 3%-ba,akiknek kicsit segíteni kell,hogy kijöjjön-a gátvarrást meg érzed,persze,de nem fáj,olyan minden mindegy érzés lesz úrrá rajtad és csak tűröd.Meg a kisbabára gondolsz úgyis,akit végre megpillanthattál..:)
első szülésnél kegyetlenül fájt a varrás nagyon rossz volt minden öltést éreztem de nem kicsit, végigrepedtem, szar volt az érzéstelenítő ellenére.
a másodiknál ugyanúgy hosszan repedtem, de csak kellemetlen volt nem fájt
a harmadiknál meg néhány öltéssel járt csak a repedés és csak kellemetlen volt a varrás.
egyik sem fájt, a varrást inkább kellemetlennek mondanám, utána sokkal rosszabb, én a varratszedést könnyeztem meg
szerintem abszolút emberfüggő, mindenkinek más a fájdalomküszöbe és nagyon sok múlik azon is hogy épp milyen állapotban vagy, tehát hogy vajúdtál esetleg 3 órát, vagy 17-et... Én a varratszedésre nagyon rágörcsöltem, szerintem azért fájt annyira... ellenben a szülést teljesen "jól vettem"
A lepény nekem sem fájt,csak annyit éreztem,hogy kicsusszan valami.A varrás,gondolom csak azért fájt,mert nem kaptam érzéstelenítőt,és majd egy órát "férceltek",mert belül is repedtem(doki+szülésznők+én toltuk ki a gyereket-fájásgyengeség miatt...:/
Én szülés után is próbáltam mindenre figyelni: mi történik, mit vesznek a kezükbe, mit érzek stb. És vártam azokat a dolgokat amiket anno én is olvasgattam a neten. Én mindentől féltem, mert sajnos az embernem ilyenkor csak a rossz dolgok maradnak meg.
Nekem onnantól kezdve,hogy megszültem,nem fájt már semmi.A méhlepényt nem is éreztem,nem is kellett nyomnom,azt sem tudom mikor meg hogy jött ki (mondjuk egy-két dolog kiesett :D ) de ne aggódj,akkor már nem fognak ezek számítanai,annyira megkönnyebbülsz,hogy végre megszületett és vége!
A lepény kijövetele egyáltalán nem fáj.
A varrás orvosfüggő.Kérj dupla adag Lidocaint, nekem a másodiknál nagyon fájt, rosszul volt érzéstelenítve.Az elsőnél teljesen kibírható, sőt felüdülés volt a szülés után.
Nekem a lepénymegszülése sem volt könnyű mivel az is egy fájással nyomod ki :( a gát varrást is éreztem :( utána meg áhhh alig bírtam felállni a gyerekhez :( De ez mindenkinek más:)
Egyénfüggő. Nekem a méhlepény megszülése nem fájt, a gátvarrás igen.
nekem nem fájt, csak amikor körbe vizsgáltak, mert a lepény sérülten jött ki :S
Nekem csak a kezével tapogatott le belül a doki,és nem fájt.
Nem szabadna fájni egyiknek sem. Legalábbis nekem egyik sem fájt.
Jót nevettem rajta,de tényleg így van :)))
:DD nem már ha valaki érzi szülés után ,van rá ereje (?)
a varrat szedés ha jól meghúzzák na az fáj!!
A lepényt nem éreztem, a gátvarrás csak éreztem, de nem fájt. Egyébként a szülés végén annyira más dimenzióba vagy, hogy ilyenekkel nem foglalkozol már.
A szülés utáni "belső" ellenőrzés tényleg picit kellemetlen. Valami fém tágítókkal csinálják...
A varrás nem fáj mert körbeinjekcióznak valami zsibbasztó izével. Legalábbis nekem így volt.
Nekem egyik sem fájt. A lepény megszületését úgy kezdtem el érezni, hogy akaratlanul nyomnom kellett. Szülés után szinte 3 perc után kibújt. A gátvarrást nem éreztem, csak ahogyan a cérnát húzta az orvosom. Mondjuk kaptam érzéstelenítőt bőven, mert nem is akartam érezni.Szülni is EDA-val szültem.
én is felszívódót kaptam, de néhányat ki kellett szedni, mert nagyon böktek /sok varratom volt, több csomóval, mert gátmetszés ellenére végig-repedtem :( /
Nekem nem fájt a lepény megszületése, egy nyomást éreztem és kint is volt. Utána kitisztították a méhemet és kezdődött a varrás. Az egyik kezemben volt a lányom, a másikkal kapaszkodtam a férjembe, a fogaimat összeszorítottam, fájt elég rendesen. Viszont az nagyon sokat sagített, hogy egészséges a baba, kint van végre.
Te naaagyon okos vagy.. én amíg meg nem született a baba, és nem mondtam, hogy hjajjj de jóóó, és mondták, hogy maradjak nyugton, mert még a méhlepény is jön, addig is nem is tudtam róla. :)) ... és ha nem szólnak, akkor se veszem észre, mert tényleg csak úgy jött. :))
jaj erre akkorát nevettem! :D
de tényleg így van!
nekem egyébként a varratszedés kellemetlenebb volt, mint a varrás
Szia!
Nálam akkor múltak el a fájások, amikor kibújt a trónörökös, utána már csak olyan "nehézkes" érzés volt, míg benn volt a lepény, de nem fájt, inkább megkönnyebbülés volt, amikor kinyomtam.A gátmetszést meg sem éreztem,a varrást azért igen:)) Nekem nem volt varrat szedésem, mert felszívódót kaptam.
A lepényt egyáltalán nem éreztem.
A varrás fájt.
De akkor már, amikor végre kicuppan a bébi, és elmúlik az az eléggé gáz szaggató fájdalom, tényleg egy darabig minden mindegy... Azt csinálnak, amit akarnak, hímzhetnek akár matyó mintát is...
Ne aggódj szüléshez képest ha egy LÓ megharapna se fájna :-DD
a lepény és a varrás csak egy jó móka :-))mindegy minek éled meg :-))
Én kamillában üldögéltem az első után és ettem a bogyókat.A másodiknál gátvédelemmel lezavartam az egészet,az nem fájt!
További ajánlott fórumok: