Faház, téglaház, tetőtér vagy panel? (beszélgetés)
Én úgy tudom, hogy csak akkor nem ha kötött a hitelcél, de ez szabadfelhasználású hitel lesz. Vagy valami új törvény van az építéssel kapcsolatban?
És nem is kifejezetten ismerősre gondolok, hanem olcsóbb vidéki szakemberekre pl. És persze ismerősben is van olyan, aki tud papírozni, nem? Nekem pl. van villanyszerelő ismerősöm, aki tud mindent adni és meg is tudja csinálni, nekem pl. ingyen.
az egészet hitelre??? 8 millió hitelt felvennél?
:O
Ezek szerint van telek, azaz a szüleid telke, ahova lehet építeni.
És miért pont tetőtér? Hozzá nem lehet építeni? Én inkább így csinálnám. És valóban számít, hogy hol...
Vidéken simán kijön ennyiből, Pesten a fele sem.
nincs a családban kőműves? Vagy aki tud falazni? Ács? Víz-gáz szerelő? Ha a munka költségét lejjebb tudnátok vinni ismerősökkel, akkor simán elég a pénz. Vagy vidéki szakemberek?
Szerintem, ahogy nekem mondta egy ismerős: alap 1 millió, falak 1 millió, tető 1 millió, víz+gáz 1 millió, nyílászárók 1 millió. Azt hiszem ezek a legnagyobb kiadások....
Egyáltalán ez milyen városban van? Mert az nagyon nem mindegy. Pesten például bármelyik vállalkozó körberöhögne ennyi pénzzel egy ekkora négyzetméter esetében...
Vidéki kis ház, vagy kis panel sokkal reálisabb ennyi pénzzel.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást.
Én is úgy gondoltam, hogy a tetőtér olcsóbb, bár nálunk sajnos visszakell bontani az egészet megemelni, új fődém,gerendák stb szal az egész, nemsokára kiderül mennyiért csinálnék meg remélhetőleg kijön ennyiből.
Panelre már több pénzt is tudunk fordítani,mivel az lakás hitel ott adnak többet.
Ez pedig szabadfelhasználású jelzálogból lenne ami azt jelenti, hogy adnak kb 8-at abból sajnos 2 körül kell édesanyáméknak is mivel 2 melléképületet muszály lebontani itt régi istálló.... mielőtt összedől azért csak 6 marad erre.
De panel árakkal úgy elvanak szálva magukkal 50négyzetméteres 1,5 szobás lyukak és 7-8-9 milkák annyit sajnálnék is rá... meg mi az a 2 szoba ha mondjuk 2 gyereket akar az ember :S
Nem egyszerü ebbe a mai világba boldogúlni..
3 szobát tervezünk, egy 100négyzetméteres családi ház tetőtere szerintem is kikéne jönnie 6millióbol azért ennyi van csak, mert van még 2 melléképület amit muszály visszabontani ami megint csak kb 2 millió.
a bank csak 8ad szabadfelhasználásúra.
Ha pedig ez nem jön össze akkor max 7,5 ért vannak már panelek de az is csak 1,5 szoba mi az ha gyereket is szeretnénk :S, ....
Panelba soha, de soha, de soha NE menj!!! :-)
Téglaház (vörös tégla)
Csak a tető, ha cserép + faanyag, gerendák kb:
3-4 millió Ft, munkadíjjal
Szia!
Ház biztosan nem jön ki ennyiből, kisebb se :( :( esetleg egy komolyabb felújítása egy meglévő háznak. Csak egy komplett tető 2-3 millió forint körül van...
A faházról nem tudok nyilatkozni.
Tetőteret meg lehet jól is csinálni, vannak tetőtéri lakások, még ilyenben nem laktam, de családi ház tetőtér is lehet jó, ha normálisan le van szigetelve.(a családban van ilyen több is) Azt gondoljátok át, hogy be tudjátok-e rendezni a tetőteret normálisan. (van-e térdfal, vagy mindenütt csak a ferde falak,ami mellé nem tudsz szekrényt tenni, milyenek és hol vannak az ablakok (nyáron süti-e a forró nap egész nap) stb
Új házat kizárt dolog, hogy fel lehet építeni ennyi pénzből..:/ Szerintem panelt sem nagyon találsz, ez nagyon kevés pénz ahhoz :(
Még a tetőtér beépítés a legreálisabb!
Én a tetőtér mellett döntenék, új ház biztos nem jön ki ebből, és a faház sem.
Nem tudom gyereked van-e, de neki is jobb lenne egy családi ház udvarán felnőni, mint egy panel előtti játszótéren. Ennyiből szerintem nagyon szépen meglehet csinálni a felső szintet.
6 millióból téglaház tervezéssel, engedélyekkel, kőművessel, aki kulcsra kész átadja neked--sehogy.
A tetőtér meg élhetetlen, kerüld el, hacsak lehet.
Most azok segítségét kérném akik már építkeztek, nagy dilemában vagyok, sajnos sok költség nem áll rendelkezésre körülbelül 6millió. Nem tudom, hogy ebből, hogy jönnénk ki olcsóbban egy új 70négyzetmétgeres házzal?
70négyzetmétgeres tetőtér beépítés?
A faházra csak tegnap találtam rá, a neten állítólag kb ennyiből kijönne, de nemtudni mi lehet a rejtett költség?
Ha pedig ebből valamelyiket nem tudjuk megvalósítani ennyiből akkor marad a panel... sajnos...
Kinek mi a tapasztalata mi az a minimum összeg amiből meglehetne valósítani? Az se baj, ha egy-két szoba egyenlőre nem lakható azt később is be lehet fejezni...
Köszönöm a válaszokat! :)
További ajánlott fórumok:
- Milyen szert érdemes használni a kintről bemászó, nagyobb pókok ellen? (Szúnyogháló nem megoldható a tetőtéri ablakok miatt)
- Festés előtt! Tetőtérbe színek, dekorok!
- Hova érdemes költözni? Debrecenben melyik a legjobb, úri környék? Belváros, téglaházak vagy hol van a menő környék?
- Mit ajánlotok a levegő max 5 fokos hűtésére tetőtéri gyerekszobába?
- Építkezők véleményére lennék kíváncsi. Kb. mennyiból lehetne felhúzni egy 80m2 tetőteret?
- Kinek mennyibe került a tetőterbeépítése? Tapasztalatok és egyéb információk: