Fagyireceptek (beszélgetés)
Banános szilvafagyi
Hozzávalók:
50 dkg szilva magozva
2 db banán karikázva
1 cs tejszínhabpor
1,5 dl tej
édesítő /vagy cukor/
1 teáskanál vanília aroma /vagy 1 cs vaníliás cukor/
mokkáskanálnyi fahéj
Elkészítés: A tejszínhabport a tejjel a turmixgépbe teszem,kissé felveretem,utána hozzáadom az többi hozzávalót,tovább turmixolom.
Fagyi gépbe öntöm,és készre fagyasztom.
Ha valaki elkészítette,szívesen venném a véleményét.
Banános sárgadinnyefagyi
Hozzávalók:
50 dkg sárgadinnye tisztán mérve,kockázva
2 db banán karikázva
1 cs tejszínhabpor
1,5 dl tej
édesítő /vagy cukor/
1 teáskanál vanília aroma /vagy 1 cs vaníliás cukor/
Elkészítés: A tejszínhabport a tejjel a turmixgépbe teszem,kissé felveretem,utána hozzáadom az többi hozzávalót,tovább turmixolom.
Fagyi gépbe öntöm,és készre fagyasztom.
Ha valaki elkészítette,szívesen venném a véleményét.
Diófagyi
Hozzávalók: 8 dkg darált dió, 125 ml tej, 250 ml tejszín, 6 dkg cukor, vagy annak megfelelő édesítő, 3 kisebb tojássárgája, pici rum (elhagyható).
A tejet a tejszín felével, és az édesítővel forráspontig melegítem, majd beleáztatom a darált diót, és hagyom kb. 2-3 órát állni szobahőmérsékleten. Aztán leszűröm a tejes-tejszínes masszát: jól kicsavarom a diót, és arra már nincs szükség, mert a dió ízével teljesen átitatódik a tejes-tejszínes lé, meg be is színezi. Utána ehhez a tejes-tejszínes léhez hozzáöntöm a kikavart tojás sárgákat, és nagyon lassú tűzön besűrítem. (Ne forrjon, mert rántotta lesz. ) Ha ez kész, egy csipet rumot belekeverhetünk az íze miatt. Vagy: ha van otthon tejcsoki, akkor pár kockát beleolvaszthatunk, csak krémesebb lesz. A masszához hozzáöntöm a maradék tejszínt, és kihűtöm. Egy éjszakát sima hűtőben kell állnia, közben tovább sűrűsödik. Másnap vagy fagyigép, vagy berakom műanyag dobozban a fagyasztóba, és kb. 3-szor átkeverem óránként.
Ma 2 db banánt összeturmixoltam 2 dl joghurttal,édesítővel és 1 citrom levével.
1 tejszínhabport felvertem 1,5 dl tejjel,összekevertem a banános joghurttal,lehűtöttem,és a fagyi gépben fagyasztottam.Nagyon finom krémes lett.
Pné Veronika írta lejjebb:
Ha nincs gép, akkor tedd a fagyasztóba és kb 20-30 percenként keverd át keverőgéppel, amíg fagyi állagú nem lesz.
Ameddig nem volt fagyi gépem,én azt a megoldást választottam,hogy lefagyasztottam a gyümölcsöt,és összeturmixoltam,majd hozzáöntöttem egy pohár joghurtot,és még azzal turmixoltam.Édesítettem,esetleg tettem hozzá fahéjat,citromlevet.Az ízesítés a gyümölcs fajtájától függ.
Ha hígabb lett,fél órára fagyasztóba tettem.
Nagymamám fagyi receptje:
1 bögre piros gyümölcs (málna, eper, meggy, ribizli),
1 bögre cukor,
1 tojásfehérje.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a gyümölccsel és cukorral összeturmixoljuk, pohárba töltjük, és fagyaszthatjuk is.
Aki a krémesebb fagyit szereti, tojásfehérje helyett habtejszínt verjen fel, ízlés szerinti mennyiségben.
Nálunk imádja a család..:))
Házi citromfagyi
2 dl tejszín (most cukrozott növényi)
1 p joghurt
2 db citrom
kevés porcukor
A tejszínt felverem, belerakom a citromok levét, héját, a joghurtot és ízlés szerint porcukrot. Kikeverem, a fagyi gépbe töltöm és elkészíttetem vele a fagyit.
Ha nincs gép, akkor tedd a fagyasztóba és kb 20-30 percenként keverd át keverőgéppel, amíg fagyi állagú nem lesz.
Ilyenkor nyáron biztos sokan vagytok,akik szívesen készítenek finom fagylaltokat.
Jó lenne,ha megosztanánk egymással a finom,olcsó,könnyen és gyorsan elkészíthető fagyik receptjét.
Elsősorban géppel készült fagyik receptje érdekelne.