Ezzel a home office-szal megfogtam az isten lábát. (beszélgetés)
Lassan 3 éve lesz, hogy távmunkában dolgozom. Nincs vele semmi gondom. Heti 1x teamsen státus, egyébként bárki kereshet bárkit, ha elakad, problémája van.
Kevesen vagyunk, de nagyon jók.:)
Karácsony előtt, a karácsonyi vacsorán találkoztam velük legutóbb személyesen. Jó hangulatú vacsora volt - mintha tegnap találkoztunk volna.
Nem ülök egész nap a gép előtt. Vannak állataim, háztartás. Ma pl. hóeltakarítás.
Miért nem állsz fel és mozogsz?
Főleg, ha teljesen egyedül vagy és nincs feladatod, ami kimozdítana. Gyerek intézése, kutya stb, bármi. Azért ez eléggé el tudja szigetelni az embert, egésznap egyedül..
Dehogynem b@sztathat, hívogat, e-mailt küld, teamsen ír, baromira tud stresszelni!! Mi sokszor hiába vagyunk bent az irodában mindannyian, a főnökkel alig tudunk beszélni, mert állandóan elfoglalt. Teljesen mindegy ki hol ül. Sőt, volt olyan is, h nem személyesen tartottuk a megbeszélésünket, hanem teamsen, mert főnök beteg volt és a másik irodából jelentkezett be, hogy ne fertőzzön össze minket. :D
Sztem a full home office nem jó, a hibrid a legjobb, én 4,5 éve járok be hibridben, de volt, hogy full ho volt a covid miatt és volt, de előtte 10 x évig bejártam, kivoltam, mint a liba, pedig ugyanazt a munkakört csináltam szinte, csak másik munkahelyen. A hibrid a legkiegyensúlyozottabb megoldás.
De van. De ott nincs jeleneleg hely.
"kakofónia " ezt a szot nem ismertem, nekem uj fogalom..-))
Nincs, ez full home office.
És nincs hová bejárni?
Mi akár minden nap bejárhatunk, de elég a kettő hetente.
9-5ig van a munkaidőm. Utána kis takarítás, esetleg főzés. A párommal esténként eljárkálunk, már amikor nem esek össze..:D De az elején én is azt gondoltam, hogy ez nekem nagyon jó lesz. Aztán rájöttem, hogy annyira mégse fekszik ez az egész napos otthon ülés.
Miért nem mozdulsz ki?
Nekem pl a fizikai kontakt egyáltalán nem hiányozna. Sokszor olyan kakofónia van, mint egy vasútállomáson 😁
Én pont így vagyok. Heti 2 napot járok be, 3 napot itthon dolgozok.
Mert igaz hogy otthon vagy, nincs feletted a főnök, nem basztat senki, de viszont az egész napos ülés, szemed kifolyik, mindennap otthon ülsz, nem mozdulsz ki, nincsenek fizikai kollegaid....
Én most utasítottam el egy ajánlatot, mert teljes home office.
Szerintem ilyen is olyan is kellene. Én pl. eltudnám képzelni, hogy három otthon, kettőt bejárni. Hibrid módszer. Ebből is egy kicsit, abból is egy kicsit.
Miért nem szeretted? Nekem nagy vágyam.
Nővéri munka után azt hittem a home office maga a paradicsom. Hát telt múlt az idő, és rájöttem, hogy NAGYON nem. :D
Én is pont ebben a cipőben járok.
További ajánlott fórumok: