Ez lehet terhesség? Mikor érdemes tesztet csinálni? (beszélgetés)
Orvos javasolta a gyógyszer helyett a hűtő fürdőt..
Ennek ellenére tegnapelőtt lett beszerezve algopirin is..
Részben a vírus esetleges lefolyása, részben a gyógyszer segítségével kezdek egyre jobban vagyok.
Igen!
Kicsivel jobban vagyok!
Ez nem felelőtlenség volt.
Az egyik gyógyszerem lejárt, másik gyógyszernél pedig terhesség alatt nem ajánlott volt a tájékoztatóba írva.
A hűtőfürdőt pedig a háziorvos ajánlotta.
Napok óta lázas vagy és nem vettetek még olyan gyógyszer ami szedheto terhesen. Nem a gyógyszer árt a babának hanem a láz. Ráadásul első trimszeterben különösen magzat károsító hatású a 38 fölötti láz. Kivánom hogy ne legyen gond, de már rég kellett volna hogy orvos lásson. Teged is és a babát is. Ügyelet sztk rendelés stb. A hűtő fürdő meg nem sokat ér, ezt jegyezd meg a babával kapcsolatban is.
Szakemberek ezt különösen kihangsúlyozzák mindig.
Köszönöm a tanácsodat!
Jelenleg örülök, hogyha WC-ig úgy tudok eljutni, hogy útközbe nem csúszik be vagy nem jön ki felülről.
Ezáltal kimenni sem merek.
Holnap reggel férjem átmegy új lázcsillapítóért, mert a hideg vizes ruhás valamint hűtőfürdő nagyon gyengén vált be.
Most megint lejjebb ment, de 38,2°C a max. ameddig lement.
Kék panadolt vehetsz be. Nekem rubophen van itthon pl. Szerencsére lázas nem voltam, nekem a fájdalmat lassan enyhíti a paracetamol.
Ilyen esetben a gyógyszerészt is nyugodtan kérdezd meg.
Nem merek.
A hűtőfürdőt alkalmazom valamint a hideg vizes ruhát a bokámra és a fejemre.
A háziorvossal beszéltem. Ő még több folyadékbevételt, ill. lázcsillapítót ajánlott. A nőgyógyászt nem érem el. A lázam kb. 5 perce is 38°C felett van.
Én is az ügyeleten gondolkodok.
Reggel alig tudtam eljutni a WC-ig, mindkét irányból támadt az "áldás", ill. 39,5°C lázam volt. Napközben lejjebb ment, de 38°C alá nem.
Szédülök, hányingerem van és hányok, megy a hasam, nincs étvágyam.
Ma reggel felhívtam 8 órakor a háziorvosomat, akkor közölte az asszisztens, hogy szabadságon van, a helyettes pedig 10 órától rendel.
10 órától hívogattam, majd kb. 11:45-kor elértem őket. Megint az asszisztenssel beszéltem, aki közölte, hogy a doki beteghez ment és a rendelőbe már nem megy vissza.
Hívjam holnap 15 óra után.
További ajánlott fórumok:
- Olvastátok, hogy az új tervezett munkatörvénykönyv szerint akár terhességi tesztet is lehet kérni a nőktől felvételi idején?
- Mikor érdemes terhességi tesztet csinálni?
- Ha rosszul tartottam a terhességi tesztet, akkor az eredmény lehet fals pozitív?
- Bár megjött a múlt vasárnap, szeretnék terhességi tesztet csinálni. Hanyadik napján teszteljek a ciklusnak?
- Menstruáció alatt is lehet terhességi tesztet csinálni?
- P3-as citológia mellett a terhességet végig lehet csinálni?