Ez is átverés lenne munkahelyileg? (tudásbázis)
Biztosra menni? Egy interjú behívás még semmire sem garancia. Ott még meg is kell felelni az elvárásoknak. De, ha el sem mész, akkor soha nem tudod meg, hogy komoly volt e az ajánlat, vagy sem.
Itt a fórumon elég kicsi az esély, hogy pont arról a cégről infót tudnának adni a fórumozók. Személyesen kell tapasztalatot szerezni, a személyes találkozón már többet mondanak a munkáról is. Szerintem. :)
Egy ismerősöm (közeli ismerős) is ilyen szállodafoglalós cégnél dolgozik, őt az előző munkahelyén keresték meg, hogy menjen át. (az előző helyre pedig álláskeresős portál útján került) Nem keres rosszul, sőőőt! Nála az interjú angol és orosz nyelven folyt, ebből rögtön leszűrték a nyelvtudását és nem a papírt kérték róla.
Szerintem azzal nem veszítesz semmit ha elmész és megnézed, személyesen talán többet mondanak a munkáról. Ha ezután sem bízol bennük vagy nem tetszik az ajánlat, nem muszáj elfogadni. De ha nem mész el sosem fogod megtudni mi is lett volna az a munka.
Megtudod, hogy átverés volt-e, ha már elmentél az interjúra.
"miután utána néztem a cégeknek és hogy mi mások tapasztalata, így nem mentem el, mert nem akarok átverés áldozata lenni"
Az tartsd szem előtt, hogy a portálokra általában a sok negatív tapasztalat kerül fel, az, hogy ehhez képest mennyi volt a pozitív, nem derül ki.
Annyit megér a dolog, hogy elmenj és tájékozódj. Ha mégsem tetszik, nyugodtan mondhatod: Köszönöm a megkeresést, de nem erre gondoltam!
Ez még mindig jobb, mint a bizonytalanság.
Nehezen tudom elképzelni, hogy komoly állás betöltésére portálokon vadászgatnak a cégek munkavállalókra.
Én nem portálokra tölteném fel az életrajzomat, hanem cégeknek küldözgetném, ismeretséggel megerősítve.
További ajánlott fórumok:
- A munkahelyemről 2x6 hónap eljöttem táppénzre 2 év alatt.Ha munkáltatók lennétek mit csinálnátok velem?
- Ha terhes lennék és nincs bejelentett munkahelyem, mit kapnék alanyi jogon?
- 25 km-re lenne lakhelyemtől egy munkahely, a munkaidő beosztás szerint nem jó a tömegközlek. Bejárnál kocsival? Megéri? Elvállaljam a melót?
- Váltanál munkahelyet, ha a béred havi szinten 15-20 ezer Ft-tal több lenne?
- Szerintetek elfogadjak e egy állást, ami 10-30 ezer forinttal lenne több, azt kellene csinálnom amit az előző munkahelyen, hogy döntsek?
- Valóban ennyire alap lenne már ez a munkahelyen?