Ez esetben mennyi tgyas-t illetve gyedet kapnék? Hogyan lehet kiszámolni? (beszélgetős fórum)
TGYÁS mozaikszó a terhességi-gyermekágyi segély rövidítése, ez a legmagasabb összegű ellátás.
GYED mozaikszó a gyermekgondozási díjat jelenti, ennek összege maximalizált.
Te most mit kapsz? Tgyást?
Mert ott nincs "legmagasabb" összeg.
A GYED van maximálva!
Egyébként az OEP honlapján az összes ellátásnak utána lehet nézni.
Én 10 éve ebben dolgozom, csak ezért próbáltam segíteni a fórum indítójának.
Ne haragudj, de nem az utolsó havi bérpapírból számolják.
Az OEP honlapján most megkerestem, a TGYÁS összegét a táppénzre vonatkozó szabályok alapján számolják, aminél pedig az irányadó időszak elég fontos, ezt bemásolom:
1. Az irányadó időszak folyamatos biztosítás esetén
Irányadó időszak a táppénzre jogosultság kezdő napját (az a nap, amikortól a táppénz jár, pl.
betegszabadság lejártát követő nap) közvetlenül megelőző naptári év első napjától a táppénzre való
jogosultságot megelőző napig tart, ha ezen időszak alatt a biztosítási idő folyamatos.
Én is egy kicsi cégnél vagyok, mégsem úgy csinálják a dolgokat!
A regisztrációhoz legalább egyszer el kell menned az okmányirodába, vagyis régebben be kellett menni
Mivel munkaszerződés változtatásnak minősül, alá kell írni. (Persze nem én írtam alá, csak szóltak, hogy megtörtént...)
Ahol én "dolgozom" az is egy kis cég, családi vállalkozás... :)
Az ilyen munkahelyeket egy TB ellenőrzés során milliókra büntetnék, az tuti.
Biztos még soha nem csöngettek be hozzájuk, mert azok nem jelentkeznek be előre...csak jönnek, és ellenőriznek
Persze az emelést is indokolni kell, de azt egyszerűbb indokolni:-)
Ahhoz, h változtassanak bármit,főleg visszafelé persze alá kellene írni mindkét félnek....
A munkáltató akkor fizet utánad, ha:
- betegszabadságon vagy
- táppénzen vagy
- terhességi gyermekágyi segélyt kapsz (TGYÁS)
A GYED, GYES idején a munkáltatónak fizetési kötelezettsége nincsen utánad
Szia,
ha nem dolgozol, és gyed-en, vagy gyes-en vagy, akkor semmit nem fizet a munkáltatód, csak akkor amikor beteg vagy, vagy tgyáson vagy. A béred 1/3-át kell neki fizetni.
Azért írtam, h nem csökkentheti, mert ahhoz alátámasztott indok kell....nem csak úgy
Ha csak azért emelték meg papíron a fizut, hogy többet kapjon, bármikor visszatehetik.
(Nálam is így volt) Csak míg számolták a tgyás... összegét, addig voltam 150-re bejelentve. egy hónap múlva vissza raktak min. bérre, ne kelljen annyit fizetniük utánam, ha nem is dolgozok. :)
Szia! Ha be vagy jelentve tök mindegy, hogy mit csinálsz(táppénz, gyed, gyes, tgyás) az ott "keresett" összegből számolnak.
Ez a kalkulátor egyébként nagyon jó,
Én mindíg eszerint kaptam. :)
szia,
ha megemelték a bruttódat, azt nem lehet csak úgy csökkenteni, tehát a munkaszerződés szerint 140.000,-ft a béred, úgy tudom, h ez alapján fogják számolni a járandóságod, pontosabb számításban nem tudok segíteni, de biztos jön valaki, aki naprakész ebben a témában
Sziasztok!
2éves lesz november végén a kislányom.Amikor elmentem szülni előtte 4hónappal a 43.000ft-ról bejelentettek 140000-re.Barátnőmmel beszélgettünk,h azért nem merek mégegy babát bevállalni mert nagyon kevés pénzt kapnék.Erre ő azt mondta h lehet a munkahelyem 140000-re hagyott bejelentve és nem jelentettek vissza 43000-re mert utána mert az oep fizeti utánam a tb-t és nem a munkahelyem.Ez tényleg lehetséges?A másik,ha tegyük fel 2009szeptemberétől 140000-re vagyok bejelentve akkor ha 2012 szeptember körül szülnék egy babát hogyan számolnának?Nem a gyedemt vennék alapul hanem a munkahyelyemet?A másik,hogy ilyen esetben nem gyesre kellene mennem hanem a szabimat kivenni és veszélyeztetett terhesnek kiiratni magam,ez a esetben a táppénzemet hogyan számolják?Bocsánat a sok kérdésért..remélem tud valaki segiteni..hétfőn felhivom a könyvelőt h mennyire voltam az utóbbi 2évben bejelentve,csak gondoltam hátha addig is okosabb leszek..
További ajánlott fórumok:
- Ha nincs meg a régi Munkakönyvem, hogyan fogják a nyugdíjamat kiszámolni?
- Hogy tudom kiszámolni hogy jár-e vissza idén pénzem?
- Reakcióhőt vagy képzéshőt kell kiszámolni kémiában. Honnan veszem a számokat?
- Hogyan kell kiszámolni, hogy mennyi lesz a fizetés egy köztisztviselőnek?
- Valaki le tudná nekem írni (szájbarágósan) hogyan kell kiszámolni, hogy mennyi kcla-ra, és ch-ra van szükség a fogyáshoz?
- Hogyan számolják a Tgyás-t és a Gyedet második gyermeknél, ha az elsővel még gyeden vagyok?